خورشید مهدویت در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب شرط درک محضر امام زمان(عج)
در کتاب «ما منتظریم؛ خورشید مهدویت در منظومه فکری حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی» که به اهتمام حسن ملایی گردآوری شده، آمده است:
انس به معنای این نیست که حالا کسی ادعا کند که من خدمت حضرت(عج) می رسم یا صدای ایشان را می شنوم، ابدا این جور نیست، غالب آنچه که در این زمینه گفته می شود، ادعاهایی است که یا دروغ است یا طرف دروغ هم نمی گوید، تصور می کند، تخیل می کند. ما کسانی را دیدیم، آدم های دروغگویی نبودند اما خیال می کردند، تخیل می کردند، تخیلات خودشان را به عنوان واقعیت برای این و آن نقل می کردند! نبایستی تسلیم اینها شد.(1)
دیدار با امام زمان(عج) و لزوم تکیه به نقل های صحیح
در مورد مسائل مربوط به دیدار و ملاقات با حضرت(عج)، حرف های قوی خوب و نقل های درست و متقن وجود دارد که هر کس وقتی بخواند، دلش گواهی می دهد که این صحیح است. از نقل های ضعیف هر چه اجتناب شود، بهتر است. هم چنان که از روایات ضعیف هم اجتناب شود، بسیار خوب است. علاوه بر استدلالات عقلانی و کلامی، روایات قوی و صحاح و چیزهای بسیار محکم داریم.(2)
تهذیب، شرط انتفاع و دیدار
بزرگی می گفت کسی به من مراجعه کرده و پرسیده چه کار کنم که خدمت حضرت(عج) برسم؟ ایشان گفت: من به او گفتم شما اگر به واجبات عمل و از محرمات اجتناب کنید و کمی مراقب خودتان باشید، حضرت(عج) پیش شما می آیند، شما لازم نیست زحمت بکشید و پیش حضرت(عج) بروید. راهی که برای انتفاع از آن بزرگوار پیش پای ما گذاشته اند، راه تهذیب نفس است، راه مخصوصی نیست، همان راهی است که برای تکامل نفس، برای آدم خوب شدن، برای نورانی شدن دل انسان و انعکاس جلوه جمال الهی در آن جلو پا انسان گذاشته اند. خصوصا شما که جوانید و دلهایتان پاک است، آمادگی دارید و برایتان خیلی آسان تر است.
حال شما خیال می کنید که در اینجا راه ویژه ای برای رسیدن به خدمت حضرت(عج) داریم، نه، وضع شما از این لحاظ از من بهتر است؛ چون شما دل های پاک و صافی دارید، پایبندی ها و دل بستگی هایتان کمتر است و خیلی راحت تر می توانید ارتباط برقرار کنید. این ارتباط برقرار کردن ها هم با صفای نفس کاملاً میسر و اسان خواهد شد. صفای نفس هم با همین عمل به واجبات، اجتناب از گناهان، آلوده نکردن خود، آلوده نشدن و مراقبت به دست می آید.
البته کسی معصوم نخواهد شد که هیچ خطایی از او سر نزند، اما اگر مراقب باشیم، لغزش هایمان کم خواهد شد و اگر یک وقت هم لغزشی پیدا کنیم، با مغز زمین نمی خوریم، این خاصیت مراقبت است. اسم این مراقبت در فرهنگ اسلامی چیست؟ تقوا، وقتی می گویند باتقوا باشید یعنی مراقب باشید، مراقب کار خودتان باشید، مواظب باشید چه می گویید و چه تصمیمی می گیرید و چه عملی می کنید. این مراقبت موجب می شود که انسان نلغزد و اگر لغزید خیلی صدمه نخورد.(3)
منبع: شبستان
1.سخنان رهبری در دیدار با اعضای بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود و مرکز تخصصی مهدویت قم18/4/1390
2.بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیار با حجت الاسلام قرائتی و مسئولان نهضت سوادآموزی و آغاز فعالیت بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)6/10/1380
3.بیانات در دیدار با جوانان نخبه21/11/1382
افزودن دیدگاه جدید