پیامبر اکرم(ص) فرمودند: مومن هرگز دروغ نمی گوید

کد خبر: 78071
دروغ جزء گناهان کبیره است و همه ادیان نسبت به آن جدی بودند.
وارث: مراسم شهادت حضرت موسی بن جعفر علیه السلام با سخنرانی حجت الاسلام علوی تهرانی و مناجات خوانی حاج مهدی سماواتی و مداحی کربلایی حسین رجبیه در حسینیه آیت الله حق شناس (ره)برگزار شد.
در ادامه خبر متن سخنرانی حجت الاسلام  علوی تهرانی را میخوانید:
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: مومن هرگز دروغ نمی گوید
یکی از اهداف مهم امام زمان (عج) این است که دروغ را از بین ببرد. در بین همه گناهانی که وجود دارد خداوند یک گناه و گناه کار را دشمن خود قرار میدهد و آن دروغ و دروغگو است. بعد از این گناه یک گناه دیگر وجود دارد که به همین شدت از آن یاد شده و آن ربا است. رباکار جنگ کننده با خدا است. 
تعریف دروغ چیست؟
دروغ به کلامی گفته می شود که اظهار می شود ولی حقیقت ندارد.  اما آثار سوء دروغ چیست؟ دروغ جزء گناهان کبیره است و همه ادیان نسبت به آن جدی بودند.
شخصی خدمت پیامبر اکرم صلوات الله علیه رسید و گفت: مومن تر سو هم می شود؟  حضرت فرمودند گاهی ترسو هم می شود. پرسید مومن ممکن است رابطه نا مشروع هم داشته باشد؟ حضرت فرمودند: گاهی غفلت میکند و دچار آن می شود.
بعد پرسید آیا مومن دروغ می گوید؟ حضرت فرمود: اصلا. مومن هرگز دروغ نمی گوید.
خدا دروغگو را تهدید میکند. در سوره مبارکه جاسیه آیه 7 می فرماید: وای بر مردم دروغگو و بدکار. خدا دروغگو را لعنت میکند. لعنت خدا یعنی به دور بودن از رحمت خدا. 
در سوره نور آیه 7  آمده است:  لعنت خدا بر آن آدم اگر از دروغگویان است.  از آثار سوء دیگر دروغ  این است که   آدم های دروغگو تحت تسلط شیطان هستند. 
شیطان میگوید: من به همه موجودات تسلط ندارم. خدا می فرماید شیطان بر کسانی که اهل توکل بر خدا هستند تسلط ندارد. 
تسلط شیطان بر کسانی است که از خدا روی گردانند و در کنار خدا کسی را قرار می دهند.
یکی از مصادیق آنهایی که از خدا روی گردان هستند در سوره شعرا آیه 21 می فرماید: شیاطین بر دروغگویان نازل می شوند.
دروغگو از هدایت خدا استفاده نمیکند. امام صادق علیه السلام فرمودند: همه ما اهل بیت کشتی های نجات هستیم، اما کشتی حسین وسیع تر و با سرعت است؛ حسین بن علی علیه السلام چراغ هدایت است. اما یه عده ای از این چراغ هدایت هیچ بهره ای نمیبرند. ایام اربعین از خودِ تهران پیاده می رود تا کربلا، اما وقتی برگشت همان روزگار قبل را دارد و تغییری نکرده، بهره ای نبرده است. عده ای هستند که از هدایت بودن سیدالشهدا علیه السلام بهره ای نمیبرند. 
در سوره مبارکه زمر آیه 3 و سوره مبارکه غافر آیه 28 آمده است: خداوند انسان های دروغگوی نا سپاس را هدایت نمیکند. خداوند کسانی را که اهل اسراف و دروغ هستند هدایت نمیکند.
پیامبر اکرم صل الله علیه و آله و سلم می فرمایند: کسانی که به خدا و روز آخرت اعتقاد دارند؛ هرگز دروغ نمی گویند. 
از نظر منطق وحی، دروغ مهمترین رذیله است . خدا و اهل بیت علیه السلام از جامعه ای راضی هستند که دروغ در آن از بین برود.  جامعه ای که امام زمان(عج) آن را اداره میکند بهترین جامعه است چون دروغ را از بین می برد. 
رابطه بین دروغ و نفاق
در سوره برائت خداوند به پیامبر دستور میدهد که با کافرین و منافقین مبارزه کن، بر آن ها سخت بگیر جایگاه هر دو آن ها جهنم است. خداوند در این آیه منافقین و کفار را کنار هم قرار داده است. 
در قرآن می فرماید: بر منافقین عذاب علیم قرار دادیم. که عذاب علیم عذاب ابدی و دردناک است. در سوره نسا آیه 145 آمده است که منافقین در پایین ترین طبقه جهنم (یعنی دورترین مکان به رحمت خدا) هستند و هرگز یاور ندارند. 
پیامبر اکرم صل الله علیه و آله وسلم می فرمایند: سه خصلت وجود دارد که در هر فردی باشد او منافق است. حتی اگر نماز بخواند و روزه بگیرد
اول جایی که امین شمرده میشود، خیانت کند
دوم وقتی حرف میزند دروغ می گوید.
سوم وقتی وعده میدهد، خلف وعده می کند.
پس دروغ گفتن علامت نفاق است. هدف و ماموریت امام زمان (عج) از بین بردن دروغ است. 

پیامبر اکرم(ص) فرمودند: مومن هرگز دروغ نمی گوید