حجت الاسلام ماندگاری: چهار دیوار حصن ولایت چیست؟
وارث: مراسم احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در مهدیه تهران با سخنرانی حجت الاسلام ماندگاری و مداحی حاج حسین موحد نیا و حاج رضا طاهری برگزار شد.
در ادامۀ خبر متن سخنان حجت الاسلام ماندگاری را می خوانید:
امام رضا علیهالسلام فرمودند: " کَلِمَةُ إلاَ اِله اِلاَّ اللّهُ حِصْنِیِ فَمَنْ قَالَ لااِلهَ اِلاَّ اللّهُ دَخَلَ فِی حِصْنِی وَمَنْ دَخَلَ فِی حِصْنِی اَمِنَ مِنْ عَذَابِی!" « توحید، کلمۀ "لااله الا الله"، قلعۀ محکم من است و هر که در آن داخل شود، از عذاب من در امان است. »
عذاب دنیا مریض نیست، مریضی و بیماری عذاب نیست امتحان است. گرسنگی امتحان است. فقر امتحان است. دنیا دار امتحان است. عذاب این است که من از انسانیت سقوط کنم به حیوانیت، از حیا و عفت سقوط کنم، از حلال خوری سقوط کنم این عذاب است. عذاب بی دینی و روی گرداندن از خدا است. امتحان می کنند که مدرک بدهند. امتحان که عذاب نیست. شخصی به رسول الله صلیالله علیهوآله عرضه داشت: یا رسول الله من از خدا می خواهم هیچ گاه مرا امتحان نکند. رسول اکرم صلیالله علیهوآله فرمودند: این که هیچ گاه مستجاب نمی شود، دعا کنید خداوند در امتحانات یاری مان کند.
بهترین بندگان خداوند امتحان شدند. انبیا و ائمه علیهم السلام امتحان شدند ما هم امتحان می شویم. امشب آمده ایم به خدا بگوییم ما می خواهیم بنده تو باشیم. قاعده این بندگی را نمی دانیم. قاعده بندگی ولایت است. زیرا امام رضا علیهالسلام فرمودند:" بِشَرْطِهَا وَشُروُطِهَا وَاَنَا مِنْ شُرُوطِهَا".گفتن لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ که موجب سعادت است شرایط اساسی دارد و یکی از شرایط اساسی آن من هستم، یعنی اقرار به ولایت. حقیقت توحید ولایت است. چون می فرماید "إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُواْ" "اللّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُواْ". کسی که ولایت علی بن ابی طالب علیهالسلام را دارد حقیقت توحید را دارد.
حصن 4 دیوار دارد. ولایت علی بن ابی طالب علیهالسلام، توحید و بندگی خدا 4 دیوارش چیست ؟
دیوار اول: محبت. دیواردوم: معرفت. دیوار سوم: اطاعت. دیوار چهارم: نصرت.
اگر در حصن ولایت نباشیم بازیچه شیطان می شویم.
دیوار اول: محبت
4 سوال دارد از خود بپرسیم:
1. آیا خدا و اهل بیت علیهم السلام را دوست دارم؟
مطمئنا جواب بله است. قطعا این محبت وجود دارد که من و شما را در این ساعات شب به اینجا کشانده است.
2. آیا خدا و اهل بیت علیهم السلام را از محبوب های حرام بیشتر دوست دارم؟
اگر ابن ملجم اینگونه شد چون هم علی علیهالسلام را دوست داشت و هم شهوت ران بود. جمع نمی شود این دو در کنار هم. 80% مردم ایران امشب "بک یا الله" می گویند ولی از همان 80% هم یک عده گناه می کنند و اکنون ابزار شیطان همین شهوت است. دو حب و عشق متفاوت که هیچ گاه در یک جا جمع نمی شود.
3. آیا خدا و اهل بیت علیهم السلام را از محبوب های حلال بیشتر دوست دارم؟
آیه 24 سوره توبه " قُلْ إِن كَانَ آبَاؤُكُمْ وَأَبْنَآؤُكُمْ وَإِخْوَانُكُمْ وَأَزْوَاجُكُمْ وَعَشِيرَتُكُمْ وَأَمْوَالٌ اقْتَرَفْتُمُوهَا وَتِجَارَةٌ تَخْشَوْنَ كَسَادَهَا وَمَسَاكِنُ تَرْضَوْنَهَا أَحَبَّ إِلَيْكُم مِّنَ اللّهِ وَرَسُولِهِ وَجِهَادٍ فِي سَبِيلِهِ فَتَرَبَّصُواْ حَتَّى يَأْتِيَ اللّهُ بِأَمْرِهِ وَاللّهُ لاَ يَهْدِي الْقَوْمَ الْفَاسِقِينَ" « بگو اگر پدران و پسران و برادران و زنان و خاندان شما و اموالى كه گرد آورده ايد و تجارتى كه از كسادش بيمناكيد و سراهايى را كه خوش مىداريد نزد شما از خدا و پيامبرش و جهاد در راه وى دوستداشتنى تر است پس منتظر باشيد تا خدا فرمانش را [به اجرا در]آورد و خداوند گروه فاسقان را راهنمايى نمىكند»
طِرِماه عاشق امیرالمومنین علیهالسلام بود. معاویه به او گفت: به اندازه وزنت طلا می دهم دست از علی علیهالسلام بردار. گفت: به اندازه قصرت طلا بدهی مویی از علی علیهالسلام را باتو عوض نمی کنم. اما اواخر عمرش رفوزه شد. آمد کربلا درمسیر تجارت کرده بود و در کربلا اجازه خواست تا برود پول ها را بگذارد و بیاید. مضمون کلام امام حسین علیهالسلام به او این بود: گاهی وقت ها خیلی زود دیر می شود. برگردی شاید دیر شود. رفت و برگشت اما وقتی بازگشت سر امام حسین علیهالسلام روی نیزه بود.
4. آیا خدا و اهل بیت علیهم السلام را از خودم هم بیشتر دوست دارم؟
سعید ابن عبدالله در کربلا خود را سپر دفاعی امام حسین علیهالسلام کرد. آیا ما این کار را می کنیم؟
دیواردوم: معرفت
یک آیه قرآن، 6سوره احزاب " النَّبِيُّ أَوْلَى بِالْمُؤْمِنِينَ مِنْ أَنفُسِهِمْ " با استفاده از تفاسیر "الولی أَوْلَى بِالْمُؤْمِنِينَ مِنْ أَنفُسِهِمْ ".
معرفت به خدا و اهل بیت علیهم السلام یعنی معرفت به ولایتشان. یعنی باور کنیم آن ها بیشتر از من می دانند. واجب یعنی نفعش برایت زیاد است. حرام یعنی ضررش زیاد است. با واجب و حرام ما را امتحان می کنند. قبل از اینکه ابراهیم علیهالسلام به فرمان خدا باشد، آتش به فرمان خداست.
دیوار سوم: اطاعت
محب اهل بیت علیهم السلام قطعا مورد عنایت اهل بیت علیهم السلام قرار می گیرد اما همسایه آنها نمی شود. سوره نساء 69 : " مَن يُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُوْلَئكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيهِم مِّنَ النَّبِيِّنَ وَ الصِّدِّيقِينَ وَ الشهَدَاءِ وَ الصَّالِحِينَ وَ حَسُنَ أُوْلَئكَ رَفِيقًا " « و کسانی که از خدا و فرستاده اش اطاعت نمایند آنان ( در دنیا و آخرت ) همراه کسانی هستند که خدا بر آنها نعمت بخشیده از پیامبران و صدّیقان و شهیدان و گواهان اعمال و شایستگان و آنها نیکو رفیقانی هستند. »
امام رضا علیهالسلام فرمودند: "لا قرابة بیننا و بینکم" تا اطاعت نباشد همسایگی نیست. اطاعت چیست؟ انجام واجبات، ترک محرمات.
دیوار چهارم: نصرت
وقتی در حصن قرار گرفتیم. امام را یاری کنیم. با آبرو، مال، فرزند. ما خدا و ولی خدا را یاری کنیم، خدا و ولی اش ما را یاری می کنند." اِن تَنصُروا اللهَ یَنصُرکُم وَ یُثَبِّت اَقدامَکُم " و این نجات و نصرت در انحراف است نه امتحان ها. وقتی داخل حصن رفته ای شیطان دستش به تو نمی رسد.