حجت الاسلام ادیب یزدی: دعا و کلامی بالاتر از صلوات نیست
مراسم ولادت حضرت زینب سلام الله علیها با سخنرانی حجت الاسلام ادیب یزدی و مدیحه سرایی حاج قدیر فیضی، حاج علی انسانی، حاج روح الله صادقی در حسینیه دلریش برگزار شد.
در ادامه متن سخنرانی حجت الاسلام ادیب یزدی را می خوانید:
صلوات و جایگاه صلوات
کسی که ملائکه را انکارکند کافر است.
زیر آسمان کبود دعا و کلامی بالاتر از صلوات نیست. صلوات واقعا یک چیز عجیبی است. خداوند متعال در این صلوات آنقدر معانی عظیم و عجیب قرارداده است که یک عمر را دو عمر کافی نیست. و اگر انسان دوبار عمر کند نمی تواند به حقایق و برکات صلوات دست پیدا کند.
قران می فرماید: «إِنَّ اللهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلیما» 1. فعل یصلون نشان دهنده مداومت فرستادن صلوات از طرف خدا و تمام ملائکه بر رسول خدا می باشد. حال سوال پیش می آید که ماهیت صلوات خدا چیست؟ و جالب این جاست که یک لحظه این رحمت خداوند توقف ندارد. و این در کشف حقائق و معارف برانسان تاثیر دارد. اینکه عرض کردیم تمام ملائک نیز صلوات می فرستند تعدادش را فقط خداوند می داند. اماهمین قدر عرض کنم که هر قطره بارانی که از ابر جدا می شود تا به زمین برسد، توسط هفت ملائک دست به دست می شود. و هر کدام از ملائکه فقط یک بار توفیق حمل این کاررا پیدا می کند. و تکراری درکار نیست. کسی که ملائک را انکار کند کافر است. باید به آنها اعتقاد داشته باشیم. شاید اوج خلقت خداوند در ملائکه باشد که ماهیت(روح) محض هستند. برخلاف ما که هم جسم داریم و روح. و جایگاه و اعتبار ما به برکت روحمان است. زیرا جسم فناشدنی ست. در شب معراج رسول خدا از جبرئیل پرسیدند که شما ملائک چندسال عمر می کنید؟ جبرئیل فرمودند ما مثل شما انسنها نمی داین که دقیقا چندسال عمر میکنیم. عمرمان را براساس صور فلکی می دانیم. در شرق عالم ستاره ایست که هر سی هزار سال یبکار طلوع می کند و من سی هزار مرتبه این ستاره را دیده ام! طبق این روایت عمر جبرئیل نهصدهزار سال می باشد. البته بیشتر از این نیز امکان دارد باشد.زیرا در هنگام خلقت زمین ایشان بوده اند. و زمین چهارصدمیلیون سال می باشد که خلق شده است.
فعل " صل " دعا است یا استدعا؟
مغزو قلب صلوات فعل امر " صل " می باشد. شما باهر بار صلوات فرستادن به واسطه این فعل امر مقامات ارزشمندی را از خدای متعال برای پیامبر عظیم الشان اسلام استدعا می کنید. خود خداوند بر پیغمبر نیز صلوات می فرستد.ما نمی توانیم به خدا امر کنیم. بلکه خداوند است که به ما امر میکند. ما در غالب استدعا از خداوند طلب حاجت می کنیم. اماچاره ای نداریم که بصورت امری این را بخواهیم. مثلا بگوییم خدایا بیمار مرا شفابده. این دراصل استدعا ست نه امر. هر بار که انسان دعا می کند بهتر است یک نوع افتادگی و عجز در کلامش باشد. به همین علت از کلمه اللهم استفاده می کنیم.
این عالم دارای کمال است
یک نکته ای وجود دارد و قابل بحث نیز هست، فعل " صل " می باشد. مگر این عالم چقدر اسرار دارد که با هر بار صلوات فرستادن شما یک راز بر رسول خدا مکشوف می شود و یک درجه بر مقامات ایشان اضافه می شود. مگرکمال چقدر مسیر طولانی ست؟ هر لحظه ای که می گذرد خود حامل اسرار جدیداست. یعنی این عالم نیز دارای کمال است و این سیر قطع نمی شود. همانطور که الوهیت خدا و معرفت ونبوت رسول خدانیز ادامه دارد. عالم هستی در حال طی کمالات است. یک نفر محضر امام صادق علیه السلام رسید. وپرسید که شنیده ام یکی از نامهای روز قیامت " یوم الحسرت" است. حضرت فرمودند بله. مجدد پرسید که شنیده ام مومن و کافر نیز حسرت می خورند. حضرت فرمودند بله.کافر از این جهت که ایمان نیاورده است حسرت می خورد و مومن از این جهت که چرا کارهای حسنه زیادی را دردنیا انجان نداده است. عرضه داشت یابن رسول الله آیا عملی هست که ما دراین دنیا انجام دهیم تا در روز قیامت حسرت نخوریم؟ حضرت فرمودند: " اگر می خواهی جزء حسرت خوردگان در روز قیامت نباشی تا می توانی در روز جمعه صلوات بفرست ".
------------------------------
منبع:
1- احزاب، آیه 56
افزودن دیدگاه جدید