حجت الاسلام مرادی: قساوت قلب با کمک کردن به دیگران درمان خواهد شد

کد خبر: 64140
از محضر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله پرسیدند که ما سنگدل شده ایم و از قساوت قلب چه کنیم؟ دوا و درمان چیست؟ فرمودند: فقط کمک به دیگران.
وارث: مراسم جشن 17 ربیع الاول با سخنرانی حجت الاسلام مرادی ومداحی حاج امیر عباسی در مسجد جامع درکه برگزار شد.
 
در ادامه متن سخنرانی حجت الاسلام شهاب مرادی را می خوانید:
 

 
جهت گیری و سمت و سو و راستا بسیار مهم است

نکته مهم در مورد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، تکرار مباحث مربوط به ایشان است. جهت گیری و سمت و سو و راستا بسیار مهم است. کسی که می خواهد به سمت قله برود اگر به سمت دریا برود مسلما اشتباه است یا مثالی دیگر: برای سلامتی باید ورزش کرد اگر با این ورزش به المپیک برسی یا نه اهمیت ندارد و اگر کسی فقط در رختخواب بخورد و بخوابد، این مسیر کلا غلط است.

بسیاری از افراد مشکلات روحی دارند و کسانی که احساس افسردگی می کنند نیز فراوان هستند و در زنان دوبرابر مردان است. بسیاری از ما عادت نکرده ایم دست به سر یتیم بکشیم. بسیاری از افراد در اطراف ما وجود دارند که دارایی هایی دارند که اصلا از آنها استفاده هم نمی کنند مثلا ماشینی دارد که حتی اسم آن را هم نمی داند، همین آدم، به برادری که محتاج است کمکی نمی کند. دین اسلام بر محبت و سخاوت بنا شده است که از دست شما نیکی تولید شود.

در روز محشر که از قبرها بیرون می آییم پاسخ دادن به ساده ترین سؤال ها مثل نام و سن، برای انسان دشوار است و همه دهانها بسته می شود و مهری بر دهانمان زده خواهد شد. چه کسی پاسخ خواهد داد؟ وَ تُکَلِّمُنا أَیْدیهِمْ 1 دست و پا و قلب شما جوابگوست نه زبان شما. و این اصلا دور از ذهن نیست که زبان ما در آن لحظه از کار بیافتد و دست ما علیه ما شهادت دهد و شروع به سخن گفتن کند چرا که شما رحم مادر را تصور کنید که در آنجا جنین همه چیزش را از بند ناف دریافت می کند، نفس نمی کشد و دهان بسته است و اکسیژن خود را از بند ناف دریافت می کند در آن روز هم دهانها بسته خواهد شد.

درمان قساوت قلب کمک به دیگران است
 
از محضر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله پرسیدند که ما سنگدل شده ایم و از قساوت قلب چه کنیم؟ دوا و درمان چیست؟ فرمودند فقط کمک به دیگران. میگوئی به یتیم برادرت کمک کن، جواب می دهد که به اندازه کافی کمک کرده ام! این رأفت و مهربانی کجا رفته است؟ حتی اگر به یک درخت آب بدهی و مهربانی کنی، خدا جوابت را خواهد داد.

دین سمت و سو را نشان می دهد شاید اگر از سمتی دیگر حرکت کنید بازهم به مقصد برسید اما چند سال دیرتر خواهید رسید. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به سمت سخاوت دعوت می کند، به سمت پس انداز حرکت کنید.

امیرالمؤمنین علیه السلاک در توصیفی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دارد که دست او بخشنده ترین دست هاست وبخشنده ترین مردم و شجاع ترین و راستگوترین آنهاست.

روحیه کظم غیظ کجاست؟ قدیم اینقدر عصبانی نمی شدند و با یک صلوات مسئله را حل می کردند.

داستانی از مهربانی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله

در یکی از جنگهای پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله که در بیرون شهر بود، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در حال استراحت زیر سایه درختی بود که ناگهان سیلی بین او وسپاه فاصله انداخت، در این لحظه بود که یکی از قویترین مردان دشمن از فرصت استفاده کرد و به ایشان حمله کرد و روی سینه ایشان نشست و پرسید خدای تو چگونه می خواهد تو را نجات دهد؟ اما پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله او را در یک چشم بر هم زدن به سمتی هل داد و روی سینه او نشست و پاسخ داد کهخدای من مرا نجات داد تو را چه کسی نجات خواهد داد؟ او پاسخ داد مرا کرم و مهربانی شما . پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله او را بخشید و رها کرد.

در هیئت ها قبل از شروع ایام عزاداری افرادی را مخصوص پخش غذای هیئت ها قرار دهید و با آنها در جلسه ای خصوصی صحبت کنید که ما نوکر مردم هستیم نه آنها نوکر ما که از آنها طلبکار باشیم و مهمان اهل بیت مهمان ما هستند.

با بندگان خدا راه بیایید تا در آخرت خدا برای شما آسان بگیرد. سخاوتمندانه تر برخورد کنید، اگر از کسی قرض خود را خواستید و گفت ندارم، قبول کنید نه اینکه او را شرمنده کنید. و درآخر نسبت به همه چیز و همه افراد بخشندگی خود را افزایش دهید و بگذرید.

 
پی نوشت:

1. آیه 65 سوره مبارکه یس