حجت الاسلام مهدوی نژاد: اگر دنیا را می خواهید در گرو اطاعت از امر اهل بیت(ع) است +گزارش تصویری

کد خبر: 31365
جلسه هفتگی هیئت انصار ولایت یزد با سخنرانی حجت الاسلام مهدی مهدوی نژاد و مداحی ذاکر اهل بیت علیه السلام برگزار شد.

وارث: جلسه هفتگی هیئت انصار ولایت یزد با سخنرانی حجت الاسلام مهدی مهدوی نژاد و مداحی ذاکر اهل بیت علیه السلام برگزار شد.

در ادامه متن سخنان حجت الاسلام مهدوی نژاد را می خوانید:

در یک فراز برجسته و طلایی زیارت جامعه کبیره این عبارات را می بینید :" كَلامُكُمْ نُورٌ وَ أَمْرُكُمْ رُشْدٌ وَ وَصِيَّتُكُمُ التَّقْوَى وَ فِعْلُكُمُ الْخَيْرُ وَ عَادَتُكُمُ الْإِحْسَانُ وَ سَجِيَّتُكُمُ الْكَرَمُ ".

اگر دنبال نور هستید برای این که راه های تاریک پیش روی زندگی تان را روشن کنید و گرفتار نشوید کلام اهل بیت علیه السلام، نور است. اگر دنبال رشد مادی و معنوی هستید (نه فقط رشد معنوی ) راز این رشد در اطاعت از امر اهل بیت علیهم السلام نهفته است. اگر دغدغه متقی شدن دارید و به دنبال این هستید که به تقوا برسید؛ مسیرش در توصیه های معصومین علیه السلام گفته شده است. توصیه مهم اهل بیت علیهم السلام تقوا است اگر دنبال خیر هستید فعل و عمل اهل بیت علیه السلام را ببنید که خیر مطلق است و از کارهایی که اهل بیت علیه السلام کردند تبعیت کنید تا به خیر می رسید

ببینید عادت اهل بیت علیهم السلام چگونه بوده است و زندگی شان را بررسی کنید و به عادات آنها نگاه کنید، احسان کردن را می آموزید اگر دنبال کرامت و بزرگواری و آقایی هستید آن را در سجیه و اخلاق اهل بیت علیهم السلام دنبال کنید" این سخنان به این معنا است که شما سخنان زیادی درباره خوبی ها دارید چقدر باید درباره اش با شما صحبت کنند تا متوجه شوید؟ آنها را توصیف می کند و می گوید اگر می خواهید به این ویژگی ها برسید به سراغ اهل بیت علیه السلام بروید اینان همه نور و همه خیر هستند و همه کارهایشان نور و خیر است و خدا عده ای را در عالم آفریده است که همه خوبی را مجسم و عینی به شما نشان می دهند و این خیلی کار راحتی است .

خیلی ها دنبال رشد هستند در امور مادی و معنویشان، در زیارت جامعه کبیره امام جواد علیه السلام صراحتاً می فرماید:" اگر رشد می خواهید به سراغ اطاعت از امر اهل بیت علیه السلام بروید."

پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله در دورانی مبعوث شدند که دزدی فخر و اعتبار بود. اطاعت از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله که همان اطاعت از خداوند بود. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله با مردم کاری کرد که قرآن می فرماید :" و یوثرون علی انفسهم "

مردم به جایی رسیدند که در یکی از جنگ ها مسلمانی در لحظات آخر عمرش بود و شخصی برایش آب آورد او به مسلمان دیگری اشاره کرد و گفت:" نه آن یکی از من تشنه تر است" به آن یکی گفتند او نیز گفت:" نه آن یکی از من تشنه تر است خلاصه آن شخص چند دفعه رفت و هر نفر او را حواله داد به بعدی و هیچ کس آب نخورد! بازگشت به سراغ نفر اول رفت و دید وی شهید شده است؛ سراغ دومی رفت دید او نیز شهید شده، سومی هم شهید شده بود.

با اطاعت از امر ولی خدا، انسان به یک همچین رشد اخلاقی می تواند برسد. " اطاعت از امر" یعنی اطاعت از همه دستورات و کسی که اهل اطاعت شد به رشد می رسد در زمانی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مبعوث شدند مردم دخترانشان را زنده به گور می کردند و این اطاعت از امر خدا و رسول خدا صلی الله علیه و آله است که موجب می شود مردم به این مقام برسند و زن در جامعه عرب عزت پیدا کند و دستورات خاص اسلام برای زن ها آمد و قرآن زمانی که می خواهد تعبیر کند زن و مرد را در کنارهم می آورد. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله با رفتارشان نمونه هایی از عظمت زن را هم در خانواده خودشان و هم در خاندان شان به نمایش گذاشتند آن هم مردمی که آلودگی و چیزهای حرام می خوردند در عالم الگو شدند. با دعوت پیغمبر اکرم صلی الله علیه به پاکی آنها رسیدند.

در چهل سال پیش اقوام قبیله اوس و خزرج، همدیگر را می کشتند بر سر موضوعی که چهل سال پیش اتفاق افتاد و آن این بود" یکی از افراد این قبیله شتر قبیله دیگری را کشت و قاتل را معرفی نکرده و اینان چهل سال بر سر این موضوع همدیگر ار می کشتند پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله با این دو قبیله کاری کرد که اینان با هم برادر شدند " إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ "

با پول نمی شود دشمنی ها را تبدیل به دوستی کرد بلکه با اطاعت از امر اهل بیت علیهم السلام می شود آنها را از شرک به توحید و از توحش به تمدن رساند و اینها کارهای پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله بود. اگر دنیا را می خواهید در گرو اطاعت از امر اهل بیت علیه السلام است. اگر آخرت می خواهید این نیز در اطاعت از امر اهل بیت علیه السلام است. هیچ مسئله ای نیست که در دین برایش دستور العملی نیامده باشد ( آنقدر دین اسلام کامل است) از قبل از تولد برای ما دستور دارد تا بعد از مرگ ؛ آنقدر به انسان در دین اسلام اهمیت داده شده است.

هزار و چهارصد سال پیش وجود مبارک پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله لباس هایشان را هر چند وقت یکبار در دیگ آب جوش می جوشاندند و مردم آن روزگار می گفتند این چه کاری است که شما می کنید؟( آن موقع که این وسایل بهداشتی نبود لباس ها را به این شکل ضد عفونی می کردند) پیغمبری که همیشه بهداشت را رعایت می کردند. هزار و چهارصد سال پیش زمانی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می خواستند از گوشت مرغ غذایی میل کنند از مرغ هایی که در چراگاه های عمومی پرورش یافته بود استفاده نمی کردند بلکه مرغی را میخوردند که خودشان آنان را دانه داده اند و بزرگ کرده اند چرا که مرغ ها آن روزگار رها بودند و زباله می خواندند.

پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله که فرمودند :" اگر بر امتم سخت نمی شد مسواک زدن را برای آن ها واجب می کردم" زمانی که به مسافرت می رفتند مسواکشان پشت گوششان می گذاشتند ( مسواکشان هم از همان چوب های مخصوص بود)

پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله موهای سرشان ؛ بلند بود و به روی شانه شان بود_ برای محافظت از موهایشان به آنها روغن ( گاهی روغن بنفشه ) می زدند.

هنوز آینه ابداع نشده بود و به منطقه حجاز وارد نشده بود و مردم اصلا از این امور اطلاعی نداشتند و ندیده بودند پیامبراکرم صلی الله علیه و آله خمره آبی می گذاشتند تنها مخصوص اینکه خودشان را در آب ببینند موها و لباسشان را مرتب می کردند و سپس از منزل خارج می شدند این پیامبری که برای دنیا و برای جمال و زندگی و مردم اینقدر دستور العمل دارند و خودشان این دستورالعمل ها را انجام می دادند.

چقدر دستورات بهداشتی و معماری در اسلام داریم حتی درباره رنگ ها در اسلام دستور داریم و هزار و چهارصد سال پیش، پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله درباره رنگ ها روایات فرمودند که چه رنگی را استفاده کنید و چه رنگ هایی را استفاده نکنید. امیرالمونین علیه السلام درباره کفش می فرمایند :" کفش مناسب طول عمر می آورد" و اکنون کشف می کنند که تمام اعضا و جوارح بدن در کف پا نقطه دارد. چشم و روده و گوش همه به کف پا وصل است.

چه کس گفته اسلام تنها نماز خواندن و تنها روزه گرفتن است؟

امام باقر علیه السلام فرمودند:" از حج و نماز و روزه و ... بالاتر ولایت است و اطاعت از ولایت شما را تامین می کند. در اطاعت از خدا و رسول خدا و معصومین علیه السلام و ائمه اطهار و اطاعت از اولیا خدا، رشد نهفته است. برخی به دنبال این هستند که جوری به مردم القا کنند که اصلا دین به درد مسجد نشینی و محراب می خورد هر زمان دلت گرفت و خسته شدی برو و نماز بخوان و دعا کن.

همین شب لیله رغائب که نزدیک است (معنایش می شود شب آرزوها)، اما چه کسی گفته معنای این شب، شب آرزوها می شود؟ ترجمه اش این نیست لیله رغائب، شب رغبت در عبادت است آرزو حرف خارجی ها است. آرزو کن یعنی چه؟ دعا کن! و از خدا بخواه.

امیرالمومنین علیه السلام کمتر از پنج سال حکومت کردند. آخر حکومتشان با وجود آنکه آن همه جنگ بر حضرت تحمیل شده بود با آن همه فشارها آن هم فشارهای و اطرافیانشان، با مشکلات جامعه آن زمان فرمودند:" علی سرش را زمین می گذارد و شبها می خوابد درحالی که در کل بلاد اسلامی گرسنه ای نیست " یعنی از حداقل امکانات آن زمان برخوردار شدند ایشان نفرمودند جامعه به رفاه رسیده است بلکه فرمودند دیگر کسی گرسنه نمی خوابد با ولایت دنیا آباد می شود. اگر گذاشته بودند امیرالمومنین علیه السلام حکومت بکند خدا می داند چه اتفاقی می افتاد.

حضرت علیه السلام روزی کنار فرات ایستاده اند و فرمودند اگر مردم همراهی می کردند من از این آب برای شما نور خارج می کردم حالا بعد از هزار و چند سال از آب برق تولید می کنند. این ها همه در نهج البلاغه است بروید و بخوانید.

در هر زمینه می خواهید رشد کنید اطاعت از امر اهل بیت علیه السلام موجب رشدتان می شود. قرآن می فرماید :" اگر مردم شهر ها روستاها تقوای الهی پیشه کنند و به خدا ایمان بیاورند و اهل اطاعت و خدا پرست بشوند ما درهای آسمان ها و زمین را بر آنها باز می کنیم."

روایت شده آخر الزمان مردم به دلیل کسرت گناهان و معصیت هایی که می کنند حتی میوه هایشان طعم میوه ندارد. اکنون نیز همین طور است چند سال است که دیگر حتی بوی خیار سبز را کسی به یاد نمی آورد؟ چون ما فکر می کنیم همه چیز مادی است. خیر، همه چیز مادی نیست بلکه مادی معنوی است ما تنها مادی اش را می بینیم نصفی اش را نمی بینیم. ما فکر می کنیم تنها باید بیل را بزنیم اما قدیمی ترها فکرشان این بود که بیلشان را می زدند و چشمشان به سمت خدا بود.

اهل بیت علیه السلام به همه علوم آگاه بودند؛ مردم فکر می کردند باقرالعلوم یعنی شکافنده دانش ها و این دانش تنها علم اصول فقه و علم احکام بود اما این طور نیست و ایشان علوم طبیعه هم داشتند یعنی علم فیزیک و شیمی نیز داشتند. ایشان به همه علوم آگاهی داشتند چرا که امامان معصوم علیه السلام علمشان لدنی و از نزد خدا است.

/م.س 215