حجت الاسلام صدیقی: ایمان، جامعه را بیمه می کند
وارث: درس اخلاق با سخنرانی حجت الاسلام صدیقی در مسجد جامع الزهرا (س) برگزار شد.
در ادامه خبر متن سخنان حجت الاسلام صدیقی را می خوانید:

ایمان سپر مستحکم امنیت است
ایمان ارزش است، سنگر است، حفاظ است و به تعبیر مقام معظم رهبری ایمان سپر مستحکم امنیت است؛ دنیا با تمام قدرت به جنگ ایمان جوانان ما آمده است. این ایمان است که جوان را به جبهه می برد و انسان را وادار می کند مالش را تخمیس و پاک کند. ایمان از سرقت، دزدی، رشوه خواری، هرزگی و ... جلوگیری می کند. ایمان چشم و زبان انسان را حفظ می کند. در یک جامعه ایمانی همه به یکدیگر اعتماد می کنند. مومن برادرو پشتیبان مومن است. ایمان موجب می شود خدا با مومن معامله کند خداوند برای انسان غیرمومن اعتباری قائل نیست.
کافر حق معامله با انسان را ندارد چون کالایش فاسد است و خریدار ندارد. آن چیزی که عمر انسان را به صورت جواهر در می آورد و به قدری اعتبار و ارزش به انسان می دهد که خود خدا خریدار او می شود و جز خدا کسی نمی تواند او را بخرد چون ایمان به قدری باارزش است که کسی توانایی خرید آن را ندارد غیر از خدا.
ایمان عنصر مبارکی است که جامعه را بیمه می کند و جامعه ایمانی بیمه شده است. خداوند در قرآن نشانه های ایمان کامل را بیان می کند که یک بخشی از آن در سوره مومنون بیان شده است و بخش دیگر هم در سوره مومن آمده است.
چشیدن طعم ایمان کامل با سه سنت
امام رضا علیه السلام فرمودند: ایمان مومن کامل نمی شود مگر سه خصلت داشته باشد: یک سنت از خدا، یک سنت از پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و یک سنت از امام و حجت خدا. سنت از خدا کتمان سرّ است. در قرآن آمده است: خدا عالم نهان است و به باطن علم دارد اما پرده را کنار نمی زند و رازنگه دار است. تا انسان این صفت را از خدا کسب نکند و اسرار خودش و اشتباهاتش را به دیگران بگوید یا اسرار مردم را به آسانی افشا کند طعم ایمان را نخواهد چشید و اینها بی ایمانی و نقص ایمان است اگر انسان نتواند اسرار حکومتی و نظامی کشورش را حفظ کند یعنی ایمانش نقص دارد.
امام معصوم علیه السلام می فرماید: سرمایه تان را پشت ویترین نگذارید و دارای تان را به رخ دیگران نکشید چون انسانهایی که ناراحت هستند برایتان نقشه می کشند تا پول را از چنگتان در بیاورند و انسانهایی که کم ظرفیت هستند حسد می کنند و انسانهای زیادی نسبت به شما پرتوقع می شوند. سعی کنید دل مردم را نسوزانید اگر نمی توانیم به مردم کمک کنیم حداقل کاری نکنیم که وبال مردم باشیم زندگی های اشرافی که از دولت سازندگی شروع شد، حقوق های نجومی ضعفای جامعه ی ما را آزار می دهد، فقرا را به نفرین و آه و ناله می کشد. مگر ثروت حضرت خدیجه سلام الله علیها کم بود؟ اما این ثروت را در راه خدا بخشید. مگر حضرت امیرالمومنین علیه السلام فقیر و کم درآمد بود؟ ولی حضرت هیچ وقت برای خودشان پول و اموال دنیا ذخیره نمی کردند.
حتی در روایات فرموده اند: رفت و آمدهایتان را پشت ویترین نگذارید مثلا شخصی با یک نفر اهل معنا و انسان صالحی رفت و آمد دارد درست نیست که بدون اجازه و اذن برایش دردسر ایجاد کند و مشغولش کند. درباره ی بیان دیدگاه ها هم فرموده اند: سریع دیدگاه و نظرتان را بیان نکنید بله باید با هر کس به اندازه ظرفیت و عقل او سخن گفت.
رفق و مدارا کردن با مردم
دومین سنتی که برای داشتن ایمان کامل انجام دهیم سنتی از پیامبر صلی الله علیه و آله است. در روایت داریم که امام صادق علیه السلام فرمود: اگر بنا بود رفق، مدارا یا خوش اخلاقی با مردم صورت مثالی اش در خارج مرئی شود به طوری که مردم بتوانند ببینند در میان اشیاء زیبا صورتی زیباتر از او دیده نمی شد. از پیامبر صلی الله علیه و آله باید مدارا کردن با مردم و خوش اخلاقی را بیاموزیم.
حضرت سجاد علیه السلام در دعای هشتم صحیفه سجادیه از اخلاقی نام می برند که باید از آن به خدا پناه برد و آن ناسازگاری و تندی است. بعضی افراد متاسفانه چنین هستند و عیب جو هستند و حالت مگس را دارند و به دنبال کثیفی و عیب در افراد هستند. چنین افرادی نه تحمل شکست را و نه تحمل پیروزی را دارند.
ناسازگاری در خانه موجب زوال آرامش بچه ها و زوال عقل و ایمان فرد می شود. انسان باید با اطرافیان سازگار باشند. مسئولین اداره ها نباید مردم را تحقیر کنند مردم گرفتاری دارند و دوست دارند گرفتاری شان حل شود نباید در انجام کارهایشان امروز و فردا کرد.
پیامبر صلی الله علیه و آله رفق، تواضع، سازش با امت داشت و نسبت به مومنین رئوف و رحیم بود. ما هم همدیگر را همراهی کنیم و با یکدیگر رفق و مدارا داشته باشیم. امام حسن عسکری و امام صادق علیهماالسلام فرمودند: همسایه خوب کسی نیست که به همسایه آزارش نرسد بلکه همسایه خوب ان است که آزار دیگری را تحمل می کند. بدی دیگران را با خوبی خودش جبران می کند این می شود مدارا کردن با مردم.
صبر در برابر مشکلات را از ولیّ خدا بیاموزیم
صفتی که انسان باید از ولی خدا بیاموزد و انجام دهد تا ایمانش کامل شود صبر در سختی ها ست؛ هم سختی های بیرونی و هم درونی. در برابر تحریم، در برابر جنگ و ایجاد آشوب و فتنه نباید تسلیم شد. قرار بود نمایشگاهی از طریق مخابرات برگزار شود اطلاعیه داده بودند که افرادی که تحریم هستند حق حضور در آن را ندارند. این نمایشگاه قرار بود در تهران برگزار شود. در کشور خودمان به قدری درباره تحریم بی حیایی می کنند که به ما دستور می دهند چنین افرادی حق حضور ندارند و اینگونه استقلال ما را زیر پا می گذارند. اینها کمال ایمان نیست و سست عنصری است.