در شب هفدهم ماه رمضان در هیئت فاطمیون غرب تهران برگزار شد+ گزارش تصویری
وارث:مراسم شب هفدهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام اعتمادیان و مداحی حاج حسن ابراهیمی و حاج جواد اعتماد سعید در هیئت فاطمیون غرب تهران برگزار شد.

یکی از فروعات اصل عدالت فرع لطف است که در مباحث کلامی مورد بحث قرار گرفته است. یکی از اصول دینی ما اعتقاد به اصل عدالت است. که اگر عدالت را یک شجره تصور کنید یکی از شاخه ها و فروعات عدل الهی قانون لطف است. لطف یعنی خداوند عوامل رسیدن به سعادت را معرفی می کند و برای مقابله با موانع به انسان سلاح می دهد. یعنی ما را از جهنم بعید و به بهشت نزدیک می کند. این قاعده لطف است.
در نظام تشریع از ابتدا بنا بر مشهور 124 هزار پیامبر آمده و هر نبی ای وصی ای دارد 124 هزار وصی آمده است و بیش از 100 کتاب و صحیفه آسمانی نازل شده است. راه سعادت و شقاوت را نشان داده اند و عواملی را برای پیمودن راه سعادت در اختیار ما گذاشته اند. یکی از آن عوامل مهم عقل است. یک عامل مهم فطرت است. که انبیا غالبا با فطرت مردم سخن گفته اند. البته عقل مخاطب است. چون عقل را اگر چه چراغ روشنی است، در وجود هر انسان اما آنچه فطرت می پذیرد عقل به راحتی نمی پذیرد. لذا استدلال چندان کار آمد نیست.
با اینکه خدا فرمود: "اول ما خلق الله العقل" اما چطور است که آن گونه که چراغ فطرت در آدمی روشن است چراغ عقل روشن نیست و بسیارند مردمی که عقل مزور آنان را از سیرو سلوک باز می دارند. عقل می گوید: نمی شود بدون آذوقه و پای پیاده به سفر کربلا در اربعین رفت. اما فرمود: "فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا" آن فطرتی که در وجود همه ما مفطور است و انسان ها با آن خدا را می شناسند حقیقتی است که تعطیل بردار نیست.
اما خیلی ها ادعای عقل دارند و می بینیم در حرکت ها عقب افتادند. چون تکیه گاهشان عقلشان است. بله اگر عقل ما عقل کامل ولی الله باشد " كُلُّ ما حَكَمَ بِهِ العَقلُ، حَكَمَ بِهِ الشّرعُ و کل ما حَكَمَ بِهِ الشّرعُ، كُلُّ ما حَكَمَ بِهِ العَقلُ".
اما عقل ناقص من و جنابعالی به یک مطلب گذشته خود به چشم استهزاء نگاه می کند. خیلی از مسائل را عقل نمی تواند بپذیرد. چرا در عید فطر روزه حرام است؟ هیچ دلیل شرعی ندارد. در کتاب "علل الشرایع" مرحوم صدوق علت تشریع برخی دستورات دینی آمده ولی برای این موضوع دلیلی ندارد.
قرار نیست عقل همه چیز را بفهمد و عمل کنیم. فطرت می گوید: پیامبر صلیالله علیهوآله ما صادق است و معصوم. باید تابع پیغمبر صلیالله علیهوآله و امام خود باشیم. فطرت می گوید نیاز به آب دارم. عقل می گوید آب آلوده نخوری. عقل پشت سر فطرت است.
یکی از امور فطری امام خواهی است اینکه در سیر و سلوک فرد قدرت حرکت کامله را ندارد. فطرت می گوید: برای رفتن در این مسیر تنها نمی توان رفت. عقل می گوید کسی باشد که معصوم باشد. اعلم باشد. افضل باشد. اگر به این صفاتش یقین کردی با او همراه شو.
فردی نزد بنده آمد و گفت: چطور ممکن است فردی ظهور کند و در 8 ماه زمین را زیرو رو کند؟ در قرآن سوره طه: " وَمَا تِلْكَ بِيَمِينِكَ يَا مُوسَى (17) قَالَ هِيَ عَصَايَ أَتَوَكَّأُ عَلَيْهَا وَأَهُشُّ بِهَا عَلَى غَنَمِي وَلِيَ فِيهَا مَآرِبُ أُخْرَى ﴿۱۸﴾ قَالَ أَلْقِهَا يَا مُوسَى ﴿۱۹﴾ فَأَلْقَاهَا فَإِذَا هِيَ حَيَّةٌ تَسْعَى ﴿۲۰﴾ قَالَ خُذْهَا وَلَا تَخَفْ سَنُعِيدُهَا سِيرَتَهَا الْأُولَى ﴿۲۱﴾ اى موسى در دست راست تو چيست (۱۷) گفت اين عصاى من است بر آن تكيه مىدهم و با آن براى گوسفندانم برگ مى تكانم و كارهاى ديگرى هم براى من از آن برمىآيد (۱۸) فرمود اى موسى آن را بينداز (۱۹) پس آن را انداخت و ناگاه مارى شد كه به سرعت مىخزيد (۲۰) فرمود آن را بگير و مترس به زودى آن را به حال نخستينش بازخواهيم گردانيد (۲۱)
حضرت موسی علیهالسلام می گوید: عصا است اما خدا می خواهد بگوید: همه چیز آنچه تو می بینی نیست. می خواستند در مصر خدا را عبادت کنند ولی فرعون نمی گذاشت. با قومش رفتند و به دریا رسیدند و عصا را زد و دریا شکافت. فرعونیان وارد شدند و موسی علیهالسلام عصا را زد و بسته شد و تنها جنازه ای که بیرون آمد جنازه فرعون بود. حال حضرت 1 عصا بیشتر نداشت اما چنین قدرت و اعجاری نشان می دهد اگر فردی خود را در اختیار امام زمان عجاللهتعالیفرجه الشریف قرار دهد چه می تواند بکند. پیامبر فرمود: هرچه انبیا دارند همه را خداوند یک جا در اختیار فرزندم مهدی علیهالسلام قرار دارد. و امام زمان عجاللهتعالیفرجه الشریف چیزی دارد که هیچ نبی ای نداشته. تمام اجزاء عالم در اختیارش است.