حجت الاسلام شهاب: رسالت مشترک ائمه(ع) حفاظت از مکتب و بیان معارف بود+گزارش تصویری
وارث: مراسم عزاداری شهادت امام صادق علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام سید عبدالحمید شهاب و مداحی حاج امیر عباسی در هیئت یا زینب سلام الله علیها برگزار شد.
در ادامه متن سخنان حجت الاسلام سیدعبدالحمید شهاب را می خوانید:

پوسته ی ظاهری اسلام
آنهایی که صرفا تسلیم اسلام ظاهری شدند و ایمان را فقط در گفتن شهادتین دیدند؛ خروجی این اسلام سلفی گری و داعشی گری و وهابیت خبیث است چون از مفهوم اسلام فقط پوسته ظاهری اش شهادتین را دیدند. قران کریم هشدار می دهد: قالَتِ الْأَعْرابُ آمَنَّا قُلْ لَمْ تُؤْمِنُوا وَ لکِنْ قُولُوا أَسْلَمْنا وَ لَمَّا يَدْخُلِ الْإيمانُ في قُلُوبِکُمْ1؛ اعراب می آیند به خدا ایمان می آورند اما به آنها بگو ایمان نیاورده اند بلکه یک شهادتین گفته اند و هدایت کامل که حقیقت ایمان به شهادتین هست در قلوب آنها وارد نشده.
محمدبن مسلم از ثقه اصحاب حضرت صادق علیه السلام ذیل همین آیه نقل می کند: خدمت حضرت رسیدم و گفتم اینها مسلمان هستند نماز می خوانند وعبادت دارند چطور قرآن روی اعمال آنها خط بطلان می کشد؟ حضرت فرمود: آنها پوسته ی اسلام و شهادتین را گرفته اند و حقیقت اسلام که ایمان به خاندان ما بود را رها کرده اند؛ هر لحظه انقطاع از کسی که می تواند تمام شریعت را بیان کند مساوی است با اسلام عریان، دینی که دارند می شود دین عاریه ای. صبح مومن است غروب کافر است!
رسالت مشترک تمام ائمه(ع)
ائمه ی ما یک رسالت مشترک در شخص شخیص وجودی شان داشتند و آن حفاظت از مکتب و بیان معارف بود لذا امام رضا علیه السلام در تعریف امامت می فرماید: امام حافظ شریعت است؛ آنها نگهبانی از شریعت کرده اند و نقطه کمالش بذل جانشان بود به تعبیر آن حریث شریف تک تک آنها مقتول یا مسموم شدند.
امروز واژه ی مشترکی نسل شیعه با خودش حمل می کند تحت عنوان ولایت پذیری و ولایت مداری. ولایت مدار و ولایت پذیر چگونه باید میدان داری کند؟ وظیفه و رسالتش چیست؟
افرادی نزد امام صادق علیه السلام آمدند و ادعا کردند ما شیعه ی شما هستیم. حضرت فرمود: یک خط کش وسط می گذارم، جواب مرا بدهید اگر ادعای شیعه بودن دارید؛ پولداراهایتان به داد فقیر شیعه می رسند؟ آنها به یکدیگر نگاه کردند ودیدند خمس و زکات و وجوهات شرعی را پرداخت نمی کنند. یکی از آنها گفت: اینها مباحث اخلاقی است ما شما را دوست داریم. حضرت برای اینکه به آنها بفهماند ولایت مداری و ولایت پذیری قاعده و قانون دارد بلافاصله فرمود: شما ملعونین پروردگار در دنیا و آخرت هستید؛ یعنی خدا برای شفاعت ما کاری برای شما نمی کند.
منظور حضرت این است که یعنی اگر ادعا میکنی ولایت مدار هستی مسئولیت پذیر باش، از قِبل ما که اعتبار برایت می آید پس چرا با صاحب اعتبار بازی می کنی؟ نمی خواهم بگویم 100 درصد چنین است اما این تضاد رفتاری شیعه در بستر جامعه ی امروز آفت و ناهنجاری است، اینکه زنی در ماشین سرش را برهنه می کند و با افتخار می نشیند نباید کالبدشکافی شود؟ یک بخشی اش مربوط به ماهواره و شبکه های اجتماعی و ... است، 80 درصد آن تضاد رفتاری من ولایت مدار است که تو را وحشی در گناه کرده است!
امیرالمومنین علیه السلام می فرماید: گناه در ابتدا انسان را وحشی نمی کند بعد از اینکه با گناه مانوس شدی و عُلقه با آن گرفتی و قبح آن برایت ریخت، مستوحشٌ فی العصیان؛ در گناه وحشی می شوی.
بعضی هایمان در این روزگار با ولایت بد بازی کرده ایم و آل الله را تکه تکه کرده ایم، اگر معرفت داشته باشیم نسبت به آنها مسئول می شویم.
دسته بندی شیعیان در بیان امام صادق(ع)
امام صادق علیه السلام در پایان حدیث می فرماید: اگر ادعا میکنی ولایت مدار و ولایت پذیر هستی شاخصه هایی دارد؛ دو دسته از آنها را من اصلا قبول ندارم و برای دسته ی دیگر حاضرم جانم را قربانشان کنم؛ وقتی معرفت ومسئولیت پذیری و اطاعت نباشد با بساط اهل بیت علیهم السلام بازی می کنی.
دسته ی اول به فرموده ی امام صادق علیه السلام کسانی هستند که در آشکار رعایت می کنند اما در باطن هرگز ما اهل بیت علهیم السلام را قبول ندارند، زبان هایشان با ماست اما شمشیرهایشان علیه ماست. قماربازی که امروز بعضی شیعیان با حضرت زهرا سلام الله علیها و فرزندانشان می کنند کثیف تر از عمل کوفیان با مسلم و هانی است، آنها شهید نفاق بودند.
دسته دوم کسانی هستند که در اعماق دلشان برای ما می میرند اما جایی که باید از ما دفاع کنند دفاع نمی کنند، روزها روزه هستند، شب ها اهل نماز شب هستند و آثار عبادت در صورتشان موج می زند.
دسته سوم کسانی هستند که در خلوت و آشکار یکی هستند و واقعا پای ما ایستاده اند. شهدای مدافع حرم را ببینید؛ خیلی سخت است انسان از جانش بگذرد.
پی نوشت:
1- سوره حجرات آیه 14.