استاد طباطبایی: مدد الهی با چه کسی است؟ + گزارش تصویری

کد خبر: 4015
مراسم از ساعت 8 صبح با حضور صدها نفر از عاشقان و دلسوختگان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و با سخنرانی استاد طباطبایی و مداحی آقایان انسانی، ترابی، خجسته و اقدم نژاد برگزار شد

زکیه سادات فاطمی خبرنگار وارث: مراسم عزاداری سالار شهیدان در حسینیه صنف لباسفروشها تهران با سخنرانی استاد سید مهدی طباطبایی و مداحی حاج علی انسانی، حاج ذبیح الله ترابی، حاج احد خجسته و حاج امین اقدم نژاد برگزار شد.

مراسم از ساعت 8 صبح با حضور صدها نفر از عاشقان و دلسوختگان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام آغاز گردید.

در این مراسم استاد حجت الاسلام و المسلمین حاج سید مهدی طباطبایی با موضوع "حلال و حرام" به سخنرانی پرداخت که در ادامه بخشی از سخنان وی را می خوانیم:

- مزاح مردم زمان از نظر جسم و روح همیشه در حال تغییر است. هیچ وقت مردم امسال با مردم پارسال دید و مزاجشان یکی نیست. تا دیروز می خوردیم و می آشامیدیم، امروز بیماریم و ناتوان، پس همیشه مزاج ها یکسان نیست.

- اینجا بحث مذاق و مزاج را با هم مطرح می کنیم و اینکه ذائقه ها با هم فرق می کند.

- هر چند وقت یک مرتبه ذائقه مردم عوض می شود، هر چند این مسئله زمان می برد، حالا هر کسی مواظب مزاج خودش نباشد و غافل شود روز به روز به جایی می رسد که جلوگیر خویش نیست.

- یک بحثی ما در عقاید داریم اینکه عقیده آدم ها به خدا، عقیده آدم ها به دنیا و زندگی، عقاید که عوض شود بر اساس امزجه عوض می شود، فکر نکنید عقاید بدون مزاج ها عوض می شود، از اینجاست که یک سری حلال و یک سری حرام شد.

- یک دسته از یهودی ها یک سلسله از غذاها را نمی خورند که بتوانند تغییر مزاج بدهند تا بتوانند در مدیترانه زندگی کنند!

- قرآن هم بیان می کند با تغییر در مزاج تغییر در عقاید به وجود می آید. حتی به جایی رسیده که گفته شده با خوردن لقمه حرام مزاج طغیان گری به وجود می آید.

- در زمان هارون الرشید یک فرد را آوردند گفتند سه تا کار را انجام بده اما وی ممانعت کرد و گفت من شیعه هستم مسلمانم این کارها را انجام نمی دهم. برای مدتی وی را زندانی کردند و غذاهای خوشمزه به وی دادند و مزاج او را تغییر دادند بعد از آن او هر سه کاری که گفته بودند را انجام داد .

- لقمه ها در مزاج ها و مزاج ها در عقاید اثر دارد هر کسی باید به اندازه خویش مواظب باشد.

- آیا این غذایی که می گوییم اثر دارد ذاتش اثر دارد یا میوه جات و سبزیجات بودنش؟ یا حلال و حرامش؟ همه مواردش اثر دارد.

- در روایات آمده است که مردم تا وقتی مزاجتان و روحتان کشش دارد به یادگیری، یاد بگیرید. تا وقتی توان دارید جلسات مذهبی و دینی بروید، بروید.

- این اشعار و مدایح و اذکار هم که به گوشتان بخورد اثر خودش را می گذارد، حالا چه ضعیف چه قوی البته هر کسی اخلاصش بیشتر باشد اثرش بیشتر است. برای همین است که سخنرانی ها و موعظه ها در هر کسی اثرش متفاوت است.

- مدد الهی با کسی است که وی در مدد دیگری بکوشد.

- مردم! از موعظه بهره مند شوید. همیشه سعی کنید حرف هایتان پاکیزه باشد، نیش دار نباشد! قلمبه نباشد!

سعی کنید وقتی حرف می زنید کسی را آزار ندهید و تا می توانید اگر کسی آزرده شد و به شما رجوع کرد و گفت آزرده شده دلجویی کنید ازش.

- در خانواده نباید هر کس از کسی دیگر مذمت کرد، تایید کنید! اگر هم بگویید دروغ می گویی خوب ناراحت می شود، سخنش را بپذیرید چون او می گوید، اما به دل نگیرید مگر اینکه با مدارک و اسناد دیگر مطرح کند.

پس از پایان سخنرانی، حاج علی انسانی، حاج ذبیح الله ترابی، حاج احد خجسته و حاج امین اقدم نژاد به روضه خوانی و عزاداری پرداختند.