توجه به آخرت و مهار دنیا گرایی
وارث: رقابت درچشم و هم چشمی ها ، الگو پذیری ،خود کم بینی ، حسادت و غبطه ،کسب اعتبار موهون، علاوه بر چشم پوشی از آینده ،موجب تصمیم گیری های غلط و تنگ شدن عرصه زندگی برخانواده ها می شود .
تدارک جهیزیه ای 140 ملیون تومانی در حالیکه پدر خانواده ملیون ها تومان بدهی دارد و حتی توان رسیدگی به تعمیر دندان هایش را ندارد ،و داماد صاحب خانه نیست و به زحمت خانه ای اجاره کرده است بی تدبیری است.
... اگر یک زندگی مشترک به جدایی برسد تکلیف این جهیزیه سنگین چیست ؟ آیا دختر خانم آن را برای ازدواج دیگرش نگه می دارد؟
تقدیر در معیشت باعث اندازه گیری و پرهیز از گرفتاری و محتاج شدن می شود. خیلی از افراد گرفتار هستند. رعایت اقتصاد مقاومتی یعنی درایت کردن برای جلوگیری از محتاج شدن . شام عروسی را نیز می توان با جمعیت کمتر و پرهیز از وامی سنگین ختم به خیر کرد.
در خانواده ها باید کار کردن ، میانه روی و پرهیز از اسراف، بلکه پس انداز کردن پایه گزاری شود.
توجه به آخرت و مهار دنیا گرایی
قرآن کریم می فرماید: « اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَ زِینَةٌ وَ تَفَاخُرٌ بَیْنَكُمْ وَ تَكَاثُرٌ فِی الْأَمْوَالِ وَ الْأَوْلادِ ... وَ مَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ؛(سوره حدید، آیه 20) ؛ بدانید که زندگی دنیا بازی و سرگرمی و تجمل پرستی و فخرفروشی در میان شما و افزون طلبی در اموال و فرزندان است ... و دنیا جز متاع فریب نیست.»