حجت الاسلام آقامیری: خداوند می خواهد که ما شبیه اهل بیت(ع) شویم+گزارش تصویری

کد خبر: 59247
خداوند می خواهد که ما شبیه اهل بیت علیهم السلام شویم. زیرا شبیه ترین افراد به خدا این بزرگواران هستند.
وارث: مراسم روز شهادت حضرت جواد الائمه علیه السلام  با سخنرانی حجت الاسلام سید حسن آقامیری و مداحی حاج حمید رمضانپور در هیئت بیت الحسین علیه السلام برگزار شد.

در ادامه خبر متن سخنان حجت الاسلام آقا میری را میخوانید:


حجت الاسلام آقامیری:

 جواد کیست؟ 

جواد به کسی می گویند که در ازای بخشش، عوض نمی خواهد. کم شمارا زیاد می دهد "یامن یعطی الکثیر بلقلیل" اهل بیت علیهم السلام آنقدر نسبت به ما بخشنده هستند که درمواقع نیاز خود آنها به فردیادمان می رسند بدون اینکه ما طلب کمکی کنیم.
امام رضا علیه السلام در باب توضیح حالات امام معصوم علیه السلام می فرمایند: "امام انیس و مونس است. مانند پدری که فدای فرزندش می شود. مانند برادری که خود را فدای برادرش می کند. مانند مادری که میمیرد برای فرزندش. چگونه بگوییم که حواسمان به شما هست؟"
امام معصوم باهرزبانی با انسان صحبت می کند. حال شخصی که بخشنده است در هنگام بخشیدن اگر نمک خوردیم و نمکدان شکستیم چیزی نمی گوید. اگر گناهی کنیم کاری نمی کند. چیزی از بخشش آن کم نمی شود. اهل بیت علیهم السلام "یا کریم الصفح" هستند یعنی گناهان را نادیده میگیرند. 

ما هم باید جواد باشیم
یک شخصی کاری را انجام داده است. درمجالس و محافل دائم آن کار شخص را بازگو می کنیم. آیا ما جواد هستیم؟ معنای تولی و تبری چیست؟ تولی یعنی هم مسلک و هم مرام با اهل بیت علیهم السلام. شب قدر دعای جوشن کبیر را که می خوانند باید طوری بخوانیم که معنای اسامی را بفهمیم. اگر با تدبر بخوانیم هر یک اسم توضیحش ده صفحه طول می کشد. امام علی علیه السلام فرمودند: " قرائتی که در آن تدبر نیست، خیری ندارد " هرکدام از اسامی خداوند درب ورودی برای ما می باشد. 

شخصی به قولی گنده لات در تهران بوده است. روزی به آیت الله حایری گفتند که یک اولیایی از اولیای خدا از دنیا رفته و می خواهند که شما او را کفن و دفن و نمازش را بخوانید. بعد از انجام مراسمات، این عالم باخود فکر کرد که این شخص چه کسی بود؟ درعالم برزخ می بیند که این شخص به او می گوید ما ازدواج کردیم شب عروسی دیدم که خانوم خیلی گریه می کند. علت را پرسیدم. گفت که واقعیت این است که من آن کسی که باید باشم نیستم. تاصبح من را تحمل کن و فردا صبح من را طلاق بده. به اوگفتم توبه کردی؟ گفت یک عمراست که گریه می کنم. به او گفتم که مگر می شود خدا نبخشیده باشد؟ من پنجاه سال با این زن زندگی کردم و شدم ستارالعیوب آن و نگذاشتم کسی از راز همسرمن اطلاع پیدا کند. 

آمده ایم که بخشش را یاد بگیریم
ما انسانها آمده ایم که بخشش را یاد بگیریم نه اینکه دراینگونه محافل جمع شویم و ام الفضل را لعن گوییم. ام الفضل، فضل امام جواد علیه السلام را ندید. مگر من و شما فضل حضرت را دیده ایم؟ چرافقط درمواقع مشکلات باید یادی از امام جواد کنیم و امام رضا علیه السلام را به جوادش قسم دهیم؟ امام حسن مجتبی علیه السلام روزی باغی را خرید. کسی به حضرت عرض کرد که باغی که خریده اید نوش جانتان. امام فرمودند: چه شده است! عرض کرد آن کس که از او باغ را خریده اید پول لازم است (به اصطلاح ما ورشکست شده است) امام سریعا همراه با سند باغ به نزد مالک قبلی باغ رفته و باغ را پس دادند. 
حال امروزه اگر کسی ورشکست شده و زمین خورده و توان بلند شدن ندارد، آیا ما اورا کمک می کنیم؟ یا باعث ریختن آبروی آن شخص می شویم؟ حال انتظار داریم که با سیدالشهدا علیه السلام هم محشور شویم. 

وقتی یا جوادالائمه را صدا میزنیم می دانیم مخاطبمان کیست؟ وقتی حضرت به دنیا آمد رنگ صورتشان با رنگ صورت امام رضا علیه السلام متفاوت بود. متاسفانه شیعیان آن روز به امام رضا علیه السلام تهمت ناروایی نسبت دادند و گفتند که این فرزند ایشان نیست. امام رضا علیه السلام را به باغی همراه با عموزاده ها برده و لباس نمدی برتن حضرت کردند تا ایشان را به یک کشاورز نشان دهند. امام جواد علیه السلام رانیز درآنجا گذاشتند. چهره شناسان آمدند و تشخیص دادند که این کودک فرزند امام رضا علیه السلام است. نامه امام رضا علیه السلام به امام جواد را بخوانید. ایشان فرموده اند که "ای فرزندم این مردم بخیل هستند. از در بخشش وارد شو و هرکسی ازشما صدقه ای خواست به او بده. اگر ارحام ازشما پول خواستند به آنها بده "
امان حسین علیه السلام آنقدر بخشنده بودند که وقتی شمر لعنت الله علیه بر روی سینه مبارکشان نشسته بود فرمودند ای شمر به مادرم می گویم که شفاعتت کند. مجدد گفتند که ای شمر مقداری برایم آب میاوری؟ آیا امام حسین علیه السلام آن آب را میخوردند؟ خیر! زیرا فقط می خواستند با این کار خود به شمر لطف و بخششی کنند. سیدالشهدا علیه السلام شب قبل تمام خارهای اطراف خیمه ه ارا از زمین کندند که به پای کودکانشان نرود و مبادا گناه رفتن خار بر پای کودکانش به گردن کوفه بیافتد. امام بار گناه کوفه را کم می کند. این مرام اهل بیت علیهم السلام است. خداوند می خواهد که ما شبیه این ها شویم. زیرا شبیه ترین افراد به خدا این بزرگواران هستند. رسول خدا چقدر شبیه و نزدیک به خداوند است. 
آیت الله بروجردی صد و سی مقلد داشت و بسیار خوش رو و خوش اخلاق بودند. یکی از وکلای ایشان به کاسبان ماهیانه پول می داد. از او پرسیدند که چرا این کار را انجام می دهید؟
پاسخ داد: آیت الله بروجردی مقداری به من پول داده و گفته اند که کاسبانی که دخل و خرجشان یکی نیست اگر پول کم آوردند از این مقدار پول به آنها بدهم که مبادا آبرویشان درنزد اهل کاسب ریخته شود. 
درجای دیگر آیت الله بروجردی کاسبان اطراف حرم حضرت معصومه سلام الله علیها را جمع کردند و فرمودند که مراقب باشید روستایی ها برسرتان کلاه نگذارند. سپس فرمودند آنها ساده هستند و از قیمت ها اطلاعی ندارند. مبادا سادگی روستاییان باعث شود که شما کلاه به سرتان گذشته شود (دراصطلاح روزمرگی یعنی همان کلک زدن )
ایشان خرج کاسبان را می دادند در عین حال مراقب آنها نیز بودند. 

کریمانه رفتار کنیم
درخانه با همسر و فرزند و همه و همه کریمانه رفتار کنیم. روایت داریم که وقتی مردی لقمه ای را بر دهان فرزندش می گذارد ملکی از عرش ندا می دهد که ای مرد! خداوند تمام گناهان تورا بخشید. از این به بعد را مراقبت کن. 
این بخشیدن در صورتی اتفاق می افتد که فقط حرمت فرزند را رعایت کنید. خدا فرزند را امانت داده است. 

حجت الاسلام آقامیری:  خداوند می خواهد که ما شبیه اهل بیت(ع) شویم+گزارش تصویری