آیا ایمان و اعتقاد به خدا در آخرین لحظه عمر مورد پذیرش است؟
همچنین خداوند فرموده است: یَوْمَ یَأْتی بَعْضُ آیاتِ رَبِّکَ لا یَنْفَعُ نَفْساً إیمانُها لَمْ تَکُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ أَوْ کَسَبَتْ فی إیمانِها خَیْراً؛ روزی که برخی نشانههای عذاب پروردگارت فرا رسد، در آن روز هیچ کس را ایمان سود نبخشد اگر پیش از این ایمان نیاورده و در ایمان خود کسب خیر و سعادت نکرده باشد.
پس فرعون این چنین بود و هنگامی که خود را دستخوش غرق و نابودی دید گفت: آمَنْتُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ الَّذی آمَنَتْ بِهِ بَنُوا إِسْرائیلَ وَ أَنَا مِنَ الْمُسْلِمینَ؛ اینک من ایمان آوردم که هیچ خدایی جز آن که بنیاسرائیل بدو ایمان آوردند وجود ندارد و من هم تسلیم فرمان او هستم.
از این رو به او گفته شد: آلْآنَ وَ قَدْ عَصَیْتَ قَبْلُ وَ کُنْتَ مِنَ الْمُفْسِدینَ، فَالْیَوْمَ نُنَجِّیکَ بِبَدَنِکَ لِتَکُونَ لِمَنْ خَلْفَکَ آیَةً؛ به او خطاب شدحالا؟! دیر است. تو پیش از این نافرمانی کردی و از تبهکاران بودی امروز پیکر بیجان تو را میرهانیم تا برای آیندگان عبرتی باشد.
این حدیث برای کسی که بخواهد پند و عبرت گیرد عبرت و موعظه است، زیرا ایمان به خدا و بازگشت به او در هنگامی که درهای نجات بر روی انسان بسته شده و نومیدی بر دل او سایه افکنده ایمان نیست، بلکه ایمان اعتقاد به خدا و تسلیم در برابر اراده او در هر دو حالت امید و نومیدی است.
منابع:
1-قرآن کریم، سوره رعد: آیه 28؛ سوره انعام: آیه 158؛ سوره یونس: آیه 90-91.
2-فضل الله محمدجواد، تحلیلی از زندگانی امام رضا (ع): 260.
/1102101305