حجت الاسلام صراف: گریه های حضرت زهرا(س) خلفا را زمین گیر کرده بود+گزارش تصویری
وارث: مراسم عزاداری تخریب حرم بقیع با سخنرانی حجت الاسلام شیخ عباس صراف و مداحی کربلایی حمید علیمی و کربلایی محمد حسین پویانفر در هیئت ریحانة النبی(س) برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام عباس صراف را می خوانید:
مهم ترین اصل در اصول دین؛ اصل امامت است
مهم ترین، اساسی ترین و اصولی ترین مباحثی که در 5 اصل اصول دین به آن پرداخته شده و خداوند جلوه عبودیت و اطاعت بنده هایش را منهای این اصل قبول نمی کند؛ اصل امامت است. جایگاه امامت و ولایت وجود علی بن ابی طالب علیه السلام که به عنوان خاتم الاوصیاء، خیرالاوصیا، سیدالاوصیا و وصی بلافصل آخرین پیغمبر آخرالزمان در روز غدیر معرفی شد وعهد و پیمان از آن جماعت گرفته شد.
قریب به چهارده قرن هست بعد از رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله جایگاه ولات امیرالمومنین علیه السلام به قهقرا کشیده شد و ولایت ایشان با وقایعی که در سقیفه تحقق یافت، به بیراهه رفت و قرار گرفتن ایشان در جایگاه امامت و ولایتش 25 سال به تاخیر افتاد.
آنهایی که می خواهند بافهم بیشتری مبانی قیام امام حسین علیه السلام را درک کنند باید دوران امام حسن علیه السلام را مطالعه کنند، خیلی نگاه ودید انسان نسبت به وقایع عاشورا عوض خواهد شد. این 14 قرن تمام این هیاهو و کنش های بین اهل تسنن و شیعه سر اصل چهارم اصول دین یعنی امامت است و اهل بیت علیهم السلام برسر این کوتاه نمی آمدند.
امام صادق علیه السلام فرمود: ما نسبت به تمام مبانی دینی و اسلامی جایش برسد تقیه می کنیم جز بحث امامت و ولایت اهل بیت و علی بن ابی طالب علیهم السلام. امامت و ولایت علی بن ابی طالب علیه السلام خط قرمز اهل بیت علیهم السلام است. لذا بعد از روی کار آمدن محمدبن عبدوالوهاب دشمنی و مخالفت با کسانی که اصل تمام اموردینی و شرعی شان را برمبنای محبت و ولایت علی بن ابی طالب علیه السلام قرار داده بودند، علنی شد. البته قبل از آن هم بود علمای اهل تسنن مناظره می کردند اما با آمدن آن گروه و افرادی دیگر مثل ابن تیمیه و ... رسما پس زدن جایگاه امامت و ولایت و تخریب جایگاه، شخصیت وآثار منسوب به آنها علنی شد.
آنها از روز ششم شوال شروع به تخریب قبر حضرت خدیجه سلام الله علیها و ابوطالب و برخی اصحاب می کنند و بنایشان این بوده که قبر پیغمبر صلی الله علیه وآله را تخریب کنند و بعد سراغ قبرستان بقیع بروند اما چون قبر برخی خلفا هم آنجا بود این کار را انجام ندادند و در روز هشتم شوال به قبرستان بقیع آمدند و آنجا را تخریب کردند. محمدابراهیم پاشا در سفرنامه و خاطراتش می گوید: «قریب 16 روز پس از تخریب قبور ائمه بقیع به مدینه رفتم وقتی وارد قبرستان بقیع شدم احساس کردم کانّه زلزله ای در آنجا آمده! حتی به تخریب بسنده نکرده بودند بلکه برای هتک حرمت بیشتر زباله های را در آنجا ریخته بودند.»
مزد رسالت چگونه پرداخت شد؟!
مردم پس از 23 سال نزد پیامبر صلی الله علیه وآله آمدند و عرض کردند ما می خواهیم به پاس زحماتی که شما برای ما کشیده اید به شما اجر رسالت دهیم و جبران کنیم چه کار برایتان انجام دهیم. در حالی که خود حضرت فرمود: هیچ پیامبری به اندازه ی من سختی نکشید؛ همین افرادی که رفتار زمختی با حضرت داشتند آمدند تا اجر رسالت حضرت را بدهند. حضرت فرمود من اجر نمی خواهم اما خداوند به او فرمود: قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى1؛ بگو در عوض این 23 سال رسالت فرزندان مرا دوست داشته باشید.
کاربه جایی رسیده بود که بدن پیغمبر صلی الله علیه وآله روی زمین ماند! این جماعت کجا بودند؟! همه در سقیفه بنی ساعده جمع شده بودند! بعد از سه روز حضرت زهرا سلام الله علیها به امیرالمومنین علیه السلام فرمود: بیا برویم پدر را دفن کنیم اینها نمی آیند!
اقدامات سیاسی حضرت زهرا(س)
آنها که دنبال حیات حضرت زهرا سلام الله علیها نبودند که اگر بودند به خاطر گریه های حضرت اعتراض نمی کردند. حضرت زهرا سلام الله علیها صبح به صبح دست فرزندانش را می گرفت و به قبرستان ابوطالب می رفتند، این قبرستان به قدری دور است که جزو سفرهای دوره ای برای حاجیان محسوب می شود اما حضرت پای پیاده به آنجا می رفتند و گریه می کردند؛ گریه های حضرت زهرا سلام الله علیها کار سیاسی بوده است نه فقط برای آرام شدن.
امام صادق علیه السلام می فرماید: سلاح مومن دوچیز است یکی از آنها اشک است؛ در مقطعی اشک می تواند مبارزه کند! امام سجاد علیه السلام 38 سال با اشک برمصائب امام حسین علیه السلام با بنی امیه مبارزه کرد! خیال نکنید فقط برای غلیان عواطف است اگر اینطور بود این همه روایت در فضیلت اشک بر سیدالشهدا علیه السلام نداشتیم؛ این گریه انسان را جلو می برد.
گریه های حضرت زهرا سلام الله علیها در آن مقطع خلفا را زمین گیر کرده بود! چون گریه می کرد تصرف زبانی و لسانی داشت. به امیرالمومنین علیه السلام عرض کردند: به فاطمه بگو یا شب گریه کند یا روز! امیرالمومنین علیه السلام بیت الاحزان را خارج از مدینه برای حضرت ساختند تا در آنجا گریه کنند اما آمدند انجا را خراب کردند. بعد به زیر سایه ی درختی می رفتند و گریه می کردند اما مردم مجدد آن درخت را هم خراب کردند.
در نهایت حضرت به قبرستان شهدای اُحد می رفتند و طوری گریه می کردند که صدایش را مردم می شنیدند چون حضرت با اشک هایش مبارزه می کرد و اعتراضش را نسبت به پس زدن ولیّ جامع الشرایطی که صاحب ولایت کلیه مطلقه الهیه در عالم است باید نشان دهد، یک جا با کتک خوردن باید نشان دهد، یک جا با از دست دادن بچه اش باید نشان دهد، یک جا هم باید به مسجد بیاید و اعتراضش را بیان کند.
حضرت زهرا سلام الله علیهایی که حتی وقتی شخص نابینا به درب منزلش آمد باحجاب نزد او ظاهر شد و فرمود: من حیا کردم که در مقابل نامحرم حجاب نگیرم. اما کار به جایی رسید که حضرت چادر به سر کرد و وسط یک عده نامحرم و مرد آمد و از علی علیه السلام دفاع کرد؛ خانمی که در شرایط عادی هم نبوده فرزندش را از دست داده و بیمار بوده! تا قیامت فهم بعضی روضه های حضرت زهرا سلام الله علیها برای ما میسر نمی شود.
پی نوشت:
1- آیه 23 سوره شوری