حاج مهدی توکلی: دفاع از حق موجب عاقبت به خیری انسان می شود

کد خبر: 60965
یکی از چیزهایی که باعث عاقبت به خیری می شود دفاع از حق است. انسان اگر از حق دفاع نکند عاقبت به خیر نمی شود ولو نماز شب بخواند یا کل سال روزه باشد.
وارث: مراسم عزاداری شب پنجم محرم با سخنرانی حاج مهدی توکلی و مداحی کربلایی حسن حسین خانی
 در هیئت الشهداء برگزار شد.
در ادامه ی خبر متن سخنرانی حاج مهدی توکلی را می خوانید:

مومن خوف آمرزش گناهان گذشته و عاقبت به خیری دارد

یکی از عوامل ایجاد نور در انسان خوف و ترس از گناه است؛حدیث داریم که مومن همیشه بین دو خوف قرار دارد، یکی گناهان گذشته اش که نمی داند خدا آنها را آمرزیده یا خیر و دیگری اینکه در باقی عمرش عاقبت به خیر خواهد شد یا خیر و ترس از سوء عاقبت دارد.

امیرالمومنین علیه السلام می فرماید: چه بسیار آدم های مومن و خوشبخت که عاقبت به خیر نشدند و چه بسیار افراد منحرفی که عاقبت به خیر شدند. چه بسیار انسان های خوب و مستجاب الدعوه ای که عاقبت به خیر نشدند مثل بلعم باعورا. یکی از چیزهایی که مومن از آن می ترسد سوء عاقبت است. حضرت امیرالمومنین علیه السلام می فرماید: اگر مرا با شمشیر هزار مرتبه تکه تکه کنند بهتر از مرگ در بستر است. ممکن است شخص آلزایمر بگیرد و حتی نماز خواندن از یادش برود چه مرگی بهتر از شهادت.

امام حسین علیه السلام در شب عاشورا فرمود: مرگ مثل پلی است که شما را از دنیای ویران به سمت قصرهای بهشتی و ... می برد. از مرگ هیچ گریزی نیست. یکی از درس های عاشورا این است که از مرگ نباید ترسید و با مرگ ذلیلت نکنند ما که نمی دانیم چه می شود شاید در جای بهتری بعد از مرگ زندگی کردیم.

اگر حسینی زندگی کردیم، حسینی هم از دنیا خواهیم رفت

انسانی که از مرگ نمی ترسد همه از او حساب خواهند برد. در عاشورا می گفتند آیا غیر از این دو خوبی به ما می رسد یا شهید بشویم و یا دشمن را شکست می دهیم. پیامبر صلی الله علیه و آله می فرماید: همانطور که زندگی می کنید همانطور هم خواهید مُرد. اگر حسینی زندگی کنید حسینی هم از دنیا خواهید رفت، انسان تا مجاهد نباشد نمی تواند شهید شود، اول باید مجاهد باشد تا به شهادت برسد اینکه در زیارت عاشورا می خوانیم: "محیای محیا ..."

امیرالمومنین علیه السلام عاشق شهادت بود و آرزوی شهادت داشت نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله آمد و فرمود: من آرزوی شهادت دارم. حضرت به او فرمود: تو بعد از من شهید خواهی شد. امیرالمومنین علیه السلام پرسید: در آن لحظه که شهید می شوم دینم سالم است یا نه؟ عاقبت به خیر هستم؟ پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: علی جان چگونه صبر می کنی؟ حضرت علی علیه السلام فرمود: چنين‌ موردي‌ از موارد صبر نيست، بلكه‌ از موارد بشارت‌ و شكر است يعني‌ شهادت، نعمت‌ است‌ و براي‌ آن‌ بايد تبريك‌ گفت‌ نه‌ مصيبت‌ كه‌ براي‌ آن‌ تسليت‌ گفت.

دفاع از حق سبب عاقبت به خیری می شود

یکی از چیزهایی که باعث عاقبت به خیری می شود دفاع از حق است. انسان اگر از حق دفاع نکند عاقبت به خیر نمی شود ولو نماز شب بخواند یا کل سال روزه باشد. کسانی که امام حسین علیه السلام را کشتند انسان های بی نمازی نبودند بلکه روزه هم می گرفتند. نمی شود گفت نماز خواندن موجب عاقبت به خیری می شود. همان شمر جانباز جنگ صفین بود، دفاع از حق موجب عاقبت به خیری می شود.

آدم هایی که در کربلا بودند اگر در سپاه دشمن هم نبودند از امام حسین علیه السلام هم دفاع نمی کردند چون اهل دفاع از حق نبودند. دفاع از حق مساله ی بسیار مهمی است.

شجاعت بی نظیر عبدالله عفیف؛ پیرمرد نابینا، جانباز و زاهد

ابن زیاد وقتی همه ی اسرا را به کوفه آوردند خیلی افتخار می کردند که حسین علیه السلام را کشتند چون می ترسیدند پسر پیغمبر صلی الله علیه و آله بود. تمام اهل کوفه را در مسجد جمع کردند و ابن زیاد روی منبر رفت و گفت: الحمدالله خارجی ها سرکوب شدند و یزید پیروز شد، الحمدالله کذّاب پسر کذّاب کشته شد و ... در این هنگام عبدالله عفیف

که پیرمردی نابینا و زاهد بود و یک چشمش را در جنگ صفین و یک چشمش را در جنگ جمل از دست داد، از جای برخاست و گفت: ای پسر مرجانه! دروغ پرداز و دروغ پراکن تو و پدرت هستید و آن کسی که تو را فرمانروای این مردم گردانید و پدرش، (یزید و معاویه) آیا فرزند پیامبران را می کشید و به زبان راستان و درست گویان سخن می گویید؟

ابن زیاد به او گفت: در همین مسجد گردنت را می زنم. اما عبدالله گفت: ابن زیاد مرا از شهادت می رسانی تو در شکم مادرت بودی من آرزوی شهادت می کردم! من باید در صفین و جمل شهید می شدماما همیشه دعا می کردم خدایا مرا به دست کثیف ترین مخلوقات به شهادت برسان. حال دعایم مستجاب شده و زنازاده ای مثل تو می خواهد مرا شهید کند.

مرحوم امام اینگونه روضه می خواند مادر ما حضرت زهرا سلام الله علیها در راه خدا سیلی خورد ما هم باید در راه خدا سیلی بخوریم، هر کس فاطمی باشد باید برای خدا سیلی بخورد.

سر از تن امام حسین علیه السلام جدا کردند حسینی ها و کسانی که در راه امام حسین علیه السلام هستند سر از تنشان جدا می کنند مثل رزمنده هایی که داعشی ها سر از تنشان جدا می کنند.

خیلی ها در کوفه نماز شب خوان بودند اما در عاشورا فقط تماشاچی بودند نهایت دعا می کردند که حسین علیه السلام را پیروز کن و برخی دیگر می گفتند هر کدام حق هستند پیروز کن و هر کدام ناحق هستند به زمین بزن و نمی دانستند که امام حسین علیه السلام حق است و یزیدیان ناحق و باطل.

تشخیص اینکه حسین علیه السلام حق است در زمان ما ساده است اما در آن زمان به قدری تبلیغ های مسموم کرده بودند که تشخیص حق بودن ایشان نیاز به بصیرت نافذ داشت. بعضی ها تشخیص حق را می دهند اما مرد دفاع از حق نیستند.

حبّ دنیا سبب سوء عاقبت می شود

یکی دیگر از چیزهایی که باعث سوء عاقبت می شود حبّ دنیاست یعنی شخص نماز می خواند اما دنیا را هم دوست دارد. اشخاصی هم که مستجاب الدعوه بودند اما عاقبت به خیر نشدند به خاطر حبّ دنیا بود و بر سر دوراهی بودند و دنیا را انتخاب کردند. در قران هم داریم که خداوند فرمود: ما زمین را زینت کردیم تا شما را امتحان کنیم. زمین فریبنده و زیباست. خداوند فرموده: ما شما را امتحان می کنیم تا رسد یابید. امتحان باعث رشد انسان می شود. خداوند دنیا را زینت داده تا انسان را بر سر دوراهی انتخاب و امتحان قرار دهد تا او را رشد دهد.

شمر به حضرت ابوالفضل امان نامه داد ولی حضرت عباس به او فرمود: به من امان نامه می دهی در حالی که پسر فاطمه سلام الله علیها امان ندارد؟ مگر آنها زر و برق دنیا را دوست نداشتند؟ اینها نوعی امتحان است.