خطری که هر کدام از ما را تهدید می کند چیست؟ / دو نیاز جدی هیئت کدام است؟
جلالیان خبرنگار وارث: مراسم روز پایانی دومین همایش هیئات محوری و برگزیده کشور در روز جمعه ادامه پیدا کرد.
بنابراین گزارش، یکی از مدعوین و سخنرانان در دومین همایش هیئات محوری و برگزیده کشور، حضرت علامه مصباح یزدی بودند که در روز جمعه و پس از سخنان حجت الاسلام شیخ احمد پناهیان به سخنرانی پرداختند.
جلسه با پخش کلیپ زیبایی در موضوع فتنه افکنی مزدور انگلیسی که در صدد تفرقه افکنی بین مسلمانان هستند ادامه پیدا کرد و سپس وقت آن بود که مدیران و موثرین در هیئات محوری کشور گوش فرا دهند به فرمایشات راه گشای علامه مصباح.
علامه مصباح با قرائت آیه 30 سوره فصلت " إِنَّ الَّذينَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلائِكَةُ أَلاَّ تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ " بیاناتشان را آغاز کردند و فرمودند: کسانی هستند که راه حق را پذیرفته اند و ثابت قدم اند. اما اهل حق باید مواظب باشند که شیطان قدم به قدم " خطوات الشیطان " و آرام آرام آنها را از مسیر حق منحرف نکند و کسانی هم ممکن است با شناختن حق باز هم ایمان نیاورند و با حق مخالفت کنند و به تعبیر سوره یس بر گوش و چشم اینان پرده افتاده و حق را نمی پذیرند.
ایشان در ادامه گفتند: طبق فرمایش قرآن باید مؤمنین در این راه استقامت داشته باشند و مثل بعضی مسلمانان نباشند که علی رغم اینکه در ماه های اول مسلمان شدند ولی استقامت نکردند و سقوط کردند. این خطر برای هر کدام از ماها وجود دارد و چاره اش هم پیمودن صراط مستقیم است و یاری خواستن از خداوند تبارک و تعالی.
آیت الله مصباح یزدی در ادامه سخنانشان آیات و روایات دیگری را هم قرائت کردند که از جمله آنها آیه 74 اسراء بود که می فرماید : وَ لَوْ لا أَنْ ثَبَّتْناكَ لَقَدْ كِدْتَ تَرْكَنُ إِلَيْهِمْ شَيْئاً قَليل و (ای پیامبر) اگر نه آن بود كه پايداريت داده بوديم، نزديك بود كه اندكى به آنان ميل كنى. این کلام درباره پیامبر مکرم اسلام (ص) بود و من و شما هم باید خیلی به فکر خودمان باشیم و مواظب باشیم بخاطر مسائل حاشیه ای مجموعه و گروهمان که از مسیر منحرف نشود.
علامه مصباح یزدی با این تذکر که ما نبایستی تمایلات و هوس های نفسانی خود را در هیئت پیاده و اجرا کنیم فرمودند: هیچ وقت به نام دین هوس های خودمان را پیاده نکنیم و با دین خدا بازی نکنیم و حلال خدا را حلال و حرام خدا را حرام بدانیم بدون کم و کاست کردن احکام اسلامی.
ایشان هدف از تشکیل هیئت را إحیای دین خدا دانستند و فرمودند: در این مسیر به دو چیز احتیاج داریم، یکی شناخت و دوم انگیزه احساسی. اول قرآن و اهل بیت(ع) را خوب بشناسیم و بعد از آن شناخت را همراه با عاطفه و احساس کنیم.
علامه با این مثال که عقل و شناخت چراغ اتومبیل اند و احساس و عاطفه حکم گاز را در اتومبیل دارند، فرمودند: عقل راه باز کن است و احساس به جلو می برد. و این در دو بخش اعیاد و عزاداری هاست.
ایشان بخش عقلانیت هیئت بر عهده وعاظ و سخنرانان است و بخش احساس برعهده ذاکرین و مادحین،که اگر هر کدام از اینها نباشد کار کم اثر و کم فایده است.