حجت الاسلام مومنی: انکسار قلب پس از شنیدن نام امام حسین(ع)؛ نشانه ایمان

کد خبر: 62069
یک نشانه برای مومن در روایت بیان شده که بدانید ایمان نشانه دارد، مومن با شنیدن نام ابی عبدالله علیه السلام غیراردای انکسار برایش حاصل می شود.
وارث: چهارمین شب عزاداری با سخنرانی حجت الاسلام سید حسین مؤمنی و مداحی حاج امیر کرمانشاهی و حاج سید هادی هاشمی شاهرودی در بیت آیت الله شاهرودی برگزار شد.
در ادامه متن سخنرانی حجت الاسلام سید حسین مومنی را می خوانید:

طریق بندگی در بیان پیامبر صلی الله علیه و آله

وجود نازنین پیامبر عظیم الشان اسلام صلی الله علیه و آله خطاب به اباذر مطلب بسیار مهمی را خطاب می فرماید که راهگشای ما در دنیا و کلید سعادت دنیا و آخرت ماست. حضرت طریق بندگی را در سه مطلب بیان می کند: یک معرفت نسبت به ذات اقدس اله، دوم اقرار به رسالت پیغمبر صلی الله علیه و آله که بشیر و نذیر برای امت و به اذن الله سراج منیر است و سوم محبت به اهل بیت علیهم السلام.

پیامبر عظیم الشان اسلام صلی الله علیه و آله دو تشبیه بیان می فرماید: مَثَل اهل بیت (علیهم السلام) در میان امت من مثل کشتی نوح می ماند، اگر کسی سوار بر این کشتی شود نجات پیدا می کند و اگر کسی از این کشتی برگردد غرق می شود و هلاک می شود. اما شرط سوار شدن به کشتی حضرت نوح ایمان به اوست پس می توان نتیجه گرفت شرط سوار شدن به کشتی اهل بیت علیهم السلام ایمان و معرفت نسبت به ذوات مقدسه است.

در ادامه حضرت می فرماید: مَثَل اهل بیت (علیهم السلام) در میان امت من مثل درب حطّه در بنی اسرائیل است و هر کس از این درب گذر کند بیمه می شود و نجات پیدا می کند.پس شرط بندگی عبارت است از:

1- معرفت نسبت به ذات خدا

2- اقرار به رسالت خاتم الانبیاء صلی الله علیه و آله

3- محبت اهل بیت علیهم السلام

بر اساس این دو تشبیه می توان نتیجه گرفت جنس این محبت با محبت های دنیایی تفاوت دارد. اگر قبل از محبت معرفت و شناخت نباشد، محبت از جنس مادی، گذرا و غیرمستمر می شود که بدل و جایگزین می شود و عمق نخواهد داشت. این معرفت و شناخت به محبت جهت می دهد و نشان می دهد آن را کجا هزینه کنیم. پس برای محبت به اهل بیت علیهم السلام باید قبل از آن معرفت نسبت به آنها پیدا کرد.

امام حسین علیه السلام به عبیدالله بن حر جعفی پیشنهاد می دهد و حتی به او می فرماید: تو گذشته خوبی نداشتی دستت را در دست من بگذار تا تو را نجات دهم. اما او به حرف و پیبشنهاد حضرت توجه نمی کند و آن را رد می کند همینطور مسروق بن وائل، ضحاک بن عبدالله مشرقی پیشنهاد حضرت را رد کردند، یک معرفت کوچک در آنها بود اما چون معرفت نداشتند در بزنگاه حضرت را تنها گذاشتند.

اگر در مسیر ابی عبدالله علیه السلام محبت آمد، محبت اجمالی را به محبت تفصیلی تبدیل کنید که محبت تفصیلی از رهگذر معرفت در دل انسان حاصل می شود. در مقام کسب معرفت باشیم تا نور در دل ما بتابد.

شرط ورود به بهشت؛ معرفت نسبت به ائمه علیهم السلام

خطبه 152 نهج البلاغه، امیرالمومنین علیه السلام می فرماید شرط دخول در جنت و عامل برای ورود به نار عبارتند از معرفت و عدم معرفت نسبت به ائمه علیهم السلام؛ اگر کسی معرفت نسبت به اهل بیت علیهم السلام داشته باشند و آنها هم این معرفت را امضا کنند، مدعی زیاد است اما در عمل باید دید آنها تایید می کنند یا نه.

امام حسین علیه السلام سرّالله است/اشک غیر ارادی با شنیدن نام امام حسین(ع) نشانه ایمان

روایت از حذیفه هست، حذیفه نقل میکند: "قال رایت النبی آخذ بیدالحسین بن علی علیهما السلام" دیدم نبی مکرم اسلام درحالیکه دست امام حسین علیه السلام رو گرفت و بالا آورد مقابل مردم فرمود:"یاایهاالناس هذا الحسین ابن علی فاعرفوه" 1 این حسین را بشناسید و معرفت نسبت به او پیدا کنید، این معرفت یعنی بدانید این حسین (علیه السلام) سرّ الله است، نسبت به اسراری که در حضرت است معرفت و شناخت عمیق پیدا کنید، از کلمات و اسمائی که برای حضرت به کار رفته کاملا واضح است که حسین علیه السلام سرّ الله است. بیاناتی از ائمه علیهم السلام می بینیم که منحصر به ابی عبدالله علیه السلام است. چند نمونه از آن را بیان می کنم:

پیامبر صلی الله علیه و آله می فرماید: «إنَّ لِقَتلِ الحُسَينِ حَرارَةً في قُلوبِ المُؤمِنينَ لاتَبرُدُ أبَدا»2 از رهگذر قتل امام حسین علیه السلام یک حرارتی در دل مومن به وجود می آید که زمینه خالص شدن انسان را به وجود می آورد که این حرارت خنکی به خودش نمی بیند. چقدر این مصیبت مهم و عظیم است. یک نشانه برای مومن در این روایت بیان شده که بدانید ایمان نشانه دارد، با شنیدن نام امام حسین علیه السلام چه حالتی در قلب بوجود می آید،مومن با شنیدن نام ابی عبدالله علیه السلام غیراردای انکسار برایش حاصل می شود.

امیرالمومنین علیه السلام به امام حسین علیه السلام نگاه کرد و فرمود: ای کُشته ی اشک مومنین.

امام حسن علیه السلام وقتی زهر به بدنشان وارد شده بود در بستر بیماری بود که طبیب گفت: امیدی نیست و زهر جگر مبارکشان را تکه تکه کرده، امام حسین علیه السلام شروع به گریستن کرد و امام حسن علیه السلام به ایشان فرمود: تو گریه نکن. من با این زخم کشته می شوم اما هیچ روزی مثل روز تو نیست. خود امام حسین علیه السلام فرمودند: من کُشته ی اشک چشم هستم. نشانه بودن ایمان در قلب و معیار این است که اگر نام حسین علیه السلام را ببرند چه حالی پیدا می کنند؟ غیرارادای از چشم فرد اشک می آید.
 
گریه آسمان در عزای سیدالشهدا علیه السلام

امام سجاد علیه السلام فرمود: من پسر کسی هستم که اجنه در زمین و پرندگان در آسمان برایش گریه می کردند. امام باقر علیه السلام فرمود: آسمان بعد از حضرت یحیی برای کسی گریه نکرد مگر برای امام حسین علیه السلام که 40 شبانه روز آسمان برای حسین علیه السلام گریه کرد.

امام صادق علیه السلام فرمود: در هر چیز جزع آوری مکروه است انسان جزع کند و از خود بیخود شود غیر از جزع بر امام حسین علیه السلام که در آن اجر و ثواب هم هست.

هنوز حسین علیه السلام به کربلا نرفته و هنوز قتلی اتفاق نیفتاده پیامبر صلی الله علیه و آله جریان شهادت ابی عبدالله علیه السلام را برای حضرت زهرا سلام الله علیها تعریف می کند، هر گاه حضرت یاد مصایب امام حسین علیه السلام می افتاد پیغمبر خدا به داخل حجره می آمد و ایشان را آرام می کرد.

رفقا این روزها هر کجا عزاداری می روید تا می گویند صلی الله علیک یا ابا عبدالله ضجه بزنید و جزع کنید و فریاد بزنید. روایت است برای امام حسین علیه السلام گریه کنید و بگذارید نفس انسان بند بیاید.

روایت از امام رضا علیه السلام است که فرمود: روز حسین (علیه السلام) چشمان ما را زخم کرده و اشک های ما را جاری کرده، غم و غصه را تا قیامت برای ما به ارث گذاشته است؟ به چند قدمی این حرف رسیده ایم؟

آداب زیارت امام حسین علیه السلام

یونس خدمت امام صادق علیه السلام رسید و عرض کرد: یاد امام حسین علیه السلام که می افتم قلبم به تپش در می آید در این لحظه چه بگویم؟ حضرت به او فرمود: اگر اراده کردی زیارت جد ما حسین علیه السلام را، در آب فرات غسل کن، لباس پاک بپوش، قدم های کوتاه بردار، حمد خدا و تکبیر بگو و پا برهنه شو. بعضی مکان ها قداست دارد و بعضی ها متوجه این قداست نمی شوند و حرمت آن را زیر پا می گذارند.

حضرت می فرماید: کفش هایت را در بیاور و به داخل حرم برو، رو به ضریح و پشت به قبله بایست و این سلام ها را بگو که چند تا از آنها منحصر به امام حسین علیه السلام است، سلام اول:السلام علیک یا حجة الله و ابن حجته؛ سلام دوم: السلام علیک یا قتیل الله و ابن قتیله؛ ای کشته شده در راه خدا و برای خدا و پسر کشته شده در راه خدا؛

حسین علیه السلام در راه خدا و برای خدا و رضای او کشته شد. بالاترین دلیل سیره ی حضرت است. در کجا امام حسین علیه السلام آخ گفت و ناله زد؟ حتی در اوج مصیبت، ابداً! رضای 100 درصد نسبت به آنچه خدا برایش مقدر داشته، بود.

پی نوشت:

1- راهنمای بهشت، نویسنده : سید هاشم رسولی محلاتی، باب حب الحسنین علیهما السلام

2- مستدرك الوسائل : ج ۱۰ ، ص ۳۱۸ / دانشنامه امام حسین : ج 10، ص 32