حجت‌الاسلام حسینی قمی مطرح کرد : درمان ناامیدی در خطبه ۴۵ نهج‌البلاغه

کد خبر: 99316
/یکی از کارشناسان مسائل مذهبی گفت: موجی از ناامیدی میان جوانان جامعه رواج پیدا کرده که باید مداوا شود چرا که ناامیدان درگاه الهی فقط کافران و گمراهان هستند و بر اساس روایات یکی از معاصی کبیره یأس از رحمت الهی است.
وارث

 حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی قمی  در ادامه سلسله جلسات درس‌هایی از نهج‌البلاغه در شبستان امام خمینی(ره) اظهار کرد: دو صفت و ویژگی شکر و سپاسگزاری و صبر و بزرگواری همواره در سیره عملی ائمه معصومین(ع) بوده اما متأسفانه امروزه در جامعه بسیار کم‌رنگ شده است.

وی افزود: اگر انسان به‌درستی به نعمات خداوند بنگرد همیشه شاکر درگاه الهی خواهد بود و فقط در خوشی شاکر نبوده بلکه در مصائب نیز شاکر خواهد بود.

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: ائمه معصومین(ع) در اوج سختی‌ها حمد و ثنای الهی را در بهترین وجه بیان می‌کردند که حمد و ثنای الهی در شب عاشورا و در شبی که بالاترین مصائب و گرفتاری‌ها را در پیش رو داشتند از مصادیق بارز این حمد و ثنای الهی است.

وی تأکید کرد: آن‌قدر صفت شاکر بودن زیبنده و محبوب است که خداوند خودش را نیز شاکر معرفی می‌کند و با اعطای اجر و پاداش به بندگان خوب، شاکر بودن را گوشزد می‌نماید.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی یادآور شد: خطبه ۴۵ نهج‌البلاغه در خصوص مد و ثنای الهی نکات بسیار مهمی را بیان می‌کند که می‌تواند نقشه راه برای بندگان الهی باشد.

وی افزود: در ابتدای خطبه بیان‌شده است که حمد و ثنای الهی را به‌جا می‌آوریم در حالی که از رحمت الهی ناامید نیستیم چراکه فقط گمراهان از رحمت الهی مأیوس هستند.

سخنران حرم بانوی کرامت با اشاره به ادامه خطبه تأکید کرد: نعمات الهی همواره در زندگی انسان وجود دارد و زندگی سرشار از نعمات الهی است و ما ناامید و مأیوس از رحمت الهی نیستیم و فقط کافران مأیوس از رحمت الهی هستند.

وی افزود: موجی از ناامیدی میان جوانان جامعه رواج پیداکرده که باید مداوا شود چراکه ناامیدان درگاه الهی فقط کافران و گمراهان هستند و طبق روایات یکی از معاصی کبیره یاس از رحمت الهی است.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی در ادامه با اشاره به فراز دیگری از خطبه ۴۵ نهج‌البلاغه گفت: حمد می‌کنم تو را درحالی‌که از عبادت سرپیچی نمی‌کنم؛ تمام وجود انسان را نعمات پروردگار فراگرفته است.

سخنران حرم بانوی کرامت تأکید کرد: در ادامه خطبه ذکرشده است که دنیا خانه‌ای است که مقدر شده برای فنا و نابودی بنابراین کسی در دنیا جاودانه نیست و خداوند مقدر کرده ساکنان دنیا از این دنیا کوچ نمایند.

وی افزود: دنیا خیلی سرسبز و شیرین و جذاب است اما برای افرادی که به دنبال دنیا باشند و فکر می‌کنند جاودانه هستند و مرگ را باور ندارند درحالی‌که مرگ به سراغ آن‌ها خواهد رفت.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی یادآور شد: همیشه رحمت الهی شامل حال انسان است و لحظه‌ای نیست که انسان مشمول رحمت و نعمات الهی نباشد اما متأسفانه انسان‌ها غافل هستند
منبع: حوزه نیوز


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.