حسینیه‌ای که جوانان را راهی خانه بخت و سفره‌های خالی را پررونق می‌کند

کد خبر: 96032
آنچه موجب شهرت هیات متوسلین به حضرت زهرا(س) و حسینیه حضرت قمر بنی هاشم(ع) شده ارائه خدمات اجتماعی گسترده به آحاد مردم به ویژه نیازمندان و ایتام جنوب تهران است. طوری‌که ماهانه ۱۳۰ خانواده از کمک‌های نقدی و غیرنقدی آن بهره‌مند می‌شوند.
وارث

هیات مذهبی را تشکل دینی با ماهیت مردمی و فارغ از وابستگی به حاکمیت دینی معرفی کرده اند که ریشه در سوگواری اهل بیت (ع) برای حضرت سیدالشهداء(ع) دارد.

 

همین تعریف نشان می دهد چرا هیات مذهبی با وجود مانع تراشی های دشمنان قرآن و چهارده معصوم (ع) همچنان به راه خود در جاده تاریخ ادامه داده اند و هیچ دستی نتوانسته آن را از حرکت بازدارد. و درست به همین دلیل است که در مستضعف ترین نقاط کشور پهناورمان نیز که قدم می گذاریم رد پای هیات و هیات ها همچون مسجد و مسجدی ها دیده می شود.

 

هیات «حضرت قمر بنی هاشم (ع)» واقع در منطقه شهرزاد از جنوبی ترین مناطق تهران ازجمله این هیات های مذهبی است که در ادامه این گزارش به شرح سرگذشت آن پرداخته ایم.

 

هیات «متوسلین به حضرت زهرا (س)» سابقه چند دهه فعالیت در حوزه عرض ارادت به اهل بیت (ع) دارد و جلسات آن به صورت سیار در منازل اعضای هیات امنای آن و گاهی در برخی از حسینیه ها و مساجد شهر تهران برگزار می شد. این روند ادامه داشت تا اینکه اسدالله اسماعیلی، از رزمندگان دوره دفاع مقدس و از خیران نام آشنای جنوب تهران تصمیم گرفت یکی از ساختمان های تحت تملک خود را وقف هیات متوسلین به حضرت زهرا (س) کند و این کار در سال 1381 انجام گرفت.

 

این هیات از بدو تاسیس تا کانون که فعالیت های آن در حسینیه حضرت قمر بنی هاشم (ع) متمرکز شده است در مناسبت های دینی مذهبی، مجالس روضه و سوگواری یا مولودی و سرور را برگزار می کند تا محفلی برای تعظیم شعائر اهل بیت (ع) و عرض ارادت به پیامبر اسلام(ص) و خاندان عظیم الشان ایشان باشد.

 

اما آنچه موجب شهرت هیات متوسلین به حضرت زهرا (س) و حسینیه حضرت قمر بنی هاشم (ع) شده است ارائه خدمات اجتماعی گسترده آن به آحاد مردم به ویژه نیازمندان و ایتام جنوب تهران است به طوری که اکنون به صورت ماهیانه به 130 خانواده کمک های نقدی و غیرنقدی توسط این هیات و خیران آن ارائه می شود، از پوشاک و ارزاق گرفته تا تهیه جهیزیه و سرپناه برای نیازمندان آبرومند.

 

Image result for ‫تهیه جهیزیه برای زوج های نیازمند‬‎

 

«رضا معصومی»، عضو هیات امنای حسینیه حضرت قمر بنی هاشم (ع) درباره فعالیت های این حسینیه  گفت: حاج اسدالله اسماعیلی بانی تاسیس این حسینیه شد و فرزندان ایشان، حاج ابوالفضل و حاج محمد اسماعیلی، راه پدر را ادامه دادند که:

 

پسر کو ندارد نشان از پدر                  تو بیگانه خوانش نخوانش پسر

 

وی تاکید کرد: نظر مراجع معظم تقلید این است که فعالیت هیات های مذهبی و مساجد نباید مزاحمتی برای دیگران ایجاد کند به همین دلیل هیچ گاه صدای بلندگوی این حسینیه مزاحمتی برای همسایگان ایجاد نمی کند. در واقع ما معتقدیم بستن کوچه ها و خیابان ها یا پخش صدای مجالس عزاداری در بیرون از فضای حسینه ها و مساجد، راهکار درستی برای جذب مردم نیست.

 

«ناصر کرمی»، عضو دیگر این حسینیه گفت: رویکرد ما در طراحی و اجرای برنامه های مختلف، جذب حداکثری نسل جوان است و به همین دلیل عمدتا از سخنرانان و مداحان خوش قریحه و جوان در مناسبت های مذهبی استفاده می کنیم.

 

جلسات تفسیر قرآن و درس اخلاق نیز هر هفته و معمولاً دوشنبه ها بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء در حسینیه حضرت قمر بنی هاشم (ع) برگزار می شود که همچون جلسات مساجد با استقبال خوبی از سوی مردم روبرو شده است.

 

 

Image result for ‫جلسه آموزش قرآن‬‎

 

 

یکی از نکات مهم در اجرای برنامه های این حسینیه و هیات متوسلین به حضرت زهرا (س)، کوتاهی زمان و سروقت بودن است به طوری که برنامه ها ولو با حضور یک نفر، راس ساعت اعلام شده آغاز می شود و پایان می یابد.

 

سخن آخر اینکه اهالی هیات متوسلین به حضرت زهرا (س) و حسینیه حضرت قمر بنی هاشم (ع) ضمن اینکه پایند به سنت ها و رسوم درست در برگزاری مجالس مذهبی هستند، فضا را برای جذب نسل جوان و اجرای بسیاری از برنامه ها توسط جوانان مهیا می کنند.

منبع:شبستان


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.