استاد جاودان: اگر کسی از گناهان کبیره عبور کند، خدا از گناهان صغیره اش می گذرد
وارث: مراسم عزاداری روز پنجم محرم با سخنرانی آیت الله جاودان و مداحی حاج ماشاالله عابدی و حاج حسن عابدی در حسینیه آیت الله حق شناس برگزار شد.
در ادامه متن سخنان آیت الله جاودان را می خوانید:
بنی اسرائیل بعد از حضرت موسی علیه السلام به خاطر گناهان فراوانی که کرده بودند گرفتار دست یک ظالم به نام جالوت شدند، آنها را از سرزمینشان بیرون کرده بود. بعد از دخالت جالوت اینها به پیامبرشان عرض کردند که از خدای تبارک و تعالی بخواه که یک پادشاهی برای ما قرار بدهد که ما زیر پرچم آن پادشاه به جنگ جالوت برویم و سرزمین خودمان را پس بگیریم. پیامبرشان فرمود: اینگونه نباشد که من از خدای تبارک و تعالی درخواست بکنم و او پادشاهی برای شما قرار بدهد اما در موقعش شما کوتاه بیایید و عقب نشینی بکنید. بنی اسرائیل عرضه داشتند که نه امکان ندارد که ما در راه خدا نجنگیم وقتی ما را از سرزمینمان بیرون کرده اند. اما وقتی که پادشاه را خداوند برای آنها قرر داد و دستور جنگیدن با دشمن آمد کوتاهی کردند و پشت کردند و به جز جمعیت اندکی در جنگ حاضر نشدند.
پیامبرشان گفت که خدای متعال برای شما طالوت را به عنوان پادشاه قرار داده است. در میان بنی اسرائیل دو خاندان لودند که یکی از میان پادشان و یکی از میان پیامبران. طالوت از میان پیامبران بود و ثروتی هم نداشت. بنی اسرائیل گفتند که طالوت نمی تواند پادشاه باشد چون از خاندان پادشاهان نیست. پیامبرشان فرمود که خداوند او را برگزیده است، او شرایط ادارۀ کشور را دارد، او می تواند جنگ برگی را که در پیش است مدیریت بکند.
بنی اسرائیل پذیرفتند و همه برای جنگ به زیر پرچم او آماده شدند. وقتی از سرزمین خودشان حرکت کردند، طالوت یک فرمایشی فرمود: در این راهی که برای رسیدن به دشمن می رویم، شما یک امتحانی خواهید شد، یک بیایان خشک و بی آب و علفی است و هوا گرم است و تشنه خواهید شد، بخشی سواره خواهید بود و بخشی پیاده، گرما هست و تشنه خواهید شد در سر راه به یک نهر آب می رسیم، این امتحان شما است، هرکس از این آب بنوشد و سیراب بشود از من نیست و هرکس نچشد از من است. مگر کسی که یک مشت آب بردارد و یک مشت آب بیشتر نخورد این را تاویل و تفسیر می کنن به اینکه هرکس از گناه بنوشد از من نیست و هرکس گناه را نچشد او از من است. مگر اینکه گاهی به اشتباهی و لغزشی یک وقتی گناهی ازش سربزند.
اگر کسی از گناهان کبیره عبور کند، خدا از گناهان صغیره اش می گذرد و آنها را محاسبه نمی کند. همۀ کسانی که به جایی رسیده اند کسانی هستند که از گناه نچشیده اند. آدمی که گناهش را جبران کرد مثل کسی است که گناه را نچشیده است. تا وقتی که انسان زنده است در توبه باز است، هیچ وقت جای ناامیدی نیست، نا امیدی از هرگناهی بدتر است و امیدواری به خدا از هر ثوابی بالاتر است.
نچشیدن گناه یک آرزو است، آرزویی است که می توان به آن رسید، یک مقدار همت و تلاش می خواهد، اگر آدم همتی برای عالم آخرتش ندارد خب نمی شود. ما باید از جلسات و هیئت های امام حسین علیه السلام این درس را بیاموزیم که یک مقدار فکر خودمان را بکنیم، فکر نمازمان را بکنیم. یکی ا عامل های بسیار خوب برای مبارزه با گناه نماز است. نماز اول وقت خیلی اثر دارد، برای انسان توانایی به بار می آورد و شیطان از انسان نمازخوان می ترسد. انسانی که نمازش را اول وقت می خواند غرق نمی شود، خداوند او ار حفظ می کند. در حدیث داریم که نماز اول وقت و صحیح عاقبت به خیری می آورد.
در ادامه این مراسم؛ ذاکرین اهل بیت علیه السلام حاج ماشاالله عابدی و حاج حسن عابدی به روضه خوانی پرداختند.
/م.ق210