مقام امام زمان(عج) در کربلا

کد خبر: 90205
این جایگاه منسوب به حضرت حجت (عج) بوده و مردم در آن نماز می خوانند. باب صاحب الزمان(عج) حرم مطهر امام حسین (ع) رو به این مقام باز می شود و میلیون‌ها زائر سالیانه از این مکان بازدید می‌کنند.
وارث

  حضرت مهدی(عج) آخرین حجت خداوند و امام غایب از انظار است که شیعیان، قرن‌های متمادی است که انتظار ظهور ایشان را می‌کشند. غیبت طولانی مدت آن حضرت(عج)، منتظران و مشتاقان حضرتش را بر آن داشته است تا در مکان‌ها و مقام‌های منسوب به ایشان، به نماز و عبادت بپردازند.

محدّث نوری (م ۱۳۱۹ق) درباره مقام‌های صاحب‌الزمان(عج) نوشته است: «مخفی نماند که در جمله‌ای از اماکن، محلّ مخصوصی است معروف به مقام آن جناب؛ مثل وادی‌السلام و مسجد سهله و حلّه و خارج قم و غیر آن. ظاهر آن است که کسی در آن موضع به شرف حضور مشرّف، یا از آن جناب معجزه‌ای در آنجا ظاهر شده و از این جهت داخل شده در اماکن شریفه متبرّکه و محل انس و تردّد ملائکه و قلّت شیاطین در آنجا و این خود یکی از اسباب قریبه اجابت دعا و قبول عبادات است.» (نوری، ۱۳۸۶، ج۲، ص۵۵۹)

 

سیدمحمدتقی موسوی اصفهانی (م ۱۳۴۸ق) در جایی که وظایف شیعیان را در قبال امام عصر(عج) برمی‌شمرد، یکی از این وظایف را بدین شرح بیان کرده است: «بزرگداشت مشاهد و مقام‌های آن حضرت(عج)، مانند مسجد سهله و مسجد اعظم کوفه، سرداب شریف در سامرا، مسجد جمکران و غیر اینها از جاهایی که بعضی از صالحان، آن حضرت(عج) را در آنجا دیده‌اند، یا اینکه در روایات آمده است که ایشان در آنجا توقف دارد، مانند مسجدالحرام.» (اصفهانی، ۱۴۲۸ق، ج۲، ص۳۵۷-۳۵۸)

 

مهم‌ترین مقام‌ها و مکان‌های منسوب به حضرت صاحب الزمان(عج) در خاک عراق عبارت‌اند از: سرداب غیبت در سامرا، مقام‌های آن حضرت(عج) در مسجد سهله و قبرستان وادی‌السلام، و مقام‌های آن حضرت در شهرهای حلّه، نعمانیه و کربلا.

مقام امام زمان (عج) در کربلا

p18o7cdbn6om71nol1f6v1roj3us5.jpg

 

این مقام از مشهورترین مقام‌های زیارتی شهر کربلا است و در انتهای محله «باب السلالمه» در شمال این شهر، در سمت چپ رودخانه «حسینیه» قرار دارد. درباره پیشینه و زمان ساخت این مقام اطلاع دقیقی در دست نیست. گفته می‌شود در این محل حضرت مهدی (عج) در حال نماز خواندن رؤیت شده؛ اما برای این باور، سند معتبری وجود ندارد. ساختمان مقام در آغاز به صورت اتاق گِلی کوچکی بوده که در سال ۱۳۴۷ قمری توسعه یافته و بخش‌هایی از آن نیز در سال‌های ۱۳۷۸ و ۱۳۹۱ قمری بازسازی شده است. در دوره رژیم بعث، پس از قیام سال ۱۴۱۱ قمری، این مقام تخریب شد و سپس، یکی از تاجران بزرگ کربلایی، آن را در سال ۱۴۱۴ قمری بازسازی کرد (قریشی، ۱۳۹۱، ص۲۸۲-۲۸۴).

 

به گزارش «پایگاه تخصصی امام حسین علیه‌السلام» کار ترمیم، بازسازی و نوسازی مقام امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف در کربلا در سال 93 با نظارت و اهتمام بخش پروژه‌های مهندسی آستان مقدس عباسی به پایان رسید.

p18o7cdbn61m6416541lfkbr41r4b7.jpg

این کار با استانداردهای مهندسی و معماری عالی و طبق معماری اسلامی صورت گرفته و ویژگی‌های بنای قدیمی در حد امکان حفظ شده و با روش‌های فنی جدید و بهترین مواد اولیه جهان بازسازی شده است.

این جایگاه منسوب به حضرت حجت (عج) بوده و مردم در آن نماز می خوانند. باب صاحب الزمان(عج) حرم مطهر امام حسین (ع) رو به این مقام باز می شود و میلیون‌ها زائر سالیانه از این مکان بازدید می‌کنند؛ تا جایی که می‌توان گفت تمام زائران عتبات عالیات به زیارت این مقام مقدس نیز مشرف می‌شوند.

 

منابع:

1-پایگاه زیارتگاه های اسلامی؛

2- پایگاه تخصصی امام حسین علیه‌السلام.

منبع: شبستان


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.