استاد انصاریان: اصحاب ائمه(ع)، باارزش ترین انسان ها در طول تاریخ بودند+گزارش تصویری
در ادامه متن سخنرانی استاد انصاریان را می خوانید:
![حجت الاسلام انصاریان حجت الاسلام انصاریان](/files/fa/news/1396/3/11/353521_368.jpg)
چگونگی مخلوط شدن ایمان به ظلم
ابراهیم نقل می کند: «به زیارت امام موسی بن جعفر علیه السلام آمدم، حضرت فرمود: چرا شترهایت را به هارون (ظالم و ستمگر) کرایه داده ای؟ آدم تا خدا و پیغمبر صلی الله علیه و آله و امام نداشته باشد دچار جهل در عمل می شود شتر به هارون کرایه دادن یعنی چه؟ گفتم: یابن رسول الله من شترها نه برای جنگ و نه برای سفر تفریحی کرایه دادم بلکه شترها را قرارداد بستم که بار هارون و مسافرانش را به حج واجب ببرد و برگردند، قرار گذاشته ایم بعد از آمدن از سفر حج کرایه ام را بگیرم. فکر میکنم کارم خیلی کار خوبی است سفرحج است، چه عیبی دارد؟ اینجاست ایمانی که با ظلم مخلوط شده.
موسی بن جعفر علیه السلام به من فرمود: دوست داری هارون در این سفر حج بمیرد و کاروانش برگردد و منکر کرایه تو شوند و بگویند رئیس کاروان مرده و به ما ربطی نداره. ذوق و شوق تو این است که هارون بماند که برگردد و کرایه ی تو را بدهد همین قدر که میل داری او بماند در تمام گناهان او شریک هستی. » این قدر انسان باید صاف باشد!
الَّذينَ آمَنُوا وَ لَمْ يَلْبِسُوا إيمانَهُمْ بِظُلْمٍ1؛ اعتقاد درونم به ناپاکی پاک نمی شود که من علاقه داشته باشم ظالم بماند کاری هم به کارش ندارم، این یکی از ظلمهای بسیار سنگین است که علاقه داشته باشیم ظالم بماند تا وضع ما به هم نخورد. الان اعتقاد بسیاری از دولت ها این است که آمریکا بماند و اوضاع به هم نخورد و از این نوکرپروری خائنانه شان دست برندارند، همین مقدار که دولت های عربی و غیرعربی مایل به ماندن آمریکا هستند به فرموده امام موسی بن جعفر علیه السلام در تمام گناهان آنها در کره زمین شریک هستند.
ابراهیم به حضرت گفت: دیگر کرایه نمی دهم.
کسی که امام داشته باشد سرگردان نیست
کسی که امام و پیغمبر داشته باشد سرگردان نیست. کسی که اعضا و باطنش را با آنچه که پیغمبر و امام می خواهد پر کند وزن پیدا می کند، کسی که وزن پیدا کند در طوفان ها مایل به چپ و راست نمی شود. سنگینی و وزن ما به ایمانمان به پروردگار، نبوت و امامت و ولایت کلیه ی الهیه اهل بیت علیهم السلام است در باطن و در بیرون هم با اختیار دادن به اعضا و جوارحمان به دستورات دین لنگری برای کشتی ایمانمان می سازیم.
ثقل یعنی سنگینی پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: من دو تا وزن بعد از مرگ خودم در بین شما می گذارم کتاب الله و عترتی؛ اگر کتاب الله خواسته های پروردگار و نور خداست، اهل بیت علیهم السلام معدن علم و اراده خداست در وجود ما منتقل شود خیلی وزن سنگینی خواهیم داشت.
به آیه هفتم سوره اعراف عنایت کنید، سنگینی در روز قیامت حق است، حق خیلی سنگین است و باطل پوچ است: وَ الْوَزْنُ يَوْمَئِذٍ الْحَقُّ فَمَنْ ثَقُلَتْ مَوازينُهُ فَأُولئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ؛ این وزنه های قیامت خود قران، پیامبر صلی الله علیه و آله و ائمه علیهم السلام هستند. کسی که وزن هایش سنگین باشد، یک وزنش توحید، نبوت و امامت ائمه علیهم السلام باشد رستگاران واقعی هستند، فقط آنها اهل نجات و رستگاری هستند چون وزنه هایشان سنگشن است.
آیه بعد می فرماید: آنهایی که بی وقارند، بی متانت هستند، پوچ و سبک هستند در روز قیامت می بینند تمام سرمایه های وجودیشان را برباد داده اند چون به توحید و نبوت وامامت ظلم کرده اند، یعنی پشت کرده اند به خدا و پیغمبر صلی الله علیه و آله و امام معصوم علیه السلام.
باارزش ترین انسان ها در طول تاریخ
در طوفان حکومت بنی امیه و بنی عباس اصحاب امیرالمومنین علیه السلام تا امام حسن عسکری علیه السلام باارزش ترین انسانهای دوره تاریخ هستند. تعدادی از آنها مجرای مشیت الهی شدند، درباره اهل بهشت فرموده اند: هرچیزی را اراده کنند در لحظه در مقابلشان حاضر است، زمان و معطلی و صبرکردن و ندارد، لازم نیست به زبان بیاورند و به ملائکه بهشتی بگویند، بلکه هر چه را بخواهند درجا نزدشان حاضر است.
یکی از یاران برجسته امام صادق علیه السلام وحضرت باقر علیه السلام جابربن یزید جوفی است. ایشان در عراق کنار رودخانه ای ایستاده بود و شخصی کنارش بود که معلوم بود خیلی وابسته به انگشتر است از او پرسید: چرا این قدر تعلق قلبی خاطر به انگشتر داری؟ تعلق انسان را از همه چیز می اندازد. انگشترش را به جابر داد و او هم آن را به وسط امواج آب پرتاب کرد و گفت: از این تعلقات قلبی بیرون بیا. آن شخص خیلی ناراحت شد به جابر گفت: تاوان انگشترم را بده بسیار کار بدی انجام دادی. جابر رو به امواج آب کرد و گفت: انگشتر را برگردانید تا به صاحبش بدهم. امواج بالا آمد و انگشتر را آورد. یعنی آنها جلوه ی مشیت الهی بودند، خود ائمه علیهم السلام و انبیا هم جلوه مشیت الهی بودند.
خودمان را در رحمت الهی بیاندازیم
نمی شود انسان با خدا و پیغمبران و ائمه علیهم السلام باشد اما ضعف اعصابی باشد و نگران باشد و دغدغه داشته باشد، نمیتوان باطناً متصل به آنها باشد و رنج و ناراحتی داشته باشد و توخالی باشد، معلوم است خوب با آنها نبوده.
مشیت خدا براین تعلق گرفته بود که وقتی آهن به دست حضرت داوود برسد نرم شود و با آن مفتول بسازد، برای سربازان در جنگ جوشن و زره بسازد. حضرت عیسی علیه السلام با یک فوت مرده را زنده می کرد، مرده ای که هیچ طبیبی در عالم پیش از او و بعد از او نتوانست زنده کند، ما که از آهن سخت تر آفریده نشدیم بیایید خودمان را در دست رحمت خدا بیاندازیم آن رحمت داوود ماست، خودمان را در دم خدا بیاندازیم.
پی نوشت:
1- سوره انعام آیه 82.