اطاعت از امیرالمومنین(ع)، اطاعت از خداست

کد خبر: 111482
استاد اخلاق حوزه علمیه اظهار داشت: با بررسی اوصاف پروردگار به این نتیجه می­رسیم که خداوند در اطاعت از خود به ما زورگویی نکرده و از مهر و لطف اوست که درب عبادت، نماز و کار خیر را به روی ما باز کرده است.
وارث

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان، استاد حسین انصاریان، به مناسبت ایام فاطمیه در حسینیه آیت‌الله علوی بروجردی تهران پیرامون موضوع اطاعت مومنان از خدا، پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) اظهار داشت: اطاعت از امیرالمومنین(ع) در مسائل قرآنی، احکام و برنامه‌‌های اخلاقی و اجتماعی، یقینا اطاعت از خدا است زیرا امام علی(ع) آنچه را برای مردم بیان کرده‌اند خواسته‌‌های پروردگار می‌باشد. 

وی ادامه داد: امیر المومنین(ع) در تقسیم بندی ساعات شبانه روز، می‌فرمایند که 8 ساعت از روز خود را به دنبال کسب معاش بروید و یک مورد را در این راه رعایت کنید و آن این است که معاش، از حلال تامین شود. به عنوان نمونه من باید در 24 ساعت از دزدی دوری کنم یعنی به دنبال سند سازی نروم، رشوه نگیرم و یا مال یک ملت مظلوم را اختلاس نکنم. 

این استاد اخلاق حوزه علمیه افزود: خدا معیشت من را در معلمی قرار داده تا برای مردم، مسائل دین را ارائه دهم و اسم شغل معلمی ما را منبر سخنرانی گذاشته‌اند ولی باید همین معلمی را هم به صورت حلال انجام دهم نه اینکه بالای منبر بی‌علت شرعی، عقلی، فلسفی و اجتماعی، برای کسب پول بیشتر تملق افراد را بگویم؛ این پول حرام است! 

استاد انصاریان به اشاره به لطف و رحمت خداوند نسبت به بندگان، بیان کرد: پروردگار در قرآن می‌فرماید از آنچه که من روزی شما کردم بخورید و هزینه کنید؛ اما حلالی که به شما داده‌ام را حرام و نجس نکن، من انگور را روزی تو کرده‌ام، آن را شراب نکن و بگذار پاک نگهدار.

وی افزود: ما با بررسی اوصاف پروردگار به این نتیجه می‌رسیم که خداوند در اطاعت از خود به ما زورگویی نکرده و از مهر و لطف اوست که درب عبادت، نماز و کار خیر را به روی ما باز کرده است. این من هستم که به این اعمال نیاز دارم برای اینکه این آنها جاده‌ای به سمت بهشت و رضوان هستند. ارزش کار ما به این است که خدا را آزادانه اطاعت می‌کنیم و انتخاب ما آزادانه بوده است. کسی که اطاعت نمی‌کند وجودش به ابلیس اضافه می‌شود، امیر المومنین(ع) می‌گوید مومنان با اطاعت خدا، خود را به فرشتگان اضافه می‌کنند و حتی از فرشتگان برتر و بالاتر هستند.

این محقق، مفسر و پژوهشگر علوم قرآنی گفت: در چنین شرایطی ملائکه به صورت ناپیدا، خادم شما مومنان می‌شوند؛ وقتی به قیامت وارد می‌شویم و پرونده‌ی زندگی خود را می‌بینیم، متوجه می‌شویم که بارها از خطر مرگ نجات پیدا کرده‌ایم آنگاه خدا همانگونه که در قرآن فرموده است، می‌فرماید من فرشتگانی را برای حفاظت تو از حوادث قرار داده بودم چراکه تو از آنان مقام بالاتری داری و آنها خادم تو هستند. 

استاد انصاریان با بیان اینکه "تکلیف پیامبر(ص) رساندن مسائل خدا به بندگان است"، تصریح کرد: خداوند این مسائل را در قرآن و یا در گلوی ملکوتی پیامبر(ص) فرستاده و بر انسان واجب است که از پیغمبر اطاعت کند، ما هم اختیار داریم که اطاعت کنیم و یا نکنیم. آنهایی که اطاعت نمی‌کنند آخر کار وقتی وارد قیامت می‌شوند کیفر اطاعت نکردن از پیغمبر را باید به صورت هفت طبقه‌ی جنهم بکشند ولی شما مومنان خیالتان راحت باشد!

وی خاطرنشان کرد: مومنان نباید از از مردن بترسند، معنی ندارد شصت سال شما مرد و زن دنبال خدا، قرآن، پیغمبر(ص) و اهل بیت(ع) و مخصوصا اباعبدالله الحسین(ع) بدوید و آنها را اطاعت کنید و دم مرگ آنها رهایت کنند! لذا در روایات آمده که در هنگام مردن مومنان، هر چهارده معصوم به بالای سر ما می‌آیند و پیامبر(ص) به ملک الموت می فرمایند که مدارا کن، این فرد از دوستان ماست حضرت عزرائیل به پیغمبر(ص) می‌گوید یا رسول الله! نگران نباشید؛ من از پدر مهربان به این آدم مهربانتر هستم.


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.