صلوات دارای اصل توحید، نبوت، امامت و معاد است
حجت الاسلام والمسلمین «محمدباقر علوی تهرانی» استاد حوزه علمیه امروز به مناسبت شهادت حضرت موسیبن جعفر(ع) در مسجد امیر(ع) به سخنرانی پرداخت و گفت: خضوع هنگام عبادت همان خوف است خداوند موجود باعظمت است که اگر انسان آن را درک کند از او خواهد ترسید.
وی با بیان اینکه همه مصادیق خوف مادی و محسوس نیست این تنها بخشی از خوف است، عنوان کرد: به هر میزانی در نماز خمس تفکر این عیار خضوع و خوف وجود داشت آن عبادت را از شما میپذیرند.
حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با استناد به روایتی از امام محمد باقر(ع)، اظهار کرد: اگر کسی نماز را بر اساس دستور رساله انجام دهد صحیح است اما پس از آن باید مقبوله باشد، برخی نماز صحیح میخوانند اما مشخص نیست که مقبول باشد.
استاد حوزه علمیه در ادامه فرمایش امام باقر(ع) ابراز کرد: نماز مقبول در ابتدا باید منطبق با رساله باشد، آن میزان از نماز را قبول میکنند که با حضور قلب خود خوانده باشید این نماز مقبوله است روزه، حج، خمس، امربه معروف و نهی از منکر نیز چنین هستند.
وی با بیان اینکه از اهل غفلت نباشید، گفت: اگر اهل غفلت نباشید عبادت شما درست میشود از علما بپرسید که چگونه میشود اهل غفلت نبود.
حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه عبادت شامل واجبات و نوافل است، اظهار کرد: خداوند میفرمایند بندگان من با انجام نوافل به من نزدیک شده و حالت ربانی پیدا میکنند، من عاشق آنها می شوم پس هرکس که من عاشق آنها شوم گوش و چشم آنها میشوم.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه نوافل انسان را به خدا میرساند، عنوان کرد: سرعتی که نوافل برای رسیدن به خدا میدهد واجبات نمیدهد واجب رمضان روزه اما نوافل آن بسیار فراوان است؛ همین نوافل اگر به واجبات ضرر بزند سودی ندارد.
وی افزود: روزه رجب و شعبان بسیار عالی است اما اگر سبب شود که روزه رمضان را نگیرید هیچ فایدهای ندارد، نماز شب بسیار عالی است اما اگر سبب شود نماز صبح قضا شود سودی ندارد. دعای کمیل انسان را بسیار جلو میبرد مگر اینکه حقوق خانواده ضایع نشود.
حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه یک عمل از همه این قواعد خارج بوده و سبب تعالی، رشد، قبولی اعمال و دعای انسان میشود، گفت: کسی که میزان اعمال او سنگین باشد آنها رستگار هستند، پیامبر(ص) فرمودند هرکس در این سه ماه به من بیشتر درود بفرستد خداوند میزان عمل او را سنگین میکند روزی که میزان اعمال همگان سبک است.
استاد حوزه علمیه با استناد به روایتی از امام باقر(ع)، بیان کرد: صلوات تنها ذکری است که معادل تسبیح، تهلیل، تکبیر و تحمید بوده و 8 پایه اصلی دین در آن گنجانده شده است، در صلوات اصل توحید، نبوت، امامت و معاد اشاره شده است همچنین اصل اعتقادی مهدویت تبری نیز در آن وجود دارد.
منبع: شبستان
افزودن دیدگاه جدید