کلیدواژه: عیب

افشای سر از موانع رسیدن انسان به حسنات است

استاد حوزه علمیه گفت: یکی از موانع رسیدن انسان به حسنات افشای سر است که از نظر عقل و شرع حرام است.

مرحوم دولابی: مصنوع خدا، عیب ندارد

مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود: فرمود کسی که غافل یا خودنما باشد، در دیگران عیب می‌بیند. وقتی دو نفر با هم دوستند، در صلحند، عیبشان پوشیده می‌ماند. وقتی آدمی با خدای خود، دوست می‌شود دیگر عیب نمی‌بیند.

راه های شناسایی عیوب درون خود

وارث: فیض کاشانى(رحمة الله عليه) در این زمینه بحث مفید و راهگشایى دارد . مى گوید : براى پى بردن به عیوب خویش چهار راه است :نخست: به سراغ استادى برود که آگاه از عیوب نفس است و بر خفایا و آفات اخلاقى آگاهى دارد ، او راحاکم بر نفس خویش سازد و از ارشادات او بهره گیرد ، و این مورد در زمان ما کم است!دوم...

مرحوم دولابی:هر عیبی دیدید یک نگاهی به خود بکنید

مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود: همه‌اش حرف از بدها نیست که مرتباً بگوییم همسایه بد است. آدمی خوب است خودش را هم یک نگاه بکند. هر حُسنی که در بیرون دیدید یک نگاه در خانه‌ خود بکنید. هر عیبی هم دیدید یک نگاهی به داخل خانه بکنید.

چه کسانی دوست دارند عیب دیگران را افشا کنند؟

امیرالمؤمنین علی علیه السلام علت افشای عیب مردم از سوی برخی افراد را بیان فرمودند.

عیب این افراد هرگز به چشم مردم نمی آید

همه ما علاقه مندیم که در صورت داشتن عیبی آن عیب از چشم دیگران پنهان بماند و برای آن راه های مختلف را امتحان می کنیم در حالی که راهی است که چشم های مردم را مقابل عیوب انسان نابینا می کند.

خداوند عیب این بندگان را آشکار می کند

اگرچه ستارالعیوبی از صفات خداوند متعال است اما هستند عده ای که خداوند این صفت خود را برای آنها به کار نمی گیرد و عیب هایشان را آشکار می کند.

امتناع و كبر ورزى ابليس در سجده بر آدم

اگر خدا فرشتگانش را براى آدم وادار به سجده كرد، بى ترديد سجودشان سجود طاعت و عبادت نبود كه آدم را به جاى خدا عبادت كرده باشند، اين سجود اعتراف و اقرار به فضيلت آدم و رحمتى از جانب خدا براى او بود.

حجت الاسلام اسماعیلی: مشکل جهان امروز بی خدایی است

مراسم هفتگی هیئت غریب مدینه با سخنرانی حجت الاسلام اسماعیلی و مداحی حاج محمدرضا نیکنام کربلایی علی اصغر ژولیده و دیگر ذاکرین اهل بیت علیه السلام برگزار شد.

شرک اصغر از نگاه رسول الله (ص) چیست؟

خوش به حال کسی که چنان سرگرم عیب خود می شود که از عیوب دیگران جا می ماند.

حکمت روز/ عیوب توانگران در بیان امام علی(ع)

وارث: نهج البلاغه دریای از معرفت و حکمت است. شاید به خاطر مشغله روزانه نتوانیم این کتاب عظیم و عزیز از امامان علی(ع) را ورق بزنیم و به قدر یک حکمت خواندن پای درس امام عزیزمان بنشینیم.ما بر آنیم که به مدد خود حضرتش(ع) روزی یک حکمت را باهم بخوانیم. شاید آن حکمت، گشاینده گره همان روزمان باشد...*...