حجت الاسلام صدیقی: اگر حجت در زمین نباشد زمین ما را تحمل نمی کند
نماز سنگر است و باید از آن حفاظ و کمک گرفت اگر سنگر خراب باشد تیر شیاطین بر قلب ما می خورد و ما را تسخیر می کنند و دین ما را نابود می کنند. نماز پناه خداوند است.
وارث: بزم روضه دهه اول صفر همراه با قرائت زیارت عاشورا توسط حاج حسین لولاچیان، پیش منبری حاج مهدی سماواتی، سخنرانی حجت الاسلام صدیقی و مداحی حاج محسن عسگری و حاج احد خجسته در حسینیه سادات برگزار شد.
در ادامه ی خبر متن سخنرانی حجت الاسلام صدیقی را می خوانید:
روز موعود/مسئله ی ظهور و قیامت خبر نمی کنند
روز جمعه زیارت خاص حضرت بقیة الله است و همه بر سر سفره ی حضرت هستند لیکن روز جمعه روز موعود است که وعده داده شده است در چنینی روزی حضرت تشریف می آورند لذا روز جمعه در میان ایام نورانیتی دارد و فرصت استثنایی است که نباید از برکات آن روز خود را محروم کنیم. غسل روز جمعه سمبلی است که زمینه ی ارتباط است که همه ی وجود را پاک می کنیم و دعاهای روز جمعه دعای ندبه است که یکی از اعتقادات شیعه است که باید در راستای حرکت معصوم باشد.
خواندن دعای ندبه هم امام شناسی است و هم خودشناسی و دعای جامعی است و نیز دعای سمات که در روز جمعه خوانده می شود چرا که این روز، روز مراقبت است و اجتماع نمازجمعه هم مانور عمومی است که همگی با اجتماعی که پیدا می کنند به حالت بیعت با حضرت حجت و حالت آماده باش هستند.
امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هم ظهور کنند خودشان امام جمعه می شوند و محل برگزاری نماز جمعه ی حضرت در مسجد کوفه است. مسئله ی ظهور و قیامت خبر نمی کنند.
امامت
یکی از مسائل تجلی قرآن مسئله ی امامت است و در مسئله ی دین در رابطه با فضائل و ارزش ها و اعمال ما خداوند خواسته است که ما در مسائل مختلف یکدل شویم.
قرآن می فرماید: وَجَعَلْناهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنا وَ أَوْحَيْنا إِلَيْهِمْ فِعْلَ الْخَيْراتِ وَ إِقامَ الصَّلاةِ وَ إيتاءَ الزَّکاةِ وَ کانُوا لَنا عابِدينَ 1 و آنان را پیشوایانى قرار دادیم که به فرمان ما مردم را به راه سعادت آورند و به مقصد برسانند، و آنان را با نیرویى الهى که در درونشان نهاده و استوارشان ساخته ایم فراخوانده و به انجام کارهاى نیک و برپایى نماز و پرداخت زکات سوقشان داده ایم و آنان پیش از این نیز پرستشگران ما بوده اند.
هم تکوین امام و هم تشریع امام با دیگران فرق دارد و خداوند در وجودشان چیزهایی قرار داده است که با انسان های عادی فرق دارند.
ذَلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ 2 اين فضل خداست آن را به هر كه بخواهد عطا مى كند و خدا داراى فضل بسيار است
هدایت ائمه به امر خداوند است چرا که هم حرفشان هدایت است و هم سکون و سکوتشان و نیز اعمالشان هدایت است برای ما یعنی دربست در اختیار ما هستند و خداوند فرموده است:
وَ قالُوا اتَّخَذَ الرَّحْمنُ وَلَداً سُبْحانَهُ بَلْ عِبادٌ مُکْرَمُونَ 3 مشرکان گفتند: خداى رحمان فرشتگان را به فرزندى برگرفته است. منزّه است خدا از داشتن فرزند; بلکه فرشتگان بندگانى اند که خدا آنان را گرامى داشته است.
عمل به امر و رضایت
لا يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَ هُمْ بِأَمْرِهِ يَعْمَلُونَ4 آنان در سخن گفتن بر او پیشى نمى گیرند و تنها به فرمان او کار مى کنند.
ملک مورد احترام خداونداست و از وجود انسان عادی نیست بلکه نور است. انسان هر چقدر به خداوند نزدیک تر شود افتخارش این است که همه کاری را او بگوید تا انجام دهد. عزت ما به این است که خداوند رب ما باشد و هر قدم ما را خودش پیش ببرد.
در زیارت جامعه کبیره می خوانیم: آخِذٌ بِقَوْلِكُمْ عَامِلٌ بِأَمْرِكُمْ مُسْتَجِيرٌ بِكُمْ من گيرنده و پذيرندهي گفتار شما[خاندان عصمت]هستم. به فرمان شما عمل مي كنم ؛ به شما پناهنده مي شوم؛ شما را زيارت مي كنم؛رو به قبور شما آورده و خود را به پناه آنها مي افكنم».
می فرماید هم علم و هم اخلاق را از شما می گیرم و هم اعتقادات و روابطم را و نیز در مقام اجرا منیّتی ندارم و خادمی بیش نیستم. گاهی آدم در ماموریتی پیروز می شود و غرور او را می گیرد در صورتیکه پیروزی ها را باید به پای خداوند نوشت. کرامت انسان به پیمودن درجات حب و قرب الهی است. ارزشی بودن ما یعنی هیچ پیش ذهنیتی نداشته ایم یعنی خواستمان تابع خواست خداوند است.
سلطان محمود به ایاذ گفت: نامت چیست؟ پاسخ شنید هرچه سلطان صدایم کند. گفته بود چه غذایی دوست داری؟ گفت: هرچه سلطان برایم بگذارد. گفته بود چه کاری دوست داری؟ گفت: هرکاری سلطان امر کند. این میشود عمل به امر و رضایت. انسان هرچقدر امکانات داشته باشد مالک او نیست.
نماز پناه خداوند است
در هنگام نماز توجتان به خداوند باشد چرا که در نماز باید خدا را دید. خداوند فرموده است: یا أیها الذین امنوا استعینوا بالصبر والصلوة إنّ الله مع الصابرین 5 اى کسانى که ایمان آوردهاید، از صبر و نماز کمک بگیرید که خداوند با صابران است.
نماز سنگر است و باید از آن حفاظ و کمک گرفت اگر سنگر خراب باشد تیر شیاطین بر قلب ما می خورد و ما را تسخیر می کنند و دین ما را نابود می کنند. نماز پناه خداوند است، الَّذِینَ یَذْکُرُونَ اللَّـهَ قِیَامًا وَقُعُودًا وَعَلَیٰ جُنُوبِهِمْ 6 همانها که خدا را در حال ایستاده و نشسته، و آنگاه که بر پهلو خوابیدهاند، یاد میکنند ...
خوشا آنان که دائم در نمازند
همانطور که در نماز، نمازگزار هیچ حقارتی در نماز خود ندارد از اول تا آخر شکل و ذکر و وِرد نماز پیشکش آسمان است و اگر امام حسن مجتبی علیه السلام صلح سازنده را می کنند و امام حسین علیه السلام قیام سازنده دارند، توحید افعالی است.
حضرات معصومین علیه السلام و وجود مبارک صدیقه طاهره سلام الله علیها همگی اسم اعظم هستند یعنی تمام اسماء الهی از این اسم ها ناشی می شود این تمرکز نور است و یک نور است که در هزار آینه دیده می شود.
نیاز زمین به حجت خداوند
اگر حجت در زمین نباشد دیگر زمین ما را تحمل نمی کند لذا زمین نیاز به حجت دارد همانند نیازی که ما داریم. ذکر الله خود امام زمان است که مایه آرامش بشر می شود هر که دست ولایت با آرامش داده است به او آرامش می رسد اگر این رحمت را از ما بگیرند، مرتب اضطراب و نگرانی خواهیم داشت. ولایت همه ی آتش ها را بر انسان سرد می کند و اینکه خداوند می فرماید:
إِنِّي جَاعِلٌ فِي الأَرْضِ خَلِيفَةً7 من در زمین جانشینی قرار می دهم.
خدای متعال عالم را برای آدم و آدم را برای خالق عالم خلق کرده است پس باید انسان کامل جلوه کند. پیامبر صلی الله علیه و آله اجمل خلائق و اکرم و اشرف خلائق است.
دعايى كه امام باقر عليه السّلام در سحرهاى ماه رمضان میخواندند: اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ بَهَائِكَ بِأَبْهَاهُ وَ كُلُّ بَهَائِكَ بَهِيٌّ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِبَهَائِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ جَمَالِكَ بِأَجْمَلِهِ... خدايا از تو درخواست میكنم به حق زيباترين مرتبه از زيبايی ات، و همه مراتب زيبایی ات زيباست، خدايا از تو درخواست می كنم به حق همه مراتب زيبايی ات.
خدايا از تو درخواست میكنم به حق نيكوترين مرتبه از جمالت، و همه مراتب جمال تو نيكوست، خدايا از تو درخواست می كنم به حق همه مراتب جمالت.
خداوند در سوره قلم می فرمایند: وَ إِنَّک لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ توای پیامبر دارای اخلاق بزرگی هستی.
پیامبر صلی الله علیه و آله بلندگوی خداوند است که صدای خداوند را پخش می کند و هر کاری که پیامبر رانجام می دهد توسط خداوند است و همه ی امور ایشان به خداوند اختصاص دارد و پیامبر با تمام جمال و جلالی که دارند چند آیینه ی تمام نما را برای بعد از خود نشان دار کرده اند یکی وجود فاطمه زهرا سلام الله علیها است که هر کس راه رفتن حضرت را می دید بی اختیار به یاد پیامبر صلی الله علیه و آله می افتاد.
پی نوشت:
1- سوره انبیاء آیه 73
2- سوره جمعه آیه 4
3- سوره انبیاء آیه 26
4- سوره انبیاء آیه 27
5- سوره بقره آیه 153
6- سوره آل عمران آیه 191
7- سوره بقره آیه 130