سیره عملی سید مهدی قزوینی در ماه مبارک رمضان
وارث: در حالتهای روحی عالم بزرگوار، سیدمهدی قزوینی آمده که رسمش این بود که نماز مغرب را در مسجد میخواند و مردم نیز اجتماع میکردند و بعد از آن نافله های آن را به جا می آورد. سپس به خانه می آمد و افطار میکرد. باز به مسجد برمیگشت و نماز عشا را با مردم میخواند. آنگاه نافله آن را نیز میخواند و بعد با جمعیت زیادی به خانه برمیگشت.
پس از مدتی که آرام میشدند، یکی از قاریان شروع به قرائت قرآن میکرد و با آهنگی بلند و دلنواز، آیه هایی از کتاب خدا را میخواند؛ آیه هایی که در «تحذیر» و «ترغیب» و موعظه بود.
لحن صدای قاری به گون های بود که سنگ گران را ذوب و قلبهای سخت را نرم میکرد. آنگاه دیگری می آمد و از مصایب حضرت ابی عبدالله الحسین علیه السلام میگفت. بعد از آن، یکی از بزرگان صالح دعاهای ماه مبارک رمضان را میخواند و دیگران نیز به پیروی از او میخواندند تا موقع صرف سحری میشد که پراکنده میشدند و هرکدام به خانه و جایگاه خود میرفتند.
ادراک شب قدر
آورده اند که محمدابراهیم کلباسی که از معاصران میرزای قمی و سید شفتی و از شاگردان بحرالعلوم است، شب قدر را با عبادت کامل درک کرد؛ زیرا به مدت یک سال شب تا صبح عبادت کرد و شب قدر نیز از شبهای سال بیرون نیست.