حجت الاسلام فرحزاد: ذکر شریف صلوات نور، رحمت و هدایت است+گزارش تصویری
با ذکر صلوات به قرب اعلی الهی برسید
خداوند به حضرت موسی علیه السلام فرمود: ای موسی اگر قرب اعلی را می خواهی زیاد بر حبیب من مصطفی صلوات بفرستید. چون پیغمبر صلی الله علیه و آله و آل حضرت در قرب اعلی هستند و بین عالم و خدا عزیزترین خلق 14 معصوم علیهم السلام هستند، محال است کسی به غیر از این راه به قرب اعلی برسد.
صلوات قلب انسان را نورانی می کند
ذکر صلوات قلب انسان را نورانی می کند و وارد آتش نمی شود. ذکر صلوات شما را به رحمت وصل می کند. کسانی که از دنیا می روند یا بهشتی هستند یا جهنمی، یا مرحوم هستند یا ملعون و حد وسط ندارد. ذکر بلند صلوات ما را به رحمت خدا وصل می کند.
ذکر صلوات مایه هدایت است
ذکر صلوات هدایت است چون صراط مستقیم و تجسم هدایت محمد و آل محمد علیهم السلام هستند. در شبانه روز حداقل در نمازهای واجب می گوییم: اهدناالصراط المستقیم؛ خدایا ما را به راه راست هدایت کن، در روایات داریم صراط مستقیم امیرالمومنین علیه السلام و آله پیغمبر علیهم السلام است و ذکر صلوات ما را در مسیر حضرت و هدایت قرار می دهد.
امام صادق علیه السلام فرمود: شیعیان ما از گِل اضافه ما آفریده شده اند و در شادی های ما شاد و در غمهای ما غمگین هستند. خطبه های پیغمبر صلی الله علیه و آله خیلی کوتاه بوده است و نماز جماعت های ایشان هم کوتاه بود و مراعات مردم ضعیف را می کردند و حرف های متفرقه هم کم می گفتند.
پیامبر(ص)؛ مظهر و تجسم مهربانی
بهترین مُعرف برای پیغمبر صلی الله علیه و آله قرآن و اهل بیت علیهم السلام هستند. وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِينَ 1 ؛ ای پیغمبر! ما تو را نفرستادیم مگر برای رحمت. این آیه انحصار می رساند و خدا نمی فرماید هم رحمت و هم عذاب! بلکه می فرماید: تو مظهر و تجسم مهربانی و رحمت هستی.
شما می دانید در شبانه روز واجب است 60 بار بگویید رحمن و رحیم، خدا می توانست گفتن صفات دیگرش را واجب کند مثل منتقم، قهار و ... سوره حمد "ام الکتاب" است و چکیده و خلاصه قرآن است، وقتی "الرحمن و الرحیم" یک آیه مستقل است یعنی ای همه عوالم و مسلمانان بدانید دین و قرآن کتاب رحمت، مهربانی هاست.
رحمت پیامبر(ص) برای تمام عالمیان است
خداوند فرموده: "بالناس" یعنی مردم، نفرموده فقط به مسلمانان یا مومنان. "رئوف" شدت مهربانی است و لام تاکید بر سرش آمده. یعنی دینی که پیغمبر صلی الله علیه و آله آورده دین مهربانی است اگر چهره ی اصلی پیامبر صلی الله علیه و آله و قرآن و دین را به مردم جهان نشان دهند، تمام مردم عاشق دین خواهند شد.
امام حسین علیه السلام رحمت واسعه خداست وقتی همه یاران شهید شدند و تنها ماندند در حین حمله به نهر فرات رسیدند، آقا اباعبدالله به اسبشان اشاره کردند که از آب بخورد یعنی حضرت شخصیتی است که مرکبش را از خودش مقدم تر می دارد. حضرت در شدت بحران بلا حواسشان به مرکب و اسبشان بود.
پیامبر صلی الله علیه و آله برای همه حتی کفار و اشقیاء مظهر رحمت است. برای شیطان هم مظهر رحمت هستند. به برکت وجود پیغمبر صلی الله علیه و آله عذاب ویژه ای که قرار بود به شیطان شود برداشته شد و کاربرد شیاطین هم ضعیف شد یعنی کمتر می توانند مردم را گمراه کنند.
در یکی از جنگها چند نفر از افرادی که تروریست قهاری بودند را دستگیر کردند، حضرت تبسم و لبخند داشتند. یکی از آنها گفت: شنیده ایم شما پیامبر خوش اخلاقی هستید. حضرت فرمود: تبسمم برای این است که ما به زور می خواهیم شما را هدایت کنیم و به بهشت ببریم، می خواهیم رحمت و لطف الهی را در کامتان بریزیم. مثل بچه ای که نمی فهمد و می خواهد به آتش برود و ما جلوی او را گرفته ایم.
یک بزرگی فرمود: جبر در امور جهنم بردن خلاف عقل و قرآن و دین است. کسی را به زور وادار به گناه کنی و بعد وادار به عذابش کنی. اما توفیق اجباری یعنی راههای جهنم بسته شده و چاره ای ندارد جز اینکه عبادت کند، عیبی ندارد و این قشنگ است.
تمام عوالم سر سفره پیغمبر(ص) هستند
خیلی از ما آقازاده نیستیم راهها را می بندند تا ما را نجات دهند. وقتی می فرمایند: رحمة للعالمین؛ نفرموده امت خاص، زمان خاص، گروه خاص بلکه همه ی عالمیان. ما چقدر عالم داریم در یک روایت دیدم خداوند 18 هزار آدم و 18 هزار عالم خلق کرده است، میلیون ها کهکشان داریم که در هر کهکشان میلیاردها ستاره داریم، و اکثر ستاره ها میلیون برابر زمین است! کل منظومه شمسی در مقابل آسمان از یک ارزن کوچک تر است. چه دستگاه عظیمی خداوند خلق کرده است!
تمام عوالم سر سفره پیغمبر صلی الله علیه و آله هستند، تمام انبیاء زیر پرچم حضرت هستند. حلقه آخر اتصال بین ملائک و امامان و همه موجودات، پیغمبر صلی الله علیه و آله است. رحمت حضرت و ظرف وجودی پیغمبر صلی الله علیه و آله به اندازه وسعت همه عوالم است نه فقط انسانهایی که الان خلق شده اند بلکه تمام انسانهای قبل و حال و آینده.
ائمه علیهم السلام و پیغمبر صلی الله علیه و آله برای یک زمان خاص نیستند، فرموده اند ما بر تمام عوالم حاکم هستیم.
روایت دیدم جبرئیل امین وقتی خدمت پیغمبر صلی الله علیه و آله رسید چشمش به حضرت علی علیه السلام افتاد و خودش را کوچک کرد و ادب بسیار کرد. پیغمبر صلی الله علیه و آله پرسید" ایشان را می شناسی؟ جبرئیل عرض کرد: ایشان معلم من بوده است. چون ائمه علیهم السلام اولین مخلوقی هستند که خداوند آفریده است.
جبرئیل مامور وحی به انبیای بزرگ است و معارف بوسیله او منتقل می شود. جبرئیل عرض کرد: وقتی خدا مرا آفرید به من خطاب کرد: من چه کسی هستم؟ اسم تو چیست؟ امیرالمومنین علیه السلام به من فرمود: بگو تو رب جلیل و بزرگ من هستی و من هم بنده تو جبرئیل هستم.
پیغمبر صلی الله علیه و آله به جبرئیل فرمود: از آن موقع چند سال گذشته است؟ جبرئیل عرض کرد: یا رسول الله یک ستاره ای هست که هر 30 هزار سال ظاهر می شود و من 30 هزار بار آن ستاره را دیدم.
زیارت امیرالمومنین(ع) از اعمال 17 روز ربیع الاول
در اعمال فردا زیارت رسول خدا صلی الله علیه و آله هست اما قبل از آن فرمودند به نجف و زیارت امیرالمومنین علیه السلام برو یا حداقل زیارت امین الله و جامعه کبیره وارد شده است چون امیرالمومنین علیه السلام جان، نفس و روح پیغمبر صلی الله علیه و آله است.
محال است کسی به حقیقت پیغمبر صلی الله علیه و آله راه پیدا کند الا از طریق مولی علی علیه السلام. پیغمبر صلی الله علیه و آله فرمود: من شهر علم هستم و علی باب و درب آن است.
احمدا ذات تو و حـیدر یکی اسـت شهر بادروازه و در یکی است
تو مدیـنه علمـی و حیدر در است پـس کلیـد دانش تو حیدر است
مصطفی چون گل کند عطرش علی است مصحف قرآن به هر سترش علی است
صفت برجسته پیامبر(ص)
بخل ریشه تمام رذائل است و سخاوت ریشه تمام خوبی هاست و پیامبر صلی الله علیه و آله سخاوت، جرات و شجاعتش و صداقتش از همه بیشتر بود و اگر چیزی را به عهده می گرفتند از همه بیشتر وفا می کردند. طبیعتش خیلی نرم بود و با نرمی توانست همه را هدایت کند و با هر کس معاشرت می کرد طوری بود که فرد با خودش می گفت حضرت مرا از همه بیشتر دوست دارد.
پیامبر صلی الله علیه و آله اگر هیبتش را نشان می داد تمام جهان به هم می ریخت و خودش را پایین می آورد و با مردم روی خاک می نشست. اگر عظمت پیامبر صلی الله علیه و آله ظاهر می شد کسی نمی توانست در برابر او مقابله کند.
از صفات پیامبر صلی الله علیه و آله ضحوک و خندان بودن ایشان بود، خدا لعن کند افرادی را که ایشان را خشن معرفی می کند.
امیرالمومنین علیه السلام می فرمود: من همانند پیامبر صلی الله علیه و آله در عالم کسی را ندیدم. کسی که اول پیامبر صلی الله علیه و آله را می دید کمی هیبت حضرت او را می گرفت و وقتی حضرت سلام می کرد و لبخند می زد آن فرد عاشق حضرت می شد.
1- سوره انبیاء آیه 107.