ائمه جمعه نمیتوانند در موضع گیری به نفع جناحهای سیاسی قرار بگیرند
حجت الاسلام « محمد جواد حاج علی اکبری» شب گذشته (یکشنبه 6 مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه نماز جمعه یک شبکه گسترده مستقر تعریف شده است، گفت: در حال حاضر حدود ۹۰۰ پایگاه نماز جمعه در کشور دایر است و به این معناست که هر هفته یک گردهمایی محلی منطقهای در همه استانها با حضور خودجوش مردم و محوریت یک عالم روحانی انتخاب شده داریم.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی، به فرمان امام راحل، صاحب نماز جمعه شده ایم، گفت: از خصوصیات نماز جمعه میتوان به خطبههای آن اشاره کرد البته یک نماز جمعه ایده آل همان نماز جمعه تراز است که دائم میشود از آن ظرفیتهای معنوی و فرهنگی و اجتماعی محیط نماز جمعه را ارتقا بخشید.
وی با بیان اینکه در نماز جمعه یک نوع نورافشانی و بصیرت بخشی، ایجاد احساس اطمینان و ارتقای سطح رضایتمندی در جامعه مخاطب را می توان احساس کرد، گفت: در حال حاضر با توجه به چنین خصوصیاتی میتوان گفت نماز جمعههای کشور در وضع متوسط رو به خوب هستند.
حجت الاسلام حاج علی اکبری درباره پاداش معنوی حاضران در نماز جمعه گفت: هر کس در نماز جمعه شرکت کند برایش ثواب یک حج نوشته میشود و به این عمل، حج هفتگی گفته میشود و این نعمتی است که خداوند متعال، هفتگی در اختیار مؤمنین قرار داده است.
وی با بیان اینکه ائمه جمعه نمیتوانند در موضع گیری به نفع جناحهای سیاسی قرار بگیرند و خود را در حد رقابتهای سیاسی قرار دهند، گفت: امام جمعه نمیتواند در مواجهه احزاب سیاسی قرار بگیرد و در موفقیت فرد برای رسیدن به کرسی مجلس یا پست و مقامی تلاش کنند اینها خطوط قرمزی هستند که برای ائمه جمعه در شورای سیاستگذاری تعریف میشود.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تصریح کرد: شأن امامت، شأن پدری و کلان سیاسی در هر شهر است.
حجت الاسلام حاج علی اکبری درباره اینکه اگر امام جمعهای سطح زندگی اش را تغییر داده باشد آیا از گردونه امام جمعه بودن خارج میشود؟ گفت: به طور قطع نهادها به هیچ وجه چنین چیزی را نمیپسندند و مواردی هم بوده که از گردونه خارج شده و مواردی هم با تذکر همراه شده اند باز هم اگر موردی به ما گزارش شود حتماً رسیدگی می کنیم.
وی درباره نرده های موجود در محل اقامه نماز جمعه و فاصله ایجاد شده از طریق آن بین صفوف نماز جمعه گفت: در محیط داخلی نماز فرضی برای طبقه بندی اشخاص وجود ندارد گاهی در زمان به خصوصی یک تمهید امنیتی ایجاد میشود، ولی متأسفانه دیده شده که این تمهیدات امنیتی باقی میماند و ماندگار میشود. در تهران هم که از چند جهت برای ما شرایط خاصی دارد هم فاصله گذاریهای صفوف را از سه ردیف به یک ردیف تقلیل داده ایم که البته آن هم جای بهسازی دارد.
منبع:شبستان
افزودن دیدگاه جدید