شروط استفاده درست از نعمت بعثت پیامبر(ص)چیست؟
آیت الله مصباح یزدی گفت: نقطه عطف و بلندترین موج خیرهکننده اقیانوس بیکران نعمات الهی بعثت پیامبر اکرم(ص) است که از ازل تا ابد همه را تحت تاثیر خود قرار داده است،
وارث: آیت الله محمدتقی مصباح یزدی رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در مراسم عمامهگذاری طلاب که همزمان با عید مبعث در مدرسه علمیه امام خمینی(ره) برگزار شد، به سخنرانی پرداخت و گفت: به برکت خون شهدا و زحمات امام راحل خداوند برکتی به کشور ما عطا کرده که در دنیا نمونه آن پیدا نمیشود و قدرتی آفریده که قدرتهای دیگر در برابر آن زانو زدند که پس از 40 سال از برکات آن برخورداریم.
وی با بیان اینکه دوام نعمتهای خداوند مشروط به شکر آنها است، عنوان کرد: در دعاهای صحیفه سجادیه امام سجاد(ع) است که اگر میخواستم شکر یک نعمت خداوند را به جا آوریم حتی یک عمر طولانی هزار ساله هم کفاف نمیداد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه به لطف و محبت خداوند بزرگترین نعمت الهی یعنی بعثت پیامبر(ص) در چنین ایامی به بندگان عطا شده است، اظهار داشت: آیا یک الحمدالله برای شکر بعثت پیامبر اکرم کافی است.
آیت الله مصباح یزدی افزود: اگر نعمتهای الهی همچون اقیانوس بیکران در حال جریان تصور شود که موج بلندی نقطه عطف آن باشد و همه چشمها را خیره کند آن نعمت بعثت پیامبر(ص) است که از ازل تا ابد همه را تحت تاثیر قرار داده است.
وی با بیان اینکه قدردانی این نعمت شناخت درست نسبت به آن است، ابراز کرد: نخستین قدم شکر بعثت پیامبر(ص) این است که بدانیم برای ما چه آورده و محتوای بعثت ایشان چیست.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: هدیه پیامبر(ص) برای بشریت را نمیتوان با هیچ نعمتی مقایسه کرد چراکه ایشان دنبال زندگی سعادتمند برای همه انسانها بودند که ارزش آن بینهایت است، به همین دلیل کسی نمیتواند شکر این نعمت بزرگ را به جا آورد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه کودک تفاوت الماس و شیشه را تشخیص نمیدهد و ارزش الماس را نمیشناسد، گفت: متاسفانه رابطه اکثر ما انسانها درباره دین پیامبر گرامی اسلام(ص) چنین است، اگر میدانستیم پیامبر(ص) برای ما چه آورده به سادگی آن را از دست نمیدادیم.
آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: اگر ما ارزش و اهمیت دین پیامبر گرامی اسلام(ص) را میدانستیم حاضر بودیم هزار بار جان خود را برای آن فدا کنیم، عمر دنیا تمام شدنی است اما آخرت ابدی است.
وی بیان داشت: در زمان ما یکی از بهترین نمونهها برای اینکه این میوه الهی به دست اهل آن برسد تاسیس حوزههای علمیه و دستگاه امام زمان(عج) است که طلاب در آن هدایت شده و دیگران را به دین اسلام هدایت کنند.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اهمیت استفاده درست از حوزههای علمیه به عنوان دستگاه امام زمان(عج)، گفت: دو شرط استفاده درست از این دستگاه یکی اخلاص و کسب رضای الهی و دیگری دوری از دنیا زدگی یا هوای نفس است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به داستان بلعم باعورا از قرآن کریم که عالم بنیاسرائیل بود، اظهار داشت: با اینکه او پیامبر نبود اما خداوند از باب لطف آیات خود را به او نشان داده بود اما او ارزش و اهمیت این نعمت را ندانست و آن را از خود کنده و به زمین چسبید، یعنی دنبال هوای نفس رفت و کارش به جایی رسید که داستان او همچون سگ شد؛ مراقب باشیم این خطر برای هر کدام از ما هم میتواند باشد.
آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه برای بهرهمندی از آیات الهی باید از هوی و هوس دوری کرد، گفت: شرط استفاده درست از نعمت بعثت پیامبر(ص) اخلاص، دوری از هواپرستی، جاهطلبی و دنیازدگی است.