صدق و راستی از شاخصه های اخلاق الهی است
حجت الاسلام والمسلمین هاشمینژاد استاد حوزه علمیه به مناسبت دهه سوم ماه محرم درهیات مسلم بن عقیل تهران به سخنرانی پرداخت و گفت: بر اساس آیات قرآن خداوند به حضرت محمد(ص) خلق عظیم عطا کرده است که به همین سبب مردم اطراف او جمع شده و از گرد ایشان پراکنده نمیشوند.
وی افزود: پیامبر(ص) از سوی خداوند مامور تربیت مردم است بر همین اساس از هر فرصتی برای تربیت مردم استفاده میکردند.
حجت الاسلام والمسلمین هاشمینژاد با بیان اینکه یکی از توصیههای قرآن کریم و پیامبر(ص) اسلام پرهیز از غیبت و دروغ است، عنوان کرد: فرشتگان الهی حتی دروغهای کوچک را نیز ثبت میکنند به عنوان مثال اگر شما مهمان و گرسنه هستید میزبان دعوت به خوردن غذا کرد نباید بگویید میل ندارم زیرا فرشتگان الهی حتی دروغهای کوچک را نیز ثبت میکنند.
استاد حوزه علمیه با استناد به روایتی از پیامبر(ص) مبنی بر اینکه مومن دروغ نمیگوید، اظهار داشت: دروغ از جمله اعمالی است که عمر انسان را کاهش میدهد.
وی با بیان اینکه خداوند همه خلقت را برای محبوبان خود پیامبر(ص) و اهلبیت ایشان خلق کرده است، ابراز کرد: ائمه معصومین(ع) در نهایت صدق و راستی بودند و همواره دیگران را از دروغ پرهیز دادند حتی فرمودند با انسان دروغگو هم دوست نشوید زیرا دروغگو دور را نزدیک و نزدیک را دور نشان میدهد.
حجت الاسلام والمسلمین هاشمینژاد با بیان اینکه خداوند صدق و راستی را دوست دارد، گفت: اهل صدق و راستی حتی اگر دچار گناه هم شوند در نهایت نجات خواهند یافت.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه یکی دیگر از اخلاقهای الهی نداشتن بخل و حسد است، ابراز کرد: امام صادق(ع) میفرمایند من به فرزندانی که لیاقت محبت ندارم محبت میکنم که مبادا به آن فرزندی که لیاقت محبت دارد حسادت کنند؛ بنابراین والدین و افراد باید عوامل تحریک حسادت اطرافیان را ایجاد نکنند.
وی افزود: مراقب باشید حسد دیگران را تحریک نکنید زیرا دشمنی یا آه حسرتانگیز آنان را دنبال خود دارید.
منبع:شبستان
افزودن دیدگاه جدید