جهل عاقبت‌اندیشی را از انسان می‌گیرد

کد خبر: 35283
حضرت آیت الله مظاهری با اشاره به اهمیت تهذیب و کار کردن بر روی اخلاق و اعتقادات، گفت: انسان اگر جاهل شد دیگر نمی‌تواند عاقبت‌اندیش باشد و الا مثل کشتن آن شتر و نشنیدن حرف پیامبر خدا(ص) و در نهایت نابودی دنیا و آخرت می‌شود.
وارث: حضرت آیت‌الله حسین مظاهری، رییس حوزه علمیه اصفهان دوشنبه در سخنرانی خود به مناسبت ماه مبارک رمضان که پس از نماز ظهر و عصر در مسجد حکیم برگزار می‌شود، گفت: همه باید راجع به اخلاق و اعتقادات بیاموزیم‏، اخلاق را باید از کتاب‌های دینی که مورد تأیید بزرگان و علما است‏، فرابگیریم.

وی افزود: انسان باید درباره اخلاق کار کند و گرنه تبدیل به ابن ملجم می‌شود یعنی با وجود این که ادعای اسلام می‌کرد، اما امام علی(ع) را در خانه خدا و برای رضای خداوند به شهادت رساند، خدا نکند که انسان جاهل و عنود باشد.

استاد درس خارج حوزه علمیه با پرهیز دادن انسان از خودمحوری در زندگی، ابراز کرد: بدانیم در اخلاق باید مجتهد شویم‏، در اخلاق باید کار کنیم تا درخت رذالت را بکنیم و درخت پاکی و طهارت را غرس کنیم و این امر بسیار کار می‌برد.

وی ادامه داد: انسان باید خون جگر بخورد تا عالم در اخلاق شود و به وسیله این علم در اخلاق بتواند کار خودش را پیش ببرد‏ عالم و روحانی حتما باید در این زمینه مطالعه کند و در این زمینه استمرار و کار روی کار و مطالعه روی مطالعه داشته باشد و پای منبرها برود تا مهذب شود.

حضرت آیت‌الله مظاهری گفت: مهذب شدن کار ساده‌ای نیست‏، قرآن بعد از 11 قسم در سوره شمس می‌فرماید رستگاری فقط و فقط از آن کسی است که مهذب باشد، خود به خود که نمی‌شود مهذب شد، می‌فرماید شقاوت و بدبختی از آن کسی است که درخت رذیله‌ای در دل او باشد.

وی با اشاره به این که وقتی انسان سر و کار با منبر و محراب و کتاب‌های اخلاقی نداشته باشد بدعاقبت می‌شود‏، اظهار کرد: انسانی که این چنین نباشد کارش به جایی می‌رسد که در برابر حرف خدا و پیامبر خدا(ص) می‌ایستد و پیامبر خدا(ص) همان طور که قوم صالح این چنین کردند.

رییس حوزه علمیه اصفهان اشاره کرد: انسان اگر جاهل شد دیگر نمی‌تواند عاقبت‌اندیش باشد و الا مثل کشتن آن شتر و نشنیدن حرف پیامبر خدا(ص) و در نهایت نابودی دنیا و آخرت می‌شود، ما نمی‌توانیم جاهل در دین باشیم، مثل این که مریض بدون اجازه و نسخه دکتر قرص بخورد.

وی گفت: از مصیبت‌های انسان این است که ندانسته کار عالمانه کند، برای همین هم به جایی می‌رسد که در حالی که روزه است اما برای رضای خداوند تخریب می‌کند و تهمت می‌زند و این‌ها زیاد است و از جهل سرچشمه می‌گیرد‏، پای منبر نشستن و رفتن به دنبال علم ثواب بالاتر از جهاد دارد.

حضرت آیت‌الله مظاهری با اشاره به اهمیت جهاد و دفاع در اسلام اظهار کرد: گفتن عالم روی منبر و شنیدن عالم و متعلم ثوابش از آن جهاد و دفاع مقدس بیشتر است، زیرا انسان می‌تواند خود را کنترل کند‏ و اگر عالم نبود همچون حشره‌ای است که در برابر باد نمی‌تواند خود را کنترل کند.

/ف.م214