دین داری واقعی سخت نیست/نفس هایی که تا صبح تسبیح می شوند
همه ما شنیده ایم که برخی می گویند دینداری کار سختی است و همین که انسان بتواند راه درست را از غلط تشخیص دهد در زندگی موفق خواهد بود و به چیز دیگری نیاز ندارد، این در حالی است که خداوند دین را برای هدایت و آرامش بشریت به وسیله پیامبران به مردم رساند و احکام سختی هم برای آن وضع نکرد که همگان از انجامش عاجز باشند بلکه دین را امری سهل به مردم معرفی کرد که در صورت رعایت به الزامات اش رستگاری در دنیا و آخرت برایشان محقق می شود.
بر آن شدیم در مورد ابعاد دین داری، بخش هایی از سخنرانی حجت الاسلام «مسعود عالی»، استاد اخلاق را مرور کنیم که در ادامه تقدیم حضورتان می شود:
حجت الاسلام «مسعود عالی» با اشاره به خاطره ای از مرحوم آیت الله «فاضل لنکرانی» گفت: خودم از ایشان شنیدم که می گفتند: حداقل سی سال لازم است که یک استعدادِ خوب، شب و روز زحمت بکشد و تنبلی نکند، باید کار کند تا بشود به او کارشناس دین گفت.
این استاد اخلاق ادامه داد: اینکه اکثر مراجع در پیری به مرجعیت می رسند از این جهت است که فهم دین کار سخت و طولانی است؛ اما عمل به دین هم آسان است و هم آدمی را زود به قرب خدا می رساند، عمل به دین چنین نیست که سختی و مشقت داشته باشد، هم آسان است و هم انسان را زود به مقصد می رساند.
وی گفت: پیامبر اکرم(ص) در مسجد بود، یک مرد عرب آمد و گفت: یا رسول الله(ص) می خواهم قرآن یاد بگیرم، پیامبر(ص) دست آن مرد را در دست یکی از صحابه گذاشت و و فرمود با او قرآن کار کن، چند دقیقه گذشت و آن عرب از مسجد بیرون رفت و صحابی گفت: این شاگرد ما بسیار کم حوصله بود، یک سوره کوچک را با او کار کردم و رسیدم به این آیه سوره «زلزال» که می فرماید: «فَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَیْرًا یَرَهُ ؛ وَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا یَرَهُ»(پس هر که هموزن ذرّهاى نیکى کند [نتیجه] آن را خواهد دید و هر که هموزن ذرّهاى بدى کند [نتیجه] آن را خواهد دید.) و او پس از شنیدن این آیه از مسجد رفت. پیامبر(ص) در پاسخ فرمود: او فقیه رفت.
حجت الاسلام عالی خاطرنشان کرد: بنابر این، راه خدا سخت نیست، عمل به دین خدا سخت نیست، خداوند در قرآن می فرماید: «وَلَا يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ» (خدا برای شما دشواری نمی خواهد). لذا پروردگار در دین داری مشقت برای ما نخواسته است. دینی که با یک فکر شما را به اوج می رساند، سخت است؟ امام صادق(ع) می فرماید: «اگر موقع خواب نیت کنید که چند دقیقه قبل از اذان صبح بیدار شوید، که سحر را بتوانید درک کنید، برای نفس هایتان تا صبح حسنه نوشته می شود ولو اگر نتوانید بلند شوید». آیااین دین سخت است؟
افزودن دیدگاه جدید