حاج سعید تکلو: بهشت تجلی ولیّ خداست+گزارش تصویری
وارث:مراسم شب بیستم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حاج سعید تکلو و مداحی حاج کاظم غفارنژاد در حسینیه مکتب تشیع برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حاج سعید تکلو را می خوانید:
درجات روح در وجود انسان
خداوند متعال ما را خلق کرد تا فقرمان را بفهمیم، یعنی جایی می رسد که ما را به بنده هایش وا می گذارد و کاری می کند تا محتاج بنده ها شویم تا بدانیم هیچی نیستیم، حقیقت امر این است که انسان در قالب جسم هیچی نیست و اگر می خواهد به جایی برسد باید روح را آماده کند تا روح بتواند جسم را با خودش ببرد و در قیامت هم به درجات مختلف برسد.
خداوند در وجود ما 5 روح قرار داده است پایین ترین روح ، روح المدرج است، بعد از آن روح القوة، روح الشهوة، روح الایمان، روح القدس. یعنی با این ارواح ما را در دنیا بالا می برند. اگر انسان به روح المدرج توجه داشته باشد و فقط در این حالت بماند بعضی بزرگان گفته اند انسان زنده نیست و مرده است، جسم در حال حرکت است و حیاتش حیات انسانی نیست حتی اگر حیاتش انسانی باشد اگرروحش روح المدرج باشد نمی تواند او را به جایی برسد.
بهشت تجلی ولیّ خداست
چرا در دنیا اولیای خدا شدن اهمیت دارد؟ چون همین آدم می خواهد وارد عالم برزخ شود و در این دنیا به او فرصت داده اند هر چقدر اینجا آدم خوبی باشد دربرزخ هم به او کمک می شود. شفاعت وجود دارد و برمنکرش لعنت و نه فقط در قبر و قیامت بلکه احدی در بهشت زندگی نمی کند الا به شفاعت حضرات معصومین علیهم السلام. اینطور نیست که فکر کنیم شفاعت فقط یک مرحله است بلکه بهشت تجلی ولیّ خداست حتی پیامبران در بهشت نیازمند امیرالمومنین علیه السلام است یعنی بواسطه او سیر پیدا می کنند.
ما یک سیری داریم، از ملکوت به زمین آمدیم، از ملکوت به ناسوت آمدیم که به آن سیرمن الله می گویند. از زمانی که از مادر متولد می شویم و به جایی می رسیم که بین خوب و بد تشخیص می دهیم سیر الی الله است، مثل یک دایره است انالله و انا الیه راجعون. شما از وقتی تکلیف پیدا کردید فرصت دارید تا سیر الی الله را یک جوری تکمیل کنی که وقتی وارد عالم برزخ شدی احتیاجی به تکمیل نداشته باشی. اولیای خدا افرادی هستند که در دنیا سیرشان به قدری سریع می شود که در برزخ خودشان را به پیغمبر صلی الله علیه و آله و امیرالمومنین علیه السلام می رسانند که سیر فی الله دارند و در خدا سیر می کنند و سیر الی الله ندارند.
جایگاه شفاعت
ما در دنیا مدام گناه میکنیم آیا امام حسین علیه السلام همینطور ما را رها می کنند؟ اولا شما طلبکار نیستید! بگویید خیلی ممنون که سر این سفره هستم که تو را به اینجا آورده اند اگر اینجا نباشی می توانستی الان در قمارخانه باشی، هیچ چیزی هم به من ندهند این منت بر سر من هست که لحظات عمرم در حال تلف شدن نیست. نتیجه ی این گریه ها و آمدن و رفتن ها می شود شفاعت آنها.
شفاعت را از کلمه "شفع" به معنای جفت گرفته اند، یعنی یک همخوانی با اهل بیت علهیم السلام باید داشته باشی تا شفاعتت کنند. طی درجات بستگی به اعمال دارد وفقط این نیست که ائمه علیهم السلام را دوست داشته باشی. درست است در انتها نجات می دهند اما گرفتاری هایش چیست؟
شخصی نزد امام صادق علیه السلام آمد و گفت: شیعیان شما فاسق هستند و خیلی گناه می کنند؟ حضرت فرمود: نگو فاسق هستند بلکه بگو فاسق العمل هستند یعنی اعمالشان بد است و خودشان خوب است. شخص پرسید: نتیجه گناهانشان چه می شود؟ حضرت فرمود: در موقع سکرات موت گناهانشان پاک می شود. شخص پرسید: اگر گناهش زیاد بود که در موقع مرگ پاک نشد چه؟ حضرت فرمود: در قبر انها را اذیت می کنند و گناهان پاک می شود. شخص گفت: اگر در قبر پاک نشد چه؟ حضرت فرمود: دربرزخ آنها را اذیت می کنند تا پاک شود. شخص گفت: اگر پاک نشد و به قیامت رسید چه؟ حضرت فرمود: به کوری چشم تو خودم دستشان را می گیرم و به بهشت می برم.
نتیجه اعمال خوب
یعنی باید به احترام اهل بیت علیهم السلام مراقب اعمالمان باشیم نتیجه اعمال خوب این است که وقتی از دنیا می رود در همان ورودی به بهشت می رسد. روایت از پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: بیشترین افراد در بهشت انسان های معمولی هستند که مراقبت کردند و بهشت به آنها می رسد. این درجه ی پایین بهشت است، بهشت سلمان حوری و پری و ... نیست بلکه امیرالمومنین علیه السلام است چون در این دنیا زحمت کشیده است.
دین نه منکر قوه ی جنسی است و نه اعتقادی به بی بندوباری دارد بلکه ازدواج را بیان فرموده، شهوت قوه ای است که خدا داده و حق مبارزه با آن نداری اما باید در کانال بندگی از آن استفاده کنی. یعنی خدا نمی خواهد انسان عنان بریده و لاابالی باشد، می فرماید: چون تو را از ملکوت جدا نکرده که ملائکه تو را نفرین کنند، بلکه تو را به زمین فرستاده ام تا جایی برسی که حتی جای ملک هم نیست. اما انسان گاهی به زمین برمی گردد و به قدری خراب می کند که از چهارپا هم بدتر می شود.
از این ظرفیت به سادگی نگذریم و به جایی برسیم که وقتی مولی امیرالمومنین علیه السلام را ببیند شرمنده نشود چون فرموده اند به محض مردن انسان مولی را می بیند. خوش به حال کسی که وقتی مولی را می بیند پرونده اش پاک باشد و سه درجه ایمان را داشته باشد.