استاد حوزه علمیه: 

حقیقت بندگی با عبادت تشریحی به دست می‌آید

کد خبر: 91052
حجت الاسلام علوی تهرانی گفت: با عبادت تشریحی انسان می‌تواند به لقاءالله یا همان حقیقت بندگی دست پیدا کند در این مقام انسان به فقر خود مقابل خدا پی می‌برد.
وارث

حجت الاسلام والمسلمین «سیدمحمدباقر علوی تهرانی» استاد حوزه به مناسبت ولادت حضرت ابوالفضل(ع) در حسینیه آیت‌الله حق شناس به سخنرانی پرداخته و گفت: بر اساس آیات قرآن کریم هدف از خلقت انسان بندگی خداوند است.

وی با بیان اینکه بندگی خداوند سه شاخصه دارد، عنوان کرد: یکی از این شاخصه‌ها خضوع و خشوع مقابل خداوند است؛ خضوع صرفا باید در مقابل خداوند باشد و در مقابل غیر خدا زشت و قبیح است.

حجت الاسلام علوی تهرانی با اشاره به شاخصه دیگر بندگی الهی، اظهار کرد: خداوند هر عیب و نقصی به دور است؛ بنده واقعی به این امر اعتقاد دارد و می‌داند که او نیازمند بندگی خداوند است و خدا نیازی به بندگی او ندارد.

استاد حوزه علمیه با اشاره به شاخصه دیگر بندگی خداوند، ابراز کرد: همه کمال به صورت اتم آن صرفا مختص خداوند است و انسان به صورت فطری به کمال مطلق گرایش دارد؛ بنده واقعی به این ویژگی‌های الهی اعتقاد دارد.

وی با بیان اینکه عبادت الهی به دو دسته تکوینی و تشریحی تقسیم می‌شود، عنوان کرد: در عبادت تکوینی چون ارادی نیست انسان اهل بهشت نمی‌شود اما در عبادت تشریحی چون انسان با اختیار و اراده خود بندگی الهی را به جا می‌آورد اهل بهشت می‌شود.

حجت الاسلام علوی تهرانی با بیان اینکه عبادت روزه، نماز، خمس، زکات، جهاد، حج، امر به معروف و نهی از منکر از جمله عبادات عبادت تشریحی هستند، گفت: عبادات تشریحی را صرفا در دنیا می‌توان انجام داد و با مرگ به پایان می‌رسد.

استاد حوزه علمیه با اشاره به نوعی دیگری از عبادت تشریحی، اظهار کرد: عبادت شهودی یا لقاالله نامحدود است که برای رسیدن به آن بسیار باید تلاش کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: حقیقت بندگی خداوند در عبادت شهودی و لقاالله است که بنده در این مقام به فقر و خوف خود از خداوند اعتراف دارد.

منبع:شبستان


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.