حجت‌الاسلام نصوری: ۲ مؤلفه ام‌ابیها (س) برای تسلط بر دشمن

کد خبر: 90180
معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت بیان داشت: امام زمان (عج) می‌فرماید: «اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ»؛ این نشان می‌دهد حضرت زهرا (س) علاوه بر اینکه الگوی زنان است، الگوی مردان هم است.
وارث

حجت‌الاسلام محمدرضا نصوری معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت در گفت‌وگو یی با بیان اینکه درباره الگو بودن حضرت زهرا (س) ابتدا باید پذیرفت ایشان الگو هستند، ابراز داشت: امام زمان (عج) می‌فرماید: «اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ»؛ این نشان می‌دهد زهرای مرضیه علاوه بر اینکه الگوی زنان است، الگوی مردان هم است.

وی افزود: الگو بودن دارای مؤلفه‌هایی از جمله معرفت شامل معرفت به خدا، نبوت، امامت و مبانی اعتقادی نظیر حیا و عفاف، همچنین شناخت نسبت به زمان و شناخت دشمن درون دینی و برون دینی است.

حجت‌الاسلام نصوری اظهار داشت: حضرت زهرا (س) علاوه بر اینکه به شناخت بالای معرفتی مجهز بود، زمان‌شناس خوبی هم بودند، یعنی به مقتضیات زمان خودشان آگاه و اجحاف داشتند. برای همین در ماجرای غصب خلافت امام علی (ع) در منزل ننشستند و وارد میدان شدند و این حرکت را به خاطر حجت خدا انجام دادند.

وی با تأکید بر اینکه بزرگ‌ترین دشمن انسان، شیطان است، ادامه داد: زهرای مرضیه (س) به گونه‌ای در شناخت خود عمیق شدند که مؤلفه دشمن‌شناسی را به نحو احسن انجام دادند. در واقع به سمت گناه نمی‌رفتند و از نظر شخصیتی خودشان را خوب ساخته بودند.

این کارشناس مهدویت با بیان اینکه ام‌ابیها (س) به حد اعلی اخلاق، رفتار و تزکیه رسیده بودند، گفت: حضرت فاطمه (س) مصداق بارز «یزکّیهم و یعلّمهم الکتاب و الحکمة» است. ایشان می‌دانست چه اموری خداوند را راضی می‌کند و چه اموری شیطان را راضی نگه می‌دارد. همچنین حضرت (س) دشمن درون دینی را به خوبی شناخته بود.

 ۲ مؤلفه ام‌ابیها (س) برای تسلط بر دشمن

وی با اشاره به دو مؤلفه ام‌ابیها (س) برای تسلط بر دشمن افزود: حضرت صدیقه طاهره (س) به دنبال این بود که معنویت را در زندگی خود وارد کند. به همین جهت وقتی وارد زندگی حضرت علی (ع شد، فرمود: علی جان! کجای خانه را محل عبادت قرار دهیم. این مسأله به عکس بانوان امروزی است که هنگامی وارد منزل خود می‌شوند توجهاتشان به دکوراسیون و نحوه مبله کردن آن است.

حجت‌الاسلام نصوری با بیان اینکه نگاه حضرت فاطمه (س) توحید محور بوده است، تصریح کرد: ایشان همچنین تلاش کرد این معنویت و معرفت را در زندگی خودشان زنده نگاه دارند. به گونه‌ای که در درون زندگی،‌ جامعه و خانواده مبانی اعتقادی به سمت بدی و زشتی نرود. بنابراین اگر این موارد را به نحو احسن به کار ببریم، آنگاه می‌توانیم در راه زهرای مرضیه (س) گام برداریم.  

وی ادامه داد: با اینکه حضرت زهرا (س) سن کمی داشتند، اما ایشان سیّدَةُ نِساءِ أَهْلِ الجَنَّةِ هستند. شاخصه‌های فاطمی که در حیا، عفت، تربیت، رفتار، نگاه اجتماعی و سیاسی تبلور یافته است، می‌تواند امروز قابل تسری به زندگی ما باشد.

رمز موفقیت حضرت زهرا (س) در تربیت فرزند/ التزام عملی مادر به مبانی منجر به تربیت صحیح می‌شود

معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت رمز موفقیت حضرت زهرا (س) در تربیت فرزندانشان را عامل بودن ایشان به گفتارهایشان دانست و گفت: در موارد تربیتی همه دوست دارند فرزندانشان عالی وخوب باشند. یک موقع خوبی، خوبی توحیدی است و گاهی هم خوبی، خوبی اجتماعی و امروزی(به اصطلاح با کلاس بودن) است. هم این موارد تا مادر خودش به آن پایبند و عامل نباشد، نمی‌تواند تأثیرگذار باشد.

وی افزود: اینکه به فرزندمان بگوییم قرآن بخوان، اما خود قرآن نخوانیم یا به او بگوییم حیا و عفت بورز اما خود عامل نباشیم، اثر نمی‌گذارد. بنابراین در وهله نخست بانوان جامعه باید التزام عملی به مبانی داشته باشند. آن‌گاه تربیت درست در مسیر قرار می‌گیرد.

منبع: فارس


افزودن دیدگاه جدید

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.