تمام بار عفاف بر دوش زنان نیست
حجتالاسلام والمسلمین محسن غرویان، عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه،با اشاره به اینکه در مسئله حجاب باید ابتدا ماهیت حجاب کاملاً روشن شود، اظهار کرد: حجاب ماهیت اخلاقی و شخصیتی دارد، یعنی فرد از نظر اخلاقی و احساس شخصیت باید به باور داشتن حجاب برسد.
وی حجاب را دارای دو قسم باطنی و ظاهری دانست و ادامه داد: حجاب باطنی عفت و پاکدامنی و حجاب ظاهری مسئله چادر و پوشش و استتار بدنی است.
حکم شرعی و اجبار قانونی
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه اصل مسئله حجاب باید از باطن آغاز و حل شود و باطن نیز الزامآور نیست، افزود: باید در این زمینه کار فرهنگی کرد، اگر میخواهیم زنان این سرزمین حجاب ظاهری را رعایت کنند، باید ابتدا حجاب باطن حل شود تا به حجاب ظاهری برسیم و این مهم مستلزم اقدامات فرهنگی مستمر، سنجیده و برنامهریزیشده است.
غرویان با تأکید بر اینکه بدون تردید حجاب از وظایف و تکالیف دینی و شرعی است، ابراز کرد: محل بحث اینجاست که آیا این حکم شرعی را با اجبار قانونی میتوان محقق کرد یا نه؟ برخی معتقدند حجاب برخاسته از عفاف و دارای آثار مطلوب اجتماعی باید اختیاری و انتخابی باشد و حجاب اجباری ضمانت اجرا ندارد.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه گفت: اگر حجاب اختیاری باشد ارزش کسانی که با انتخاب حجاب را اختیار میکنند بهتر دیده میشود و حکومت میتواند کسانی که این مهم را رعایت میکنند حمایت یا تشویق کند؛ باید برای جوانان فلسفه علمی و عقلی حجاب روشن شود و فلسفه حجاب را تبیین کنیم.
مردان هم عفیف باشند
وی با اشاره به اینکه امروزه حجاب ایران یکی از نکاتی است که دشمنان و شبکههای خارجی در مورد آن سخن میگویند، تصریح کرد: مسئله حجاب به خصوص عفت مخصوص زنان نیست و مردان هم باید عفیف باشند؛ در رسانهها باید به مردان هم گفت سوءنگاه نداشته باشند، چرا که عفت چشم یک امر اخلاقی است.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه اضافه کرد: حجاب یک صورت دینی و مذهبی است و با توجه به اینکه قم شهر مذهبی است مراجع و علما تأکید دارند ظاهر شهر باید مذهبی باشد؛ این ظاهر مذهبی توسط خانمها با حجاب و چادر حفظ میشود که زنان شهر قم باید به قداست شهر کریمه اهل بیت(س) توجه داشته باشند.
تنوع در مدلهای حجاب
غرویان اظهار کرد: مسئولان امر باید مدلهای حجاب بیشتری برای دختران جوان طراحی کنند و اجازه تنوع در حجاب را بدهند تا دختران و زنان ایرانی به سمت حجاب تمایل بیشتری داشته باشند؛ برای مثال الزام رنگ مشکی چادر را بردارند و رنگهای متنوعتر را ارائه دهند.
وی با اشاره به تبلیغات برنامههای تلویزیونی با تأکید بر اینکه رسانه تأثیر زیادی بر حجاب زنان و دختران دارد، یادآور شد: گاهی اوقات در دانشگاهها دختران به امثال بنده میگویند چرا در پیامهای بازرگانی و رسانهها زنان با انواع لباسهای رنگی و آرایش حضور مییابند، در حالی که این صدای و سیمای جمهوری اسلامی است و در آن از بدحجابی سخن میگویند اما در برخی برنامههای خود همین صدا وسیما خیلی اوقات به حجاب توجه نمیشود؟
منبع:ایکنا
افزودن دیدگاه جدید