تحقق پیش بینی امام خمینی(ره) در اربعین

کد خبر: 44329
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان گفت: امام خمینی (ره) فرمودند پس از اتمام جنگ ملت های ایران و عراق دست در دست یکدیگر قرار می دهند و به زیارت عتبات عالیات می روند. حقیقتا اربعین حسینی تحقق این پیش بینی امام است.
وارث: حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، استاد حوزه و مسئول مرکز تخصصی تبلیغ دارالحکمه و شهید آیت الله اشرفی اصفهانی در همایش مردمی آیت الایمان که در آمفی تئاتر سازمان حج و زیارت برگزار شد، گفت: اربعین خوان و سفره پربرکت امام حسین (ع) است، بنابراین نیاز به گستردن این سفره یا ایجاد حماسه اربعین نیست، این تجمع باعظمت حاصل لطف خداوند و دست بابرکت سیدالشهدا (ع) است.

وی افزود: متوجه شدن دل های ایرانیان به زیارت اربعین حاصل فعالیت دستگاه های فرهنگی نبود بلکه به دنبال حرکتی خودجوش دل ها خود به خود شوریده اربعین می شوند.

این استاد حوزه، معرفت را موجب افزایش برکت و فواید تجمع عظیم اربعین دانست و ادامه داد: شهید دیگران را هدایت می کند، بنابراین سیدالشهدا در مقام والاترین شهدا بیش از سایر انبیا و اولیا دلها را متوجه خدا می کند و صیقل می بخشد.

وی با اشاره به غضب امام صادق (ع) نسبت به فردی که از ثواب عظیم زیارت ابا عبدالله (ع) تعجب کرد، خاطرنشان کرد: نباید صرفا نگاهی تعبدی به زیارت امام حسین (ع) داشت بلکه باید معرفت نیز ایجاد شود. سیدالشهدا (ع) با هزینه ای به مراتب کمتر از هزینه هزاران فیلم و سریال انسان ها را هدایت و دلها را جلا می بخشد.

حجت الاسلام پناهیان در بخش دیگری از سخنانش گفت: سفر اربعین را باید وظیفه دانست که در دلها جای می گیرد و در اندیشه ها و ذهن ها وارد می شود.

وی با بیان اینکه زیارت اربعین مانند حج واجب نیست اما تعابیر ائمه اطهار (ع) حکایت از نوعی وجوب و وظیفه نسبت به آن دارد و سفارش شده است هر سال بر آن مداومت داشته باشید و تاخیر سه ساله در آن نداشته باشید، ادامه داد: زیارت سیدالشهدا (ع) بالاتر از حج عمره و حتی حج واجب است بنابراین باید شروع باشکوه و با اشتیاق اربعین را با احساس تکلیف ادامه داد. ضمنا همزمانی اشتیاق و تکلیف منافاتی با یکدیگر ندارند.

مسئول مرکز تخصصی دارالحکمه ادامه داد: اربعین به دو دلیل روایت امام حسن عسگری (ع) که این زیارت را یک موعود و قرارگاه برای مومنین در زمان غیبت معرفی کرده است و احساس وظیفه برای حضور و تجمع مومنین نسبت به زیارت امام حسین (ع) در سایر اوقات دارای اولویت است.

وی خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) فرمودند پس از اتمام جنگ ملت های ایران و عراق دست در دست یکدیگر قرار می دهند و به زیارت عتبات عالیات می روند. حقیقتا اربعین حسینی تحقق این پیش بینی امام است.

این استاد حوزه با بیان اینکه تجمع عظیم اربعین واکنشی دقیق و خودجوش برابر اقدامات وحشیانه عده ای به نام اسلام و با هدف تخریب این دین است، یادآوری کرد: جهانیان با مشاهده اربعین می فهمند که اسلام آن چهره وحشیانه ای که برخی گروه های تروریستی دست پرورده استکبار ارایه کرده اند نیست بلکه تجمع باشکوه اربعین در جایگاه نماد صلح، دوستی و مهربانی میان مسلمانان است.

وی افزود: امام حسین (ع) پرچم و نماد دین ماست که با مظلومیت خود شکوه مسلمانان را پس از 1400 سال در برابر دیدگان مردم جهان قرار داد البته هنوز کار مناسب و دقیقی برای انعکاس مناسب و شکوه اربعین نکرده اید در حالی که این تجمع بسیار بهتر و بیشتر از هر فیلم سینمایی اثرگذار است بنابراین حضور ما برای قدرت بخشیدن به اسلام یک وظیفه است.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان ادامه داد: فردی نزد امام صادق (ع) آمد و گفت وقتی برای زیارت نزد جد شما حسین بن علی (ع) رفتم آیا باید مانند زائران خانه خدا خود را آماده کنم که حضرت فرمودند بله هر آنچه برای حاجی لازم است برای تو نیز لازم است و در ادامه توصیه هایی درباره آداب زیارت سیدالشهدا (ع) بیان فرمودند با همراهانت مهربان باش، کم صحبت کن، ذکر خدا را زیاد بگو، لباس خوب و پاک بپوش، قبل از ورود به حائر غسل کن، نماز زیاد بخوان، حاجت برادر دینی ات را برآورده کن، ورع داشته باش، از خصومت بپرهیز، امساک در خوردن داشته باش، به همسفران فقیرت کمک کن و ... ضمنا قبل از شروع حرکت سه روز روزه بگیر و زینت کن و در مسیر سفر خود را محزون و غمگین نشان بده.

مسئول مرکز تخصصی تبلیغ دارالحکمه با بیان اینکه یکی از توصیه های امام صادق (ع) در باب زیارت امام حسین (ع) رعایت تقیه است، گفت: تقیه یعنی حفظ آرامش و وحدت در جامعه اسلامی، بنابراین در مسیر اربعین بدون درگیری نیز می توان آموزه های کربلا را احیا کرد.

وی تصریح کرد: مسئولان تدبیری بیندیشند زائران تهرانی از میدان امام حسین (ع) عازم سفر اربعین شوند که مطابق توصیه امام صادق (ع) است و شکوه عظیمی ایجاد می کنند.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با اشاره به اینکه اربعین باید فرهنگ زیارت برای ما را به ارمغان آورد، ادامه داد: یکی از موکب داران عراقی می گفت من از ایرانی ها خوشم آمد و همسفری چندین باره با آنها برای زیارت عتبات عالیات نیز دلم را صاف نکرد تا اینکه با مشاهده مهربانی و تواضع آنها در اربعین دلم را به آنها جلب کرد و می خواهم فدای آنها شوم. وقتی پیاده روی طولانی آنها را با وجود خستگی بسیار دیدم آن کدورت اولیه از بین رفت.

وی زائران را به عدم حضور طولانی در مسیر اربعین توصیه کرد و ادامه داد: همچنان که آیت الله سیستانی فرمودن ثواب زیارت اربعین صرفا به روز اربعین محدود نمی شود بلکه می توان این ثواب را روز قبل و بعد از اربعین نیز کسب کرد به ویژه که امسال فردای اربعین پنجشنبه و شب و روز زیارت مخصوص امام حسین (ع) است.

استاد حوزه در بخش دیگری از سخنانش مداحان و شعرا را به ایجاد احساس عزت و قدرت دعوت کرد و گفت: ادبیات ما در زمان اقتدار نباید مانند دوران ذلت و حقارت باشد بلکه باید با اقتدا به حضرت ابوالفضل (ع) در هنگام اذن گرفتن از ابا عبدالله برای حضور در میدان ادبیات اقتدار و قدرت را ترویج داد.

وی ادامه داد: مداحان و شعرا باید مردم و زائران را برای جهاد، مبارزه و آماده سازی جهانیان برای ظهور آماده کنند و باید پایان یافتن غربت را در نوحه ها و روضه ها فریاد کنند.

مسئول مرکز تخصصی تبلیغ دارالحکمه در پایان زائران ایرانی را به ابراز محبت مردم عراق که ایجاد نور می کند و موجب نزدیک شدن دل ها می شود، توصیه کرد و گفت: این ادب روابط را تنظیم و به یکدیگر نزدیک می کند.
/1102001307