راه های آسان حل مشکلات در زندگی به سبک پیامبر خوبی ها(ص)

کد خبر: 78051
حجت الاسلام محمد سادات منصوری با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) همچون خورشید هستند که باید از نور ایشان بهره بگیریم، گفت: جزییات رفتار پیامبر(ص) باید مشخص و به عنوان الگو به جامعه ارائه شود.
وارثحجت الاسلام محمد سادات منصوری، مسئول مرکز مشاوره و پاسخگویی به سوالات دینی سازمان تبلیغات اسلامی در مورد ویژگی های سبک زندگی نبوی ، گفت: پیاده کردن سبک زندگی نبوی از دو جنبه ضرورت دارد و مستند این قضیه را می توانیم در آیه شریفه قرآن کریم که می فرماید: «لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» بیابیم. بر این اساس، طبق فرموده قرآن کریم ما باید زندگی، رفتار و گفتارمان را منطبق با زندگی پیامبر اکرم (ص) کنیم.

 
وی ادامه داد: از سوی دیگر در روایات داریم که اخلاق پیامبر اکرم (ص)، تجلی قرآن بود و در روایات دیگری آمده پیامبر اکرم (ص)، قرآن مجسم است. که این تصریحات روایی نیز بر الگوگیری از رفتار و منش پیامبر اکرم (ص) تاکید دارد.

 
سادات منصوری در ادامه تصریح کرد: در روایات مکرر اخلاق پیامبر اکرم (ص) به تجلی قرآن کریم توصیف شده است و لذا اگر بخواهیم طبق قرآن رفتار کنیم باید گفتار، رفتار و کردار نبوی را پیشه کنیم تا بتوانیم یک انسان قرآنی باشیم. باید پیامبر اکرم (ص) را الگوی خود قرار دهیم تا اخلاق و رفتاری شایسته داشته باشیم و به سعادت دنیوی و اخروی دست یابیم.


پژوهشگر و استاد دانشگاه با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) بعد از خداوند متعال در رأس هرم هستی هستند، تاکید کرد: پیامبر اکرم (ص) بالاترین انسان در سلسله خلقت است. بعد از خداوند مهربان در هستی پیامبر اکرم (ص) جایگاه ویژه ای دارد و از سایر انبیا و اولیا بالاتر ایستاده است. ما به چنین خورشید درخشانی نیاز داریم و باید از ایشان نور و روشنایی بگیریم. اینکه پیامبر اکرم(ص) چگونه زندگی می کردند یک بحث تاریخی است که باید به سیره نبوی رجوع کرد و کتاب «سیره النبی(ص)» اثر علامه طباطبایی(ره) یک اثر تاریخی بسیار مفید در این زمینه است.


حجت الاسلام سادات منصوری ابراز کرد: برای اینکه پیامبر اکرم (ص) را الگو قرار دهیم نیاز به دو کار داریم؛ ابتدا دسته بندی کردن سیره نبوی و دوم کاربردی کردن این سیره. باید ببینیم پیامبر اکرم (ص) چه رفتاری در جامعه داشته است، با مردم ضعیف چگونه رفتار می کردند، با عالمان و دانشمندان چه برخورداری و در مقابل سران کشورها چه رفتاری داشتند، منش و برخورد ایشان با مردم عادی و رفتار سیاسی شان پیامبر اکرم(ص) چگونه بوده است.


وی ادامه داد:‌ همچنین است درباره رفتار پیامبر اکرم(ص) با دوستان و با دشمنان، با همسایگان و نیز منش شان در زمان جنگ و همچنین در زمان صلح؛ اینکه رسول خدا(ص) با صاحبان ادیان دیگر چه برخورداری داشتند و با همسر و فرزندانشان چگونه رفتار می کردند و ... . اینها همه موضوعاتی است که هر یک باید طبقه بندی شود تا بتوانیم به راحتی از رفتار پیامبر اکرم(ص) الگوبرداری کنیم.


مسئول مرکز مشاوره پاسخگویی به سوالات دینی سازمان تبلیغات اسلامی کاربردی کردن سیره نبوی را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: باید ببینیم منظور و مرادمان از سبک زندگی چیست و تمام موارد را به یکی از رفتارها و گفتارهای پیامبر مستند کنیم. سبک زندگی برای ما تولید شده و مستند به قرآن کریم است اما نیاز به کارهای پژوهشی در این زمینه داریم. باید سبک زندگی نبوی را به جامعه نشان دهیم. رسانه ها بخصوص تلویزیون باید جامعه را متوجه این مسئله کنند. اگر استناد مشخص باشد، مواردی که بیان می کنیم به راحتی در دل انسان ها نفوذ می کند و توجه همگان به سیره نبوی جلب می شود و بدین ترتیب سبک نبوی در زندگی پیاده می شود.