تدوین دائرة المعارف اسلام به زبان انگلیسی

کد خبر: 88856
رئیس پژوهشکده بین‌المللی عروة الوثقی از تدوین دائرة المعارف اسلام به زبان انگلیسی برای مخاطب نوجوان و جوان در خارج از کشور خبر داد.
وارث

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری رئیس پژوهشکده بین‌المللی عروة الوثقی در دیدار با آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی مرجع عالیقدر تشیع ضمن معرفی اهدف و رسالت‌های این پژوهشکده به ارائه گزارشی از فعالیت‌های آن پرداخت و گفت: این مجموعه حدود 15 سال پیش تأسیس شد و اخیراً با تصویب مدیریت حوزه علمیه، به یک پژوهشکده تبدیل شد. رویکرد اصلی این پژوهشکده تولید ایده به زبان مخاطبان است. در همین راستا بسیاری از پژوهشگران و اساتید این پژوهشکده به زبان انگلیسی و عربی مسلط هستند و بنای پژوهشکده هم بر این است که علوم اهل بیت علیهم‌السلام را با زبان روز به جامعه منتقل کند.

وی تدوین دائرة المعارف اسلام به زبان انگلیسی برای مخاطب نوجوان و جوان در خارج از کشور یکی از پروژه‌هایی این پژوهشکده اعلام کرد و افزود: مخاطبان این دایرةالمعارف نوجوانان و جوانان انگلیسی زبان هستند و با توجه به تلاش‌های صورت گرفته به زودی جلد نخست این مجموعه منتشر خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مختاری با اشاره به نیازهای موجود در کشورهای خارجی برای دستیابی به معارف اصیل اسلامی گفت: در سفرهای متعددی که به کشورهای خارجه داشتم، شاهد نگرانی والدین نسل جوان بودم، نگرانی از این جهت که منابعی برای پاسخگویی به سوالات آنها به زبان انگلیسی وجود ندارد. به عنوان مثال، اخیراً دانشگاه رودن که یکی از دانشگاه‌های شناخته شده دنیا نیز هست، از پژوهشکده بین‌المللی عروة الوثقی درخواست کرد تا در حوزه اخلاق پزشکی و فلسفه اسلامی برای دانشجویان مسلمان دانشگاه رودن کتاب‌هایی تألیف شود که این نشان از نیاز آنها به اینگونه مباحث در این برهه زمانی است.

13971012094512490162811610.jpg

رئیس پژوهشکده بین‌المللی عروة الوثقی خاطرنشان کرد: قرار است به زودی شعبه‌ای از این پژوهشکده در کشورهای روسیه و اندونزی راه‌اندازی شود و با این کار درصدد ارائه مباحثی عالمانه به نسل جوان و نوجوان هستیم.

در ادامه این دیدار آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی گفت: در شرایط فعلی دنیای غرب نیازمند مذهبی عقلگراست تا آنها را سیراب کند. مادی‌گرایی نتوانسته آنها را سیراب کند و نتیجه آن خون‌ریزی و حمایت از خون‌ریزها شده است.  آنها به دنبال معنویتی هستند که آن معنویت در اسلام وجود دارد، این معنویت در میان شیعیان بیشتر است، چراکه شیعه طرفدار عقلانیت است. در عقاید شیعه جاذبه‌ای وجود دارد و اگر بتوان این عطش را با برنامه‌های متنوعی اشباع کرد کار بسیار مناسبی است.

آیت‌الله مکارم شیرازی افزود: امروز اسلام‌ستیزی و به ویژه شیعه‌ستیزی در میان سیاست‌مداران غربی به صورت گسترده وجود دارد و از این طریق دروغ‌های زیادی به شیعیان نسبت می‌دهند، همین امر سبب شده که نوع نگاه افراد نسبت به تشیع و کشور ایران با تغییراتی روبرو شود. وقتی افرادی از خارج از کشور به عنوان خبرنگار یا برای زیارت به ایران می‌آیند، متوجه این رفتار می‌شوند که در غرب چگونه ایران و تشیع را معرفی می‌کنند، در حالیکه وقتی خودشان در ایران و در میان شیعیان حضور پیدا می‌کنند، چیزی خلاف آنچه رسانه‌های غربی مطرح می‌کنند، می‌بینند.

وی با اشاره استفاده‌های بسیار دشمنان از ظرفیت‌های فضاهای مجازی در ارائه تبلیغات گمراه‌کننده و دروغ گفت: ما باید در مقابل این رفتارهای ناجوانمردانه بایستیم. در این راستا فعالیت‌های پژوهشکده بین‌المللی عروة الوثقی قابل تحسین است و اگر با خلوص نیت بیشتری همراه باشد قطعاً اثرگذاری بیشتری هم خواهد داشت.

وی با تأکید بر اینکه مخاطبان ما صرفاً بزرگسالان نیستند و نوجوانان و جوانان از مخاطبان اصلی محسوب می‌شوند، گفت: یکی از مبلغان در کشور انگلستان می‌گفت که ما سال‌ها در این کشور مشغول فعالیت‌های فرهنگی هستیم و به زبان انگلیسی هم تسلط کامل داریم، اما سخنان برای نوجوانان جذابیت چندانی ندارد، اما کسی که متولد آن کشور است با آنها صحبت کند، اشتیاق بیشتری نشان می‌دهند. 

منبع: تسنیم


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.