حجت الاسلام موسوی مطلق: سختی همراه لذت مختص اولیای خداست+گزارش تصویری

کد خبر: 70125
در قران داریم: إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا در آیه کلمه مع آمده یعنی در همین سختی آسانی هست نه بعد از آن. بعضی ها وقتی از یک مشکل پیدا می کنند بعد از آن راحتی می بینند اما اینکه در همان سختی خوشی ببینند کار اولیای خداست، در همین عسرش لذتی دارد که حساب ندارد.
وارث: مراسم شب دوازدهم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام موسوی مطلق و مداحی حاج حسن عزتی در هیئت مکتب الحسین(ع) برگزار شد.

در ادامه متن سخنرانی حجت الاسلام سیدعباس موسوی مطلق را می خوانید:

حجت الاسلام موسوی مطلق:سختی همراه لذت مختص اولیای خداست+گزارش تصویری

سوگند خدا به سرزمین مکه


برای خوابیدن و بیتوته در مکه و نماز خواندن ثواب بسیاری برشمرده اند. ان اول بيت وضع للناس للذى ببكة مباركا و هدى للعالمين1؛ نام دیگر مکه را "بکه" هم گفته اند. بعضی می گویند: مکان کعبه را بکه و کل شهر را مکه می گویند. خدا به چنین شهری با چنین ویژگی هایی قسم یاد کرده است، البته نمونه هایی از آن را گفتیم، دحوالارض نمونه ای از عظمت مکه است، اولین جایی که از آب سر بیرون آورد سرزمین مکه بود.


در مکه آیات و نشانه هایی وجود دارد، یکی از آنها مقام حضرت ابراهیم علیه السلام است، جایی که حضرت ایستاده است: فيه آيت بينت مقام ابرهيم2؛ از ویژگی های مکه این است که ورود کفار به آن ممنوع است، اما می بینید ملک سلمان نامسلمان، ترامپ این مرد خبیث را به سرزمین پیغمبر صلی الله علیه وآله می آورد، باید جوابگوی این امور در پیشگاه خداوند باشند و چوبش را خواهند خورد یعنی آثار منفی و زیانبار معنوی که متوجه عربستان خواهد شد به واسطه ورود این خبیث ها به سرزمین خدا، و به زودی گریبانگیر آنها خواهد شد.

قدرت شفابخشی آب چاه زمزم


از دیگر بینات و نشانه هایی که در خانه خدا قرار دارد آب و چاه زمزم است. برای دو آب خصوصیت های خاص ذکر کرده اند، نفس آب مایه حیات است و نفس آن مقدس است اما در روایات ما در بین دو آب در عالم آثار شفابخش برای آن برشمرده اند: یکی آب فرات و دیگری آب زمزم است، می فرمایند به جهت استشفا این آبها را میل کنید. فرموده اند کام بچه را با تربت سیدالشهدا علیه السلام و آب زمزم و آب فرات باز کنید.


از ویزگی های این آب که متفاوت با دیگر آبهای عالم این است که هرچند مدتی هم که بماند تغییری در آب حاصل نمی شود، آبهای معمولی وقتی مدتی بمانند آثارشان را از دست می دهند و حتی گندیده هم می شود ولی خدا اراده کرده آب زمزم اینطور نیست.


با وجود خشکسالی هایی که در مکه وجود دارد این چاه هزاران سال است می جوشد و خشک نشده است، هرچند بعضی ها معتقدند این آب را اسرائیل مصادره کرده و آب زمزم نیست.


ولادت پیامبر(ص) در شهر مکه موجب شرافت آن شده است

خدا به این شهر قسم یاد کرده لَا أُقْسِمُ بِهَذَا الْبَلَدِ* وَأَنْتَ حِلٌّ بِهَذَا الْبَلَدِ* وَوَالِدٍ وَمَا وَلَدَ* لَقَدْ خَلَقْنَا الإِنْسَانَ فِي كَبَدٍ 3؛ در حالی که تو در این شهر زندگی می کنی، علت اصلی اینکه مکه شهر امین شده است به سبب وجود مقدس پیامبر صلی الله علیه و آله بوده است، شرف المکان بالمکین، شرافت مکه به زادگاه بودن پیامبر صلی الله علیه و آله است. وجود انبیای دیگر در مکه برای این بوده که این سرزمین را برای قدوم رسول مکرم اسلام آماده کنند. از جاهای محوری در آخرالزمان مکه است و امام زمان علیه السلام از آنجا قیامشان را شروع می کنند.


وَوَالِدٍ وَمَا وَلَدَ؛ و سوگند به مکه که این پدر و فرزند را به دنیا آورده است. وجوه زیادی برای والد و ولد آورده شده است که یکی از آنها میگوید منظور حضرت آدم و نسل اوست، محبوب ترین این است و دیگری فرموده اند که خدا به حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل قسم یاد کرده است، نفس قسم خوردن به پدر و فرزند مقدس است و خدا جایگاه والای آن را بیان می کند که قابل قسم خوردن است.

انسان در سختی آفریده شده است


لَقَدْ خَلَقْنَا الإِنْسَانَ فِي كَبَدٍ؛ بی تردید ما انسان را در سختی آفریدیم. خدا با چند قسم می فرماید که انسان در سختی خلق شده است و آسایشی که انسان به دنبال آن است در این دنیا محقق نمی شود، خلقت انسان در سختی و زحمت است. کلمه كَبَد مطلق سختی، غم و اندوه است. هر کس به اندازه ظریفیت خودش سختی هایش متفاوت می شود. پس خلقت خود انسان در همین سختی هاست و گاهی در همین سختی ها خداوند آرامش را به افراد می دهد اول باید قبول کرد که سختی وجود دارد.

سختی همراه خوشی مختص اولیای خداست


در قران داریم:  إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا4؛ در آیه کلمه مع آمده یعنی در همین سختی آسانی هست نه بعد از آن. بعضی ها وقتی از یک مشکل پیدا می کنند بعد از آن راحتی می بینند اما اینکه در همان سختی خوشی ببینند کار اولیای خداست، در همین عسرش لذتی دارد که حساب ندارد.

یکی از شاگردان مرحوم آیت الله نجابت شیرازی نقل می کند که همراه ایشان به کوه رفته بودیم و بیمارستان بزرگی در حال ساخت بود، با خود گفتم کاش ما هم پول داشتیم و به آقا می دادیم تا به این وسعت چیزی بسازند، آقا یک نگاهی به من کرد و فرمود: شما نداری مرا می بینی اما من به قدر حالم خوش است که روی سبیل شاه نقاره می زنم! در همین نداری یک غنای روحی دارد بعضی ها در فقر و حاجاتشان ایمانشان را از دست می دهند.

غنای روحی فوق العاده آیت الله قاضی


آیت الله سیدعلی قاضی کثیرالاولاد بودند و 21 فرزند داشتند، علامه طباطبایی درباره ایشان می فرمود: ما هر چه داریم از آیت الله قاضی است. سیدالعلمای ربانیین بودند. علامه طباطبایی می فرمود: یک وقتی صاحبخانه ایشان را جواب کرده بود و ایشان با زن و بچه به مسجد سهله آمده بود و در همان حال به نمازایستاده بود. چه غنای روحی داشتند! با وجودی که در عسر و حرج و سختی و مشکلات بودند در آرامش محض نمازشان را میخواندند یعنی دنیا و مافیه آنها را حساب نمی کند. در نمازش این قدر بالا رفته که اصلا مادیات در ذهن او به حساب نمی آید و در پشت سر قرار می گیرد.

همه ی افراد امتحان می شوند


پس اینکه همه گرفتار هستند به خاطر این است که فلسفه خلقت این است وسبب آزمایش های ماست: وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَيْ‏ءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرينَ*الَّذينَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصيبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُون أُولئِکَ عَلَيْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ أُولئِکَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ 5؛ خدا به واسطه این امور همه را امتحان می کند، افرادی می برند که صبر کنند و وقتی هم مصیبتی به آنها وارد می شود می گویند: انا لله و انا الیه راجعون و خدا هم به آنها صلوات و رحمت و مغفرت به آنها می فرستد که مقام بلندی است که به واسطه صبر به آنها داده می شود.


همه ی افراد به واسطه خوف امتحان می شوند و همه ی افراد در عالم بواسطه ی یک چیزی می ترسند و همین ترس باعث پیشرفت یا پسرفت آنها می شود. یا خدا با گرسنگی امتحان میکند، سرمایه دارترین افراد هم در دوران زندگی شان زمان هایی بحران داشته اند و گرسنه هم بوده اند. خدا ضرر مالی میزند و امتحان می کند، یکی از اسامی خداوند ضارّ و نافع است. حال یا دزد می زند یا نقصانی دیگر ولی اگر دل به خدا ببندید و صبرکنید خدا آنها را جبران می کند.

زندگی ائمه علیهم السلام و انبیا پر بود از سختی ها، یعنی خدا بدترین سختی ها و بلاها را برآنها فرستاده تا حجت بر مردم تمام شود. پیامبر صلی الله علیه و آله که گل سرسبد انبیا بوده است سختی های بیشتری هم متحمل شده اند و ائمه علیهم السلام هم اینطور بودند لذا انسان از سیل بلاها نباید بترسد.

حجت الاسلام موسوی مطلق:سختی همراه لذت مختص اولیای خداست+گزارش تصویری







پی نوشت:


1- آل عمران/96


2- آل عمران/97


3- بلد/1-4


4- انشراح/6

5- سوره بقره آیات 155- 157