کدام اعمال در ماه «ذی الحجه» از اهمیت بالایی برخوردار هستند؟
ضمن بر شمردن اهمیت و جایگاه ماه ذیالحجه به عنوان یکی از ماههای که عبادت در آن بسیار مورد تاکید معصومین(ع) قرار داشته است، گفت: ماه ذیالحجه ماهی ارزشمند بوده و جایگاه خاصی از نظر عبادات و معرفت شناسی برای آن بیان شده است.
وی در همین راستا ادامه داد: در ماه ذی الحجه عبادت خصوصا روزه و نماز بسیار مورد تاکید و ثواب بسیاری را برای بجا آورندگان این اعمال پر اهمیت به همراه دارد.
قائمی اظهار کرد: ماه ذی الحجه جزو چهار ماه حرام محرم، صفر و ذی القعده است. ماه های که در زمان گذشته نیز از جایگاه خاصی برخوردار بودند و جنگ در آنها حرام اعلام شده بود، ماه ذی الحجه ماهی ارزشمند برای دعا و رحمت خدواند است.
قائمی به نمازهای وارد شده در ماه ذی الحجه اشاره و افزود: نمازی که در دهه اول ماه ذی الحجه واردشده است نمازی دورکعتی که بین نماز مغرب و عشا خوانده میشود و پس از سوره حمد و توحید آیه ۱۴۲ سوره اعراف «وَ واعَدْنا مُوسی ثَلاثِینَ لَیلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیلَةً وَ قالَ مُوسی لِأَخِیهِ هارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ؛ و با موسى، سى شب وعده گذاشتیم و آن را با ده شب دیگر تمام کردیم. تا آنکه وقت معین پروردگارش در چهل شب به سر آمد؛ و موسى هنگام رفتن به کوه طور به برادرش هارون گفت: در میان قوم من جانشینم باش، و کار آنان را اصلاح کن، و راه فسادگران را پیروى مکن»، خوانده میشود و سپس نماز با سلام پایان مییابد.
وی به دعاهایی که از جایگاه خاصی در این ماه برخوردار است اشاره کرد و افزود: در این ماه دعاهایی ویژهای نیز وارد شده است که یکی از این ادعیه از زبان «امام باقر (ع)» نقل شده و میتوان هر روز بر آن استمرار کرد: «اَشْهَدُ اَنْ لااِلهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا شَریکَ لَهُ، لَهُ الْمُلْکُ وَلَهُ الْحَمْدُ، بِیَدِهِ الْخَیْرُ، وَهُوَ عَلی کُلِّ شَیْء قَدیرٌ.
اَشْهَدُ اَنْ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لاشَریکَ لَهُ، اَحَداً صَمَداً، لَمْ یَتَّخِذْ صاحِبَةً وَلا وَلَداً.
اَشْهَدُ اَنْ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا شَریکَ لَهُ، اَحَداً صَمَداً، لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ، وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُواً اَحَدٌ.
اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا شَریکَ لَهُ، لَهُ الْمُلْکُ وَلَهُ الْحَمْدُ، یُحْیی وَیُمیتُ، وَهُوَ حَیٌّ لا یَمُوتُ، بِیَدِهِ الْخَیْرُ، وَهُوَ عَلی کُلِّ شَیْء قَدیرٌ.
حَسْبِیَ اللهُ وَکَفی، سَمِعَ اللهُ لِمَنْ دَعا، لَیْسَ وَرآءَ اللهِ مُنْتَهی، اَشْهَدُللهِِ بِما دَعا، وَاَنَّهُ بَریءٌ مِمَّنْ تَبَرَّءَ، وَاَنَّ لِلّهِ الاْخِرَةَ وَالاُْولی.»
این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: خواندن نماز حضرت «فاطمه (س)» مورد تاکید بسیار در این ماه پر فضیلت قرار گرفته است، نماز «حضرت زهرا (س)» که تقوا را به همراه دارد چهار رکعت است و جزو نمازهای مجرب قرار دارد، این نماز دو رکعتی بوده و در هر رکعت، یک مرتبه سوره حمد و پنجاه مرتبه سوره قل هو الله را بخوانید و بعد از سلام تسبیح حضرت فاطمه(س) ذکر میشود. ذکر دیگری که در دهه اول ذی الحجه بر آن تاکید بسیار شده و خواندن آن روزی صد مرتبه ثواب فراوانی دارد بدین شرح است: «لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الّلَیالی وَالدُّهُورِ، لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ اَمْواجِ الْبُحُورِ.
لااِلهَ اِلاَّ اللهُ وَرَحْمَتُهُ خَیْرٌ مِمّا یَجْمَعُونَ، لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الشَّوْکِ وَالشَّجَرِ.
لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَالْوَبَرِ، لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَالْمَدَرِ.
لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُیُونِ.
لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ فِی اللَّیْلِ اِذاعَسْعَسَ، وَالصُّبْحِ اِذا تَنَفَّسَ.
لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الرِّیاحِ فِی الْبَراری وَالصُّخُـورِ.
لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ مِـنَ الْیَـوْمِ اِلـی یَـوْمِ یُنْفَخُ فِی الصُّورِ.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: دعای دیگری که در این ماه روایت شده است و هر کس از ظالمی خوف داشته باشد آن را میتواند بخواند: «حَسْبی حَسْبی حَسْبی مِنْ سُؤالی، عِلْمُکَ بِحالی، تا خداوند او را از شرّ آن ظالم حفظ کند».
منبع:میزان
افزودن دیدگاه جدید