همایش قرآن در اندیشه و سیره امام خمینی(ره) برگزار می شود

کد خبر: 43399
معاون قرآن وعترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ازبرگزاری همایش قرآن در اندیشه و سیره امام خمینی (ره) در 10 آبان جاری خبر داد.
وارث :حجت الاسلام محمد رضا حشتمی روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: این همایش که با حضور شخصیت های داخلی و بین المللی در برج میلاد برگزار خواهد شد به بررسی اندیشه های حضرت امام خمینی (ره) در حوزه های مختلف قرآنی می پردازد.

وی همچنین گفت: بیش از 600 مقاله از سوی پژوهشگران و اندیشمندان داخلی به دبیرخانه این همایش ارسال شده و 45 مقاله نیز از سوی اندیشمندان خارجی به دبیرخانه رسیده که 20 مقاله به عنوان مقالات برتر معرفی خواهد شد.

حشمتی از برنامه ریزی های یک سال گذشته برای برپایی این همایش سخن گفت و افزود: ریاست این همایش با علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است و کارهای علمی همایش نیز در پژوهشکده امام خمینی(ره) انجام شده است.

وی درباره موضوع های این همایش گفت: اهمیت و جایگاه قرآن در نگاه امام(ره)، اصول و مبانی تفسیری قرآن از منظر امام(ره)، انسان در قرآن از نگاه امام(ره)، جایگاه و نقش قرآن در اندیشه نظری امام خمینی(ره)، تجلی قرآن در سیره اجتماعی و سیاسی امام خمینی(ره) و همچنین اخلاق قرآنی در گفتار و رفتار امام خمینی(ره) از موضوع های فراخوان مقاله است.

این مقام مسوول در ادامه گفت: وزارت خانه های علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و همچنین ورزش و امور جوانان در برگزاری این همایش مشارکت دارند و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت(ع) و سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی نیز در بخش بین الملل همایش فعال هستند.
معاون وزیر ارشاد همچنین از همکاری شهرداری تهران، جهاد دانشگاهی، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) و جامعه المصطفی برای برگزاری این همایش سخن گفت.

* اعلام برنامه های معاونت قرآن و عترت

حشمتی در ادامه به سایر برنامه های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد پرداخت که قرار است تا پایان سال برگزار شود و شامل هفته های قرآن و عترت، چهاردهمین آزمون سراسری قرآن و عترت و جشنواره های قرآن و عترت خواهد بود.
وی درباره برپایی هفته های قرآن و عترت اظهار داشت: بسیاری از ادارات کل استان های فرهنگ و ارشاد اسلامی متقاضی برگزاری هفته های قرآن و عترت بودند ولی به دلیل کمبود اعتبار این برنامه در هشت استان برگزار می شود.
معاون وزیر ارشاد با بیان این که ستادهای قرآن و عترت در استان ها تشکیل شده، افزود: استان های کرمانشاه، فارس، اردبیل، سیستان و بلوچستان، ایلام، کردستان، مازندران و ایلام و همچنین جنوب کرمان میزبان برنامه های هفته قرآن و عترت خواهند بود.
وی درباره آزمون سراسری قران و عترت نیز گفت: این آزمون با حضور 62 هزار متقاضی در 300 شهرستان و در 16 رشته روز جمعه 22 آبان برگزار می شود.
حشمتی تاکید کرد: این آزمون همه ساله در دو نوبت اردیبهشت و آبان برگزار می شد که از امسال فقط در یک نوبت یعنی آبان خواهد بود.

* گامی در مهجوریت زدایی از اندیشه های قرآنی امام خمینی(ره)

حجت الاسلام محمد خسروی دبیر همایش قرآن در اندیشه و سیره امام خمینی (ره) گفت: امروز شاهد تربیت هزاران حافظ و قاری قرآن در جمهوری اسلامی ایران هستیم ولی خلاء مباحث معرفتی و اخلاقی قرآن همچنان در جامعه وجود دارد.
وی از ضرورت تبلور قرآن در رفتار مسوولان و مردم سخن گفت و افزود: متاسفانه باید اقرار کنیم در زمینه عمل کردن به دستورهای قرآن ضعیف هستیم و امروز جوانان توقع دارند در عمل کردن به قرآن از دیگران سبقت بگیریم، همانگونه که حضرت علی(ع) سفارش کردند مبادا دیگران در عمل کردن به قرآن از شما پیشی بگیرند و لذا در این زمینه به نتیجه نرسیدیم.

خسروی اضافه کرد: یکی از مباحث کاربردی در این زمینه دیدگاه حضرت امام(ره) به قرآن است. چون ایشان معتقد بودند قرآن مهجور است و تاکنون نتوانسته ایم قرآن از مهجوریت بیرون کنیم و از دیدگاه امام(ره) حتی تفاسیری که نوشته شده را نمی توان تفسیر دانست. چون باید مقصود گوینده قرآن یعنی خدا را دریافت کرد.
وی با استناد به دیدگاه حضرت امام(ره) که باید از قرآن به معرفت الهی و سپس به خودسازی برسیم، اظهار داشت: همایش قرآن در اندیشه و سیره امام خمینی (ره) گامی در جهت مهجوریت زدایی از قرآن و اندیشه های قرآنی امام خمینی(ره) است.
این کارشناس مذهبی از کتاب کشف الاسرار امام خمینی(ره) به عنوان برملاکننده ماهیت کسانی نام برد که به قرآن حمله می کردند و امروز بسیاری از جوانان از وجود چنین آثاری بی خبر هستند.
وی در ادامه به جزییات برگزاری این همایش پرداخت و گفت: دبیرخانه دائمی همایش قرآن در اندیشه و سیره امام خمینی (ره) به همت وزارت ارشاد در معاونت قرآن و عترت مستقر خواهد شد و در طول سال نیز اقدام به برگزاری نشست های علمی و تخصصی در دانشگاه ها و مراکز فرهنگی خواهد کرد.

* گسترش معارف قرآنی با ابزار هنر

اصغر امیرنیا مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: برگزاری هفته های قرآن و عترت در استان ها سبب می شود تا ظرفیت های قرآنی استان ها در یک مجموعه ارائه شود و در طول یک هفته فعالیت های مختلف فرهنگی و هنری در این زمینه ساماندهی شود.
وی مهمترین هدف از برگزاری این هفته ها را گسترش معارف قرآنی با ابزار هنر مانند فیلم، هنرهای تجسمی، صنایع دستی و مانند آن دانست تا پس از شناسایی استعدادهای موجود در استان ها، امکان معرفی هنرمندان این حوزه در سطح ملی صورت گیرد.

امیرنیا گفت: قرار بود 32 هفته قرآن و عترت در سراسر کشور برگزار شود که به دلیل کمبود اعتبارات، معاونت قرآن و عترت تصمیم گرفت تا 90 درصد از اعتبارات دفتر تبلیغ و ترویج را به منظور تمرکززدایی و نشان دادن ظرفیت های موجود در استان ها هزینه کند.
این مقام مسوول درباره موضوع ها و محورهای هفته های قرآنی گفت: جشنواره های شعر و ادبیات قرآنی، آواها و نغمات، سرود، اذان، صنایع دستی، هنرهای تجسمی، فیلم کوتاه، فیلم مستند، فیلمنامه نویسی، فضای مجازی و همچنین نشست های علمی و آموزشی و مسابقات حفظ و تلاوت در کنار هفته های قرآنی برگزار می شود.
 
وی در ادامه گفت: در این برنامه ها علاوه بر رونمایی از کتاب هایی با موضوع های قرآن و عترت، فروشگاه ها و نمایشگاه های قرآنی نیز برپا می شود و پایان نامه ها و کتاب هایی که در 2 سال اخیر در حوزه قرآن و عترت منتشر شده، به نمایش گذاشته می شود.
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد از استقبال 90 درصدی دستگاه های استانی برای حضور در این برنامه ها خبر داد و گفت: تجلیل از فعالان قرآنی استانی، یادواره شهدای قرآن و عترت در استان ها، مسابقات پیامکی، زنگ انشاء، محافل تفسیر و کرسی تلاوت از دیگر برنامه های هفته های قرآنی است.
وی اضافه کرد: قرار است پوسترهای برگزاری هفته های قرآن و عترت برای استان های موردنظر منتشر شود.

این مقام مسوول با بیان این که برای 12 مسابقه در هفته های قرآن و عترت فراخوان اعلام شده، اضافه کرد: تجلیل از شهدای قرآنی و خانواده های شهدای قرآنی، ایجاد موزه های قرآنی در برخی استان ها از برنامه هایی است که در کنار این هفته ها اجرا خواهد شد.
وی ضمن اعلام زمان بندی برگزاری هفته های قرآن و عترت گفت: استان کرمانشاه در دیماه، استان فارس در آذرماه، استان های مازندران و ایلام همزمان با ایام الله دهه فجر و استان های اردبیل، سیستان و بلوچستان و کردستان در دیماه برنامه های خود را اجرا خواهند کرد.

مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد به میزبانی 12 استان برای برپایی جشنواره آیات اشاره کرد و گفت: استان گلستان در حوزه تئاتر، اصفهان در حوزه نگارگری، بوشهر در حوزه فیلم، آذربایجان شرقی در زمینه وبلاگ نویسی، آوا و نغمات و خراسان رضوی در زمینه داستان و شعر میزبان خواهند بود.
وی افزود: استان خوزستان در حوزه نقاشی و نقاشی خط، استان زنجان در زمینه پوستر و گرافیک، شهرستان قشم در حوزه کودک و نوجوان و استان همدان در زمینه تصویرسازی برپاکننده این جشنواره خواهند بود و فیلمنامه نویسی و نمایشنامه نویسی نیز به صورت متمرکز در تهران ساماندهی می شود.


* برگزاری یک آزمون قرآنی با استقبال 62 هزار متقاضی

حجت الاسلام علی پروانه مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: چهاردهمین آزمون سراسری قرآن و عترت روز جمعه 22 آبان برگزار می شود.
وی افزود: تعداد 43 هزار و 612 نفر در رشته های حفظ قرآن، 15 هزار و 319 نفر در رشته های ترجمه و مفاهیم قرآن کریم، هزار و 635 نفر در رشته تدبر در قرآن کریم و هزار 365 نفردر رشته ترجمه و مفاهیم نهج البلاغه ثبت نام کرده اند.
به گفته پروانه 70 درصد ثبت نام کنندگان را متقاضیان رشته حفظ تشکیل می دهند و رشته های ترجمه و مفاهیم شامل 24درصد شرکت کنندگان است.

وی افزود: سه درصد از ثبت نام کنندگان در رشته تدبر و سه درصد در رشته ترجمه و حفظ مفاهیم نهج البلاغه شرکت کرده اند و 73 درصد از ثبت نام کنندگان بالای 15 سال هستند و 81 درصد شرکت کنندگان را خواهران تشکیل می دهند.

این مقام مسوول همچنین گفت: بیشترین ثبت نام کنندگان از استان های اصفهان، البرز، خراسان رضوی، یزد، خوزستان و اردبیل هستند و شهرستان های کاشان، آران و بیدگل، اصفهان، کرج، خلخال و یزد نیز بالاترین آمار ثبت نام کنندگان را به خود اختصاص داده اند.
مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت افزود: استان های البرز با چهار هزار و 628 نفر، خراسان جنوبی با 2 هزار و 418 نفر و ایلام با هزار و 962 نفر ثبت نامی، رشد قابل توجهی در تعداد ثبت نام کننده نسبت به سیزدهمین آزمون سراسری داشته اند.

/1102101305