برگزاری جلسات محرم در فضای باز چه نیازهایی دارد؟
برگزاری مراسم روز عرفه از سوی هیأتیها، تمرینی برای برگزاری مراسمهای عزاداری محرم با رعایت پروتکلهای بهداشتی بود. جلساتی که با نظم و شرایط خوبی برگزار شد، از جمله جلسه هیأت عبدالله بن الحسن (ع) با نوای حنیف طاهری در پادگان ۰۶ ارتش در منطقه پاسداران تهران بود که برای تشریح تجربیات برگزار این جلسه با مسئولین این هیأت گفتوگویی داشتهایم:
مراسم عزاداری در فضای باز ۷ هزار متری
محسن مبارکی، مسئول هیأت عبدالله بن الحسن (ع) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار داشت: مراسم دعای عرفه هیأت ما، در فضای بالغ بر ۷ هزار متر مربعی پادگان ۰۶ و در فضایی کاملاً باز برگزار شد که این کار موجب استقبال بسیار مردم نیز شد.
رعایت کامل فاصلهگذاری اجتماعی
وی با اشاره به اینکه برگزاری مراسم در فضای باز و وجود تهویه طبیعی موجود موجب آسودهخاطری خانوادهها شده بود، تصریح کرد: از سوی هیأت حدود ۸۰ درصد فضای موجود زیرانداز مناسب پهن شده بود و در اطلاعرسانی به مردم نیز اعلام شده بود که در صورت تمایل میتوانند زیرانداز شخصی همراه داشته باشند. فاصله هر خانواده حاضر در مراسم از یکدیگر حدود ۱/۵ متر بود.
مبارکی گفت: با هماهنگی صورت گرفته با خیریه یکی از هیأتها، ۵ هزار ماسک تهیه کرده بودیم که در جلسه میان افراد فاقد ماسک توزیع شود که بسیاری نیز مورد استفاده قرار نگرفت، زیرا عموم مردم، با ماسک در جلسه حاضر بودند.
سنجش دمای بدن و اکسیژن خون افراد در بدو ورود
مسئول هیأت عبدالله بن الحسن (ع) تصریح کرد: واحد امداد و نجات بسیج نیز در جلسه مستقر شده بود تا سنجش دمای بدن و سنجش اکسیژن خون افراد در بدو ورود را مورد بررسی قرار دهد که الحمدلله جز دو مورد که تب بالایی داشتند و از حضورشان ممانعت شد، افزاد برای شرکت در جلسه مشکلی نداشتند.
وی ادامه داد: برای کفش افراد نیز کیسههای یکبار مصرف ارائه شد و بعد از جلسه نیز افراد کیسهها را با خود بُردند. پذیرایی نیز تنها توزیع آب معدنی خُنک به دلیل گرمای هوا در ساعت برگزاری بود.
مبارکی با اشاره به اینکه برگزاری جلسه در فضای باز هزینهها را تاحدود ۴ برابر افزایش خواهد داد، تصریح کرد: تأمین صوت در فضای باز، تعبیه تلویزیون شهری در فضاهای بسیار بزرگ، نیاز به نیروهای انسانی بیشتر، روند آمادهسازی زمانبر محیط از جمله کارهایی است که برگزاری جلسه در فضای باز به همراه دارد. آمادهسازی فضای پادگان برای روز عرفه حدود ۵ روز کار شبانهروزی طول کشید و برای محرم نیز از هماکنون برنامهریزیها و مقدمات را شروع کردهایم.
تدبیری برای جلوگیری از تجمع هنگام خروج
مسئول هیأت عبدالله بن الحسن (ع) در پاسخ به این سوال که نگرانی بسیاری پیرامون عدم رعایت دستورالعملها در زمان خروج افراد از جلسات است، تصریح کرد: در خصوص دعای عرفه به این دلیل که افراد در مقاطع مختلف مانند بعد از دعا و بعد از روضهخوانی و در نهایت انتهای جلسه و بعد از سینهزنی خارج شدند، مشکل خاصی رخ نداد. در خصوص جلسات محرم نیز همینگونه است که خروج یکباره افراد را نداریم؛ در حالی که در انتهای همین جلسه برای خروج افراد تدبیر ما خروج مرحلهای و منطقهای افراد بود که بعد از تخلیه یک منطقه، سراغ افراد بعدی میرفتیم.
وی افزود: مردم در این شرایط کرونایی بسیار مراقب هستند و به خودی خود دستورالعملها را اجرا میکنند. در خصوص موارد تخلف نیز خادمان نقش تعیین کنندهای دارند که باید فضا را مدیریت کنند.
مبارکی گفت: مجموع زمان قرائت دعای عرفه، روضه و سینهزنی هیأت، کمتر از دو ساعت زمان برد و برای محرم نیز همین برنامه را داریم که نهایتاً یک ساعت و نیم جلسه را برگزار کنیم.
مسئول هیأت عبدالله بن الحسن (ع) در توصیه به هیأتها و مسئولین جلسات گفت: بسیاری از هیأتها برای برگزاری جلسه در فضای باز، نگران تأمین صوت هستند، اما باید بدانند هزینه بیشتری دارد، اما شدنی و امکانپذیر است. برگزاری جلسه در فضای باز زحمت زیادی دارد، اما موجب آسودهخاطری خانوادهها برای حضور در مراسم میشود.
هیأتها جلسات محرم را به فضای باز بیاورند
وی افزود: توصیه من به هیأتها برای محرم برگزاری مجالس در فضای باز است. مقام معظم رهبری نیز فرمودند برای برگزاری جلسات محرم تابع دستورات ستاد کرونا باشیم که این ستاد در دستورالعمل ابتدایی خود، با برگزاری جلسات با رعایت پروتکلها و در فضای باز موافقت کرده است لذا نباید سریع به سراغ تعطیلی جلسات که راحتترین کار است، بروند.
بر اساس اعلام مسئولین سازمان تبلیغات اسلامی در ماه محرم بناست هیأتهای بزرگ و پرجمعیت جلسات خود را در فضای سربسته با یک چهارم ظرفیت موجود برگزار کنند و جمعیت بیشتر در فضای روباز باشند و یا کلاً جلسات را در پادگانها بوستانها، گلزارهای شهدا و میادین بزرگ شهر برگزار کنند.
منبع: فارس
افزودن دیدگاه جدید