بیش از 400 خانواده نیازمند تحت سرپرستی امام سجاد(ع) بودند

کد خبر: 78295
یک خطیب دینی گفت: صحیفه سجادیه یکی از یادگاری های ارزشمند حیات علمی امام سجاد(ع) است، ما باید اعتراف کنیم که این کتاب خیلی مظلوم واقع شده و ما با آن آشنا نیستیم.
 وارث:به مناسبت سالروز میلاد مسعود چهارمین کوکب دُرّی آسمان ولایت و امامت، حضرت علی بن الحسین، زین‌العابدین (ع) مجلس جشن باشکوهی در مسجد حضرت سجاد(ع) تهران برگزار شد.

در این مراسم بعد از مولودی خوانی مداحان اهل بیت(ع)، حجت الاسلام و المسلمین سید حسین حسینی قمی، استاد و مولف حوزه علمیه قم طی سخنانی به معرفی شخصیت حضرت امام سجاد(ع) پرداخت و با انتقاد از اینکه برخی جوانان چهره ای بیمار از امام سجاد(ع) در ذهنشان تصور می کنند، گفت: جای تاسف است که جامعه ما وقتی می خواهد چهره ای از امام سجاد(ع) در ذهن خود تصور کند، یک فرد بیمار را می بیند. در صورتی که اینگونه نیست بلکه حرکتی که امام سجاد(ع) بعد از واقعه عاشورا انجام دادند باعث ایجاد امید در بین شیعیان شده بود. چون با حادثه عاشورا شیعیان ناامید و متزلزل شده بودند.

وی ادامه داد: پس ما نباید امام سجاد(ع) را یک امام بیمار، یک امام در غل و زنجیر بشناسیم بلکه امام سجاد(ع) همان امامی است که با خطبه ای که در شام در حضور یزید خواند کاخ یزید را به لرزه در آوردند.

سرپرستی 400 خانواده نیازمند توسط امام سجاد(ع)

حسینی قمی با بیان اینکه امام سجاد(ع) اهل انفاق و کمک به نیازمندان بود، اظهار کرد: امام سجاد(ع) اهل کمک کردن و انفاق بود و تا می توانست خانواده های فقیر را تحت پوشش قرار می داد و نقل از بیش از 400 خانواده را تحت پوشش قرار داد که یک جمعیت بسیار زیادی بودند.

وی افزود: در حالات امام سجاد(ع) آمده است، حضرت وقتی روزه می گرفتند دستور می دادند یک گوسفند قربانی کنند و گوشت آن را طبخ می کردند و آبگوشت مفصلی درست می نمودند و آن را به نیازمندان تقسیم می کردند و موقع افطار هم خودشان چیزی از آن نمی خوردند و افطارشان نان و خرما بود. اما ما چگونه انفاق می کنیم، اگر گوسفندی هم قربانی کنیم بهترین گوشت ها را برای خودمان بر می داریم و در آخر می گوییم اگر چیزی اضافه آمد آن را به فقرا بدهید.

صحیفه سجادیه یادگاری ارزشمند حتی در نزد اهل سنت

این استاد حوزوی با اشاره به صحیفه سجادیه امام سجاد(ع) بیان کرد: صحیفه سجادیه یکی از یادگاری های ارزشمند حیات علمی امام سجاد(ع) است، ما باید اعتراف کنیم که این کتاب خیلی مظلوم واقع شده و ما با آن آشنا نیستیم، واقعا چند نفر از ما این صحیفه را مطالعه کردیم.

وی ادامه داد: مرحوم آیت الله مرعشی نجفی بیان کردند که یک موقع بین من و رئیس دانشگاه الزهر مصر نامه هایی بود که در یکی از این نامه ها طنطاوی برای من نوشت که آیا شیعه غیر از نهج البلاغه کتاب دیگری هم دارد که من در پاسخ نوشتم صحیفه سجادیه و بعد از مدتی که گذشت و با صحیفه آشنا شدند در پاسخم نوشت از بدبختی ما بوده که ما با صحیفه سجادیه آشنا نبودیم.

حسینی قمی با اشاره به حیات عبادی امام سجاد(ع) در دوران حاکمان مدینه گفت: در زمینه حیات عبادی امام سجاد(ع) مناجات ها و دعاهای امام سجاد(ع) در فضای آلوده دوران امام سجاد(ع) بسیار مهم بود. در این دوران حاکمان ظالم مدینه آوازخوانی را در مدینه ترویج داده بودند تا حدی که برای مرگ یک رقاص و آواز خوان مدینه تعطیل شد، در این شرایط امام هم آن عبادات خاص را داشتند که وقتی به نماز می ایستادند نقل است که گوشه خانه آتش گرفت و سر و صدا برای خاموش کردن بود اما امام چنان در نماز و عبادت بود که اصلا چیزی متوجه نشدند.

راهکاری برای قبولی نماز

وی به چگونگی قبولی نمازها اشاره و اظهار کرد: کسی آمد خدمت حضرت و گفت نمازی قبول است که حضور قلب داشته باشیم ولی ما که حضور قلب نداریم پس نماز نخوانیم؟ حضرت گفت نگران نباشید خدا یک جبرانی گذاشته است و آن نماز نافله است که با نافله جبران می شود. بنابراین ما نیز برای اینکه نمازمان قبول شود بهتر است ضمن خواندن نوافل نماز، نماز را اول وقت، با اذان و اقامه، با سجده بر تربت و با نافله بخوانیم.

وی در پایان گفت: این مجالس که به مناسبت های مختلف از جمله تولد امامان برگزار می شود همه مقدمه است برای اینکه یک قدم به سیره اهل بیت(ع) نزدیک شویم.