حجت الاسلام انصاریان: آدم باید حرف شنوی داشته باشد! +گزارش تصویری

کد خبر: 31946
مراسم عزاداری شب نهم ایام شهادت امام هادی علیه السلام با سخنرانی حجت السلام شیخ حسین انصاریان و مداحی حاج سعید حدادیان و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام در هیئت ایثارگران نبی اکرم صلوات الله علیه برگزار شد.

وارث: مراسم عزاداری شب نهم ایام شهادت امام هادی علیه السلام با سخنرانی حجت السلام شیخ حسین انصاریان و مداحی حاج سعید حدادیان و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام در هیئت ایثارگران نبی اکرم صلوات الله علیه برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام انصاریان را می خوانید:

وقتی که من از نظر علمی و عقلی ناقص باشم یا نسبت به خود و یا نسبت به دیگران از من شر تولید می شود زمانی که یک مشکل اخلاقی داشته باشم یک موجود موزی می شوم و هم خودم و هم دیگران را آزار می دهم. لذا قرآن مجید به پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید: از شر آنکه حسد ورزد به من پناه بیاور. اما وجود با نقص است که این نقص سبب صدور شر از من می شود. عقب افتاده شر نیست. زن و مردی که با هم ازدواج می کنند مصالح ساختن جمیع را به پروردگار می دهند خالق هم ساختمان سالم می سازد اما اگر نطفه آمیخته با مشروبات الکلی و مواد مخدر ولو در یک یا دو نسل پیشین که آثارش تا اینجا کشیده شده است باشد مصالح مشکل دارد و به مهندس هم نمی شود ایراد گرفت چرا که تنها می آفریند و ما چه می دهیم تا برای ما بیافریند.

آدم باید حرف شنوی داشته باشد زمانی که پروردگار با مهربانی می گوید مشروبات الکلی نخور و مواد مخدر مصرف نکن و در آزمایش قبل از ازدواج دکتر متخصص هم می گوید خونتان به هم نمی خورد و احتمال ناقص شدن بچه است ازدواج نکنید و حرف های خوب، منطقی و عقلی، وجدانی است و آدم باید گوش بدهد. به طور مثال من دلم می خواد کل سال به غیر از روز عید فطر و عید قربان که روز گرفتن در این دو روز حرام است روزه بگیرم اما دین به من این اجازه را نمی دهد و می گوید این کار را نکن.  ما باید گوش بدهم.

خداوند بالاترین و بهترین بنده خدا که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است اجازه نداد کل شب بیدار بماند و گفت خیلی دوستدار عبادت هستی شب را سه قسمت کن . اگر بیدار باشد خدا دوست ندارد.

 هر عبادتی که عبادت نیست و هر کار خیری، کار خیر نمی شود من تصور می کنم کار خیر است مثلا درآمد من در روز دویست هزار تومان است و به تناسب این مقدار پول تمام خانواده خرج داریم نه افراط و نه تفریط کن .

ما باید مسائل الهی را بشناسیم و شناختمان هم از این راه است که یا خودمان کتاب خدا و روایات را مطالعه کنیم یا به یک روحانی دلسوز که کاری به چهره ما ندارد پیوند بخوریم که بیشتر کتاب ها را نقل کرده است. " آن انسانی که راهنمایی انتخاب نکرده تا او را در زندگی راهنمایی کند، بدبخت شد " تجربه هم ثابت کرده است بهترین زندگی را کسی دارد که برای خود راهنمایی انتخاب کرده است.

 کسی با من دوست شد یک ماه از دوستی ما که گذشت یک روز به من گفت ثروت سنگینی دارم اما در این یک ماه که با شما آمد و رفت داشته ام، آرزو می کنم که این مال و ثروت را نداشتم چرا که فهمیده ام مسیری که آمده ام غلط است. گفتم خوب از این مسیر که آمده ای بازگرد .

کسی که مطیع پروردگار حکیم و انبیا و ائمه اطهار است خیلی خوش بخت است در حالی که شاید ثروت اش کم باشد اما اضطراب و دغدغه ندارد. قرآن مجید می گوید کل خیر از خدا و در نزد او است و همه شر از ابلیس است. و ابلیس است که نقص دارد و این عیب و نقص سبب شر می شود زمانی که من جاهل باشم و از عالم نپرسم و خود نیز به پی کسب علم حرکت نکنم بر اثر جهل خود در تاریکی زندگی می کنم و نمی توانم نتایج حرکاتم را ارزیابی کنم پس به نابودی کشیده می شوم و این شر جمعی است که هم خودم و هم همسر و فرزندانم و هم دوستانم را بدبخت می کنم. اما خدا و انبیا و ائمه اطهار علیه السلام عیب و نقص و شر ندارند و هر چه از ایشان می رسد خیر است.

آن کس که همه خیر در نزد او است به دلیل اینکه عیب و نقص ندارد از احسان و خیر رسانی مطلقا دریغ ندارد. چرا که عیب و نقصی ندارد و بخیل عیب است. من زمانی که از محضر وجود مقدس او خیر، گدایی کنم از محضر مقدس او خیر را به من عنایت می کند. خدا در قرآن اسمی که بر روی اسکناس و زمین و ملک گذاشته "خیر" است در آیات مربوط به ارث می فرماید :  " كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذَا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِن تَرَكَ خَيْرًا الْوَصِيَّةُ لِلْوَالِدَيْنِ وَالأقْرَبِينَ بِالْمَعْرُوفِ حَقًّا عَلَى الْمُتَّقِينَ " اگر برای بعد از مرگتان خیری باقی گذاشتید " آنچه خیر و معقول از شما باقی می ماند و مال خیراست. اما در دست مردم آگاه و دارای نور باطن اما همین خیر اگر به دست احمقان و نادان باشد شر می شود و کسی که دارای اوصاف مثبت است می داند با این خیر چه کند و می داند این " خیر من الله " است و لیاقت نشان داده است اما اگر آدم لیاقت نشان ندهد و چشم اش به خدا باشد که چه زمانی به ما خیر می رساند خوب شما ظرفیت از خودتان نشان دهید خدا به شما خیر می رساند.

 موسی بن عمران به کوه طور رفت و دید کسی تا ناف در خاک است از او علت این کارش را پرسید جواب داد: " پیراهنم تکه تکه شد از بین رفت یک شلوار برایمان باقی ماند بود آن هم پوسید و پاره پاره شد و ما برای پوشاندن خودمان به این چاله رفتیم و خاک نرم دوی خودم ریخته ایم تا بالاخره کسی پیراهن یا شلواری به ما بدهد حالا که به کوه طور می روی به پروردگار عالم بگو کل خزانه های عالم که نزد خودت است مقداری اش را هم به ما بده . به کوه طور رفت و مناجاتش تمام شد خواسته آن شخص را به موسی گفت پروردگار نیز جوابی به موسی نداد اما خواست به موسی بگوید من خدای بی رحمی نیستم اگر این بنده ای که دیدی هیچ لباسی برای پوشاندن اش ندارد به دلیل این است که لیاقت اش را ندارد، لیاقت در هر کس باشد و از من خیر بخواهد من به او می دهم. موسی بازگشت و دید در خیابان شلوغ است پرسید چه خبر است؟ مردم جواب دادند شخصی مست کرده و کسی را کشته است فعلا او را گرفته ایم تا دیگران را نکشد. موسی جمعیت را کنار زد تا ببنید آن شخص کیست؟ و دید آن همان مردی است که از نداشتن شلوار به چاله رفته و خاک به دور خود ریخته است. خدا گفت دیدی این مرد بی لیاقت است وگرنه من بخیل نیستم و خزانه غیبم بی کران است و اگر لایق بود به او می دادیم.

گاهی اوقات هم خدا به ما می دهد و در اثنای کار بی لیاقت می شوم. زمانی که آدم بی لیاقت شد قرآن مجید می فرماید آرام ، آرام نعمت را از تو می گیرم یا در عین داشتن نعمت گرفتارتان می کنم و گره ای به کارتون می زنم که اصلا باز نشود " قل لله مالک الملک؛  تمام هستی در تصرف یک نفر است" و با این جمله اول آیه باید لمس کنم هر چه به من دادند قابل گرفتن است و ملکیت ذاتی نمی آورد. ( چیز داده شده، گرفتنی است) حکومت و فرمانروایی که کل اش برای من است یک شعله اش را بخواهم به یک نفر می دهم از هر که هم بخواهم از او می گیریم باید این را من حس کنم که مالک واقعی نیستم. من مالک هستم اما با عنایت خدا مالک هستم و این ملک برای من ذاتی نیست. آنچه به ما داده است گرفتنی است پس به آنچه داریم مغرور نشویم و به مالک واقعی ادب کنیم .

در حقیقت مالک اصلی خدا است/ این امانت دست روزی دست ما است

ما مالک هیچ چیز نیستیم به هیچ چیز را به خودمان نبندیم چرا که خدا بیزار است  و به خود بستن دروغ است ( ریاست و وکالت و علم و همه چیز برای خدا است و اگر بگوییم برای ما است تمام اش دروغ است) خوب است انسان انصاف را رعایت کند. روی آوردن به خیر، خیر می آورد و روی بردن به شر، شر می آورد.

یک نفر مالک است و می تواند بگوید همه چیز برای من است من می توانم بگویم هیچ چیز در کنار خود ندارم  و هر چه دارم از عطا خدا است. " قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاء وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاء وَتُعِزُّ مَن تَشَاء وَتُذِلُّ مَن تَشَاء بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ " کل خوبی تنها نزد خدا است .

 امام جواد علیه السلام می فرمایند : " انسان برای زندگی درست باید کمال فهم را برای خود در نظر بگیرد تا این امور را بفهمد و از این حقایق آگاه شود"

امام جواد علیه السلام با امام حسین علیه السلام دو شباهت دارد. امام جواد علیه السلام  سه شبانه روز پیکرشان در خانه بود و اجازه تشیع جنازه به آن پیکر مطهر نمی دادند. همچنین زهری که به امام جواد علیه السلام خورانده بودند. بسیار تشنگی آور بود اما به دستور آنها امام جواد علیه السلام هر چقدر ناله می کردند و ابراز تشنگی می کردند به او آب ندادند. پس امام چواد علیه السلام تشنه جان دادند و سه شبانه روز  پیکرشان در خانه بود.

در ادامه این مراسم؛ حاج سعید حدادیان و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.