نگاه محبت آمیز، همسر را عفیف می‌کند

کد خبر: 65123
نویسنده و پژوهشگر حوزه خانواده گفت: اگر با همسر خود با دو مدل برخورد کنید، او را عفیف‌تر از حد معمول می‌کنید؛ یکی اینکه او را خوب تماشا کنید و دوم اینکه به او هدیه بدهید.

وارث: حجت الاسلام مسلم داوودی نژاد، نویسنده و پژوهشگر حوزه خانواده،  در بیستمین طرح ملی همسفر تا بهشت که در رواق حر عاملی حرم مطهر رضوی برگزار شد، به بیان قوانین خوشبختی و فواید کلمات و نگاه محبت آمیز پرداخت.

وی به پنج قانون خوشبختی اشاره کرد و افزود: اگر می خواهید مزه آرامش را بچشید و آیه «وَ مِنْ آياتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَيْها وَ جَعَلَ بَيْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً»، در زندگی شما اتفاق بیفتد، این پنج قانون را عمل کنید. تضمینی است که اگر این پنج قانون را عمل کنید، اتفاقات خوب بیفتد.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: اول اینکه نگاهتان را عوض کنید، یک خانمی قبل از خواب خدا را شکر می کرد و می گفت خدا را شکر که شوهرم شب تا صبح خور و پوف می کند، این یعنی هنوز شوهرم زنده است و من بیوه نشدم. خدا را شکر که امروز پولم برای خرج خرید خانواده ام تمام شد، این یعنی من افرادی را دارم که برای آنها خرید کنم.

وی خطاب به بانوان جوان گفت: اگر نگاهتان را عوض کنید، مادر شوهر، می‌شود مادر شوهر عزیزتر از جان.

نگاهتان را تغییر دهید، زندگیتان زیبا می‌شود


حجت الاسلام داوودی نژاد زیبا شدن زندگی را اثر تغییر نگاه عنوان کرد و افزود: هر اتفاقی که در زندگی افتاد،به آن نگاه مثبت داشته باشید.

نویسنده و پژوهشگر حوزه خانواده بیان کرد: دومین قانون این است که اخلاقتان را عوض کنید. بعضی‌ها نمی گویند اخلاقمان را عوض کنیم؛ بلکه می گویند اخلاقش را عوض کنیم. ما باید به رفتار خودمان نگاه کنیم و ببینیم چه کاری کرده ایم که صبر همسرمان کم شده است.

وی با خاطرنشان کردن این که در زندگی خود را به تغافل بزنید، افزود: هر کس در زندگی تغافل نداشته باشد، زندگی برای او تیره و تار می شود.

مودت توقع گرایی ندارد، اما محبت توقع گرایی دارد


این استاد حوزه و دانشگاه محبت کردن را سومین قانون خوشبختی دانست و گفت: مودت و محبت، چند تفاوت با هم دارند؛ مودت خیانت و توقع گرایی ندارد، اما محبت خیانت و توقع گرایی دارد. مودت دوطرفه است و محدودیت زمانی ندارد و تمام نشدنی است.

حجت الاسلام داوودی نژاد افزود: اگر مرد می خواهد به همسرش مودت کند، باید کاری کند که ناز زن بالا رود و اگر زن بخواهد به همسرش مودت کند، می بایست به گونه ای برخورد کند که غرور مرد زیاد شود.

نویسنده و پژوهشگر حوزه خانواده به سیره پیامبر اکرم(ص) در برخورد با خانواده اشاره کرد و گفت: پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: «خیرکم خیرکم لأهله و انا خیرکم لأهلی. بهترین شما کسی است که بهترین شما در رابطه با خانواده‌اش باشد و من بهترین شما در رابطه با خانواده‌ام هستم.»

 

وی با اشاره به روایت «این که مرد به زن بگوید دوستت دارم، هرگز از قلب زن بیرون نمی رود.»، خطاب به همسران گفت: همسر خود را با کلمات محبت آمیز روانی و جسمی خطاب کنید. کلمات روانی مانند دوست دارم، عشقم، مهربونم و کلمات جسمی مانند عسلم، گلم، قلبم، نفسم، خوشگلم. خانم ها نیز به همسر خود بگویند به تو افتخار می کنم.

 

نگاه محبت آمیز، همسر را عفیف می‌کند

 

این استاد حوزه و دانشگاه به فواید و اثرات نگاه محبت آمیز اشاره کرد و گفت: با چشم محبت کنید. صورت همسر خود را خوب تماشا کنید؛ چرا که خانم ها دوست دارند، جزئیات صورت آن ها را ببینید.

 

وی خطاب به مردان گفت: اگر با همسر خود دو مدل برخورد کنید، او را عفیف تر از حد معمول می کنید؛ یکی اینکه او را خوب تماشا کنید و دوم اینکه هدیه بدهید؛ بنابراین همسر خود را تماشا کنید تا عفیف شود.

نویسنده و پژوهشگر حوزه خانواده با اشاره به روایت « هِبَةُ الرَّجُلِ لِزَوْجَتِهِ يُزِيدُ في عِفَّتِها،هديه شوهر به همسر خود، از عوامل افزايش پاكدامني زن است.»، بیان کرد: قیمت هدیه برای خانم ها مهم نیست، کمیت برای آن ها مهم تر است. دوست دارید هدیه شما دیده شود، به جای یکبار، ۱۰ بار هدیه بدهید.  

وی خطاب به بانوان جوان گفت: زمانی که همسرتان به چهره شما نگاه کرد، نگویید صورت من عیب دارد که نگاه می کنی؟ اغلب خانم ها از منفی به مثبت می رود. مثبت نگر باشید و در مقابل بگویید زن به این خوشگلی ندیدی.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که چهارمین قانون، این است که رازدار هم باشیم، گفت: یکی از تفاوت های زن شوهر معمولی و خوشبخت در این نکته است که زن و شوهر خوشبخت، زن شوهری نیستند که در زندگی مشکلی نداشته باشند؛ بلکه زن و شوهری هستند که مصداق «هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَ أَنْتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ» هستند، یعنی لباس هم هستند.

 

رازهای نصیحت کردن

 

وی افزود: لباس حریم خصوصی را مخفی می‌کند و چه موارد بسیار زیادی که عدم رازداری باعث آسیب های جدی شده است.

نویسنده و پژوهشگر حوزه خانواده بیان کرد: قانون آخر، یاد گرفتن صبر است. صبر باید زیبا باشد «فاصبر صبرا جمیلا»، مگر صبر زشت هم داریم؟ بله صبری که همراه با منت باشد. اگر برای خدا صبر می کنیم، پس چرا منت می گذاریم؟

حجت الاسلام داوودی نژاد گفت: اگر طرف مقابل مقصر است، من گذشت می کنم. یعنی محبت از درخت آموز که سایه از سر هیزم شکن هم بر نمی دارد. 

این استاد حوزه و دانشگاه به رازهای نصیحت کردن اشاره کرد و گفت: نصیحت کردن پنج راز دارد؛ زمان عصبانیت، نصیحت نکنیم، داد نزنیم، نصیحت کوتاه باشد، به جای انتقاد کردن، پیشنهاد و راه حل دهیم، زمان شناس و مکان شناس باشیم و در زمان و موقعیت خوب، نصیحت کنیم.