غدیر، تکمیل رسالت رسول الله(ص)
ای محبوب من اگر این امر را ابلاغ نکنی رسالت تو کامل نخواهد شد گویا چیزی ابلاغ نکردی.
وارث:حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان گفت: پیامبراکرم(ص) در زمان حیات مبارکشان از پایگاه سیاسی محکمی برخوردار نبودند چرا که در غدیر خم برای ایشان سخت بود جانشین خود را به مردم معرفی کنند.
جامعه اسلامی در آن دوران از نظر سیاسی ظرفیت آن را نداشت که امیرمومنان علی(ع) را به عنوان جانشین بپذیرد بر همین اساس پیامبراکرم(ص) از گفتن این امر الهی تردید داشتند از این رو خداوند به پیامبراکرم(ص) فرمود: ای محبوب من اگر این امر را ابلاغ نکنی رسالت تو کامل نخواهد شد گویا چیزی ابلاغ نکردی؛ زمانی که پیامبر(ص) در غدیر خم این امر الهی را ابلاغ کردند دستهای از حاضران که جلو بودند بلند شده و به عقب جمعیت رفتند.
اصل کینهها نسبت به پیامبر(ص) بوده است. قریش با حضرت رسول از نظر دینی مشکل نداشتند بلکه از نظر سیاسی با ایشان مشکل داشتند.
دلیل اینکه قریش حقد و کینه خودشان را به امیرمومنان علی(ع) نشان دادند ولی به پیامبر(ص) آشکار نکردند این بود که جو آن زمان در دست پیامبر(ص) بود اما بعد از رحلت ایشان، غاصبان خلافت جو را تغییر دادند.
سکوت و خانه نشینی امیرمومنان علی(ع) بعد از رحلت رسول خدا این بود تا کینهها و حقدهایی که در دلها وجود داشت پنهان بماند که مبادا ثبات جامعه اسلامی متزلزل و احترام پیامبراکرم(ع) خدشه دار شود.
پی نوشت: سخنرانی حجت الاسلام پناهیان در حسینیه فاطمةالزهرا(س)؛ دی 96