حجت الاسلام رئیسی: برای اینکه صبر پیدا کنیم باید عبد خدا شویم+گزارش تصویری

کد خبر: 32845
مراسم شب شهادت امام کاظم علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام رئیسی و مداحی حاج سعید حدادیان و کربلایی محمدحسین حدادیان در آستان مقدس امام زاده علیه السلام برگزار شد.

وارث: مراسم شب شهادت امام کاظم علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام رئیسی و مداحی حاج سعید حدادیان و کربلایی محمدحسین حدادیان در آستان مقدس امام زاده علیه السلام برگزار شد.

در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام رئیسی را می خوانید: 


در سیرۀ امام کاظم علیه‌السلام نکتۀ بسیار مهمی که وجود دارد عبارت است از صبر و بردباری و تحمل و ظرفیت ایشان. انسان می تواند در مسیر سلوک، سالک الی الله و یا در مسیر گندیدن باشد. انسان به دنیا آمده است تا انسان شود و در مسیر خودسازی قرار بگیرد و به کمال انسانی برسد و لذا تعریف انسان غیر از آن تعریفی است که در منطق می شود. در منطق می گوییم انسان حیوان ناطق است. اما در نگاه و فرهنگ قرآنی تعریف انسان و فصل الفصول انسان موجودی دارای حیات است که باید در این دنیا به مقام ربانی برسد، شاید در کرۀ زمین بیش از هفت میلیارد در هیبت انسان باشند اما کدامین اینها انسان هستند؟

کسی که خلیفةالله است مسجود ملائک است نه هر کس که در این هیبت باشد. کسی که در این مسیر به مقام انسانی رسیده باشد، یعنی در درون و برونش آنکه حاکم است، رب باشد و کسی که در درونش حکم رانی می کند در تمام جوارح و جوانح او حاکم است، خدا باشد.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

الرَّحْمَنُ ﴿۱﴾ * عَلَّمَ الْقُرْآنَ ﴿۲﴾ * خَلَقَ الْإِنسَانَ ﴿۳﴾ * عَلَّمَهُ الْبَيَانَ ﴿۴﴾

خداوند به موجب رحمانیتش ارسال رسل و انزال کتب کرد. چرا ابتدا فرمود: " عَلَّمَ الْقُرْآنَ " و بعد : " خَلَقَ الْإِنسَانَ "؟ جوابش را باید از قرآن گرفت و آنجا که می فرمایند انسان علقه است و بعد بر استخوان او گوشت روییده شد و خلقت جسم تمام شد. بعد از خلقت جسمش نوبت خلقت جانش است. بعد هم خداوند می فرماید: " فتبارك الله احسن الخالقين " که این تبارک الله یا برای بخش آخر یعنی جان انسان است و یا برای ترکیب جسم و جان انسان است.

ابتدا تعلیم قرآن. به این معناست که انسان جز در پرتوی وحی انسان نشده است، فقط انسان در پرتو وحی به مقام انسانیت می رسد.

امام موسی ابن جعفر علیه‌السلام را در زندگی و حیات طیبه اش ببینید، اول اینکه در جلوۀ عبودیت و بندگی چقدر بردبار و انسان با ظرفیتی است و صاحب سجده های طویل است. صاحب مناجات کثیره است. ایشان نمونه ای برای تمام بندگان خداست. در این مسیر بسیار صبر و تحمل و بردباری دارد.

اگر شما صبر را به عنوان محوری که سایه افکنده است بر بسیاری از اعمال عبادی انسان، نماز و صبر-روزه و صبر، (انسانی که صابر است نمی خورد و نمی آشامد.) نماز که عبادت خداوند متعال است، چه واجب و چه مستحب با صبر و تحمل صورت می گیرد. حج، تمام جلوه های حج تحمل است که مناسک آن را تحمل کند تا حاجی شود. امر به معروف و نهی از منکر، انسان باید دارای صبر و تحمل باشد تا به خوبی ها امر و از بدی ها نهی کند. جهاد فی سبیل الله انسان مقاوم می خواهد. تولی و تبری و ولایت مداری و برائت از دشمنان خدا همه صبر و تحمل می خواهد.

امام موسی ابن جعفر علیه‌السلام مقابل چهار خلیفۀ عباسی ایستادگی کردند. وقتی زندگی ایشان را نگاه می کنیم توأم با ستیزه و مبارزه با دشمن خداست. مدام در مبارزه است. نکتۀ مهم این است که بدانیم این صبر و بردباری برای آن ظرفیتی است که عبد پیدا می کند.

کمیل ابن زیاد نخعی پشت سر امام علی علیه‌السلام راه افتاد. امام علی علیه‌السلام رویشان را به کمیل برگرداندند و فرمودند: این قلب ها ظرف است و بهترین قلوب با ظرفیت ترین آنهاست. انسان باید ظرفیت داشته باشد، اگر چنین باشد در تحمل مصائب بردبار است. اگر انسانی دارای صبر باشد در تمام فراز و فرودها میدان را ترک نمی کند. برای اینکه صبر پیدا کنیم باید عبد خدا شویم. 

در ادامۀ این مراسم، حاج سعید حدادیان و کربلایی محمدحسین حدادیان به روضه خوانی و سینه زنی پرداختند.