چگونه بی‌سوادان، قرآن را می‌فهمند؟

کد خبر: 92792
قرآن، کتابی است که روی افراد گوناگون با سطح فکری متفاوت، تاثیر خودش را می‌گذارد.
وارث

 یکی از مواردی که همیشه در آیات و روایات، مورد تاکید خدا و ائمه اطهار (س) قرار دارد، تلاوت و بالاتر از آن، تدبر در قرآن کریم است. قرآنی که راه و رسم زندگی را به انسان فرا می‌دهد. به بهانه توجه فراوان به تلاوتِ کلام الله مجید در ماه مبارک رمضان این موضوع را کمی بررسی کردیم.

حجت الاسلام و المسلمین محمد صادق کفیل سخنران و کارشناس امور دینی در این باره  گفت: خوشا به حال کسانی که لایق بهره وری از ماه مبارک رمضان هستند. شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ در ماه مبارک رمضان، قرآن نازل شده است. در ماه نزول قرآن، می‌توانیم چند نگرش متفاوت نسبت به این کتاب آسمانی داشته باشیم. نگرش‌هایی که می‌توان از طریق آن‌ها با این کتاب آسمانی همراه شد. یکی از راه‌های ارتباط با قرآن، تلاوت و قرائت قرآن کریم است. خدا می‌فرماید، فَاقْرَءُوا مَا تَیسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ؛ هر چه می‌توانی قرآن بخوان. بعضی‌ها می‌گویند، ما که سوادمان کم است و چیزی از قرائت قرآن نمی‌فهمیم، برای چه این کتاب آسمانی را بخوانیم. در جواب این افراد باید گفت، شما گاهی سر سفره نشستید و مشغول غذا خوردن هستید؛ همزمان تلویزیون هم نگاه می‌کنید. وقتی از سفره عقب می‌نشینید. از شما می‌پرسند، فهمیدید چه خوردید؟ پاسخ می‌دهید، نه. قرآن انرژی خودش را دارد. اگر حتی چیزی از آن نفهمیم، سیر کننده است، اما لذتش را نمی‌بریم. اگر نمی‌فهمیم، نفهمیدنمان نباید مانع قرائت شود. 

وی افزود: حالا یک گام جلو‌تر بیاییم. خدا می‌گوید قرآن می‌خوانی تدبر هم بکن؛ ما که روی قلبت قفل نزدیم. پس هرچه می‌توانیم قرآن را بیشتر بخوانیم. یک گام جلو بیاییم و تدبر کنیم. تصمیم بگیریم، زندگیمان را قرآنی کنیم. بدانیم که عمل کردن به قرآن، سواد نمی‌خواهد. بعضی می‌گویند ما کم سوادیم، چگونه به قرآن عمل کنیم؟ خدا در قرآن گفته تُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ عزت دست من است. خدایا تو گفتی عزت دست من است، من بنده تو می‌شوم و عزت را از تو می‌خواهم. بِیَدِکَ الْخَیْرُ إِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْ ءٍ قَدیرٌ همه چیز به دست تو است. بار‌ها این جمله را به زائران امام رضا (ع) گفتم. در زمان زیارت امام رضا (ع) یک قرآن برداریم؛ روی سر بگذاریم و بگوییم امام رضا (ع)؛ کمک کن، اندیشه و فکرمان قرآنی شود. باور کنیم، خدا راستگو است. زندگی قرآنی یعنی باور کنیم خدا راستگو است.

منبع:ایکنا


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.